DECRET 116/1993, de 23 de març, de reestructuració de les inspeccions Tributària i Financera de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

La disposició transitòria de la Llei 5/1991, de 27 de març, de creació de l'escala d'inspectors financers i de l'escala d'inspectors tributaris dins el cos superior d'Administració de la Generalitat, establia la vigència de l'estructura administrativa i orgànica de la Direcció General de Política Financera i de la Direcció General de Tributs mentre no fossin efectuades, per reglament, les reestructuracions necessàries derivades de l'entrada en vigor de la Llei esmentada.

Un cop aprovats els respectius reglaments de les escales (decrets 283 i 284/1992, ambdós de 4 d'agost), cal procedir a efectuar aquelles reestructuracions administratives i orgàniques i en aquest sentit esdevé necessari modificar, d'una banda, els decrets 76/1987, de 20 de febrer, i 139/1989, de 19 de maig, pels quals es varen reestructurar la Direcció General de Tributs i les delegacions territorials del Departament d'Economia i Finances, respectivament, i, d'altra banda, els decrets 323/1986, de 13 d'octubre, i 136/1991, de 31 de maig, ambdós de reestructuració de la Direcció General de Política Financera.

La Inspecció Tributària es configura orgànicament com a Subdirecció General i s'organitza en dos grans blocs: la Inspecció Delegada, amb rang orgànic de servei, i el Servei de Valoracions, ambdós amb capacitat d'actuació a tot el territori de Catalunya. Aquesta estructura implica la modificació de l'actual, que s'establia entorn d'un Servei d'Inspecció dins la Direcció General de Tributs i dels Serveis Territorials d'Inspecció Tributària a cadascuna de les quatre delegacions territorials, amb les seccions corresponents.

D'altra banda, la Inspecció Financera, que es configura també com a Subdirecció General, s'estructura en dues inspeccions delegades amb rang orgànic de servei amb capacitat d'actuació a tot el territori de Catalunya. Aquesta estructura implica també la modificació de l'actual, establerta tenint en compte el Servei d'Inspecció de la Direcció General de Política Financera, amb les seccions corresponents.

En un altre àmbit, i com a conseqüència de la reestructuració de l'àrea d'inspecció tributària, és necessari modificar també l'actual composició de les juntes territorials de Finances.

Finalment, i en compliment del que preveu l'article 8.2 de la Llei 5/1991, de 27 de març, s'estableix a l'annex la relació completa dels llocs de treball i els complements retributius corresponents a cadascuna de les dues escales creades per la Llei, sobre la base del que preveu el seu article 8.1.

Per tant, atès el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat, a proposta dels consellers de Governació i d'Economia i Finances i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1 De la Inspecció Tributària

Article 1

Estructura 1.1 Es crea dins la Direcció General de Tributs del Departament d'Economia i Finances la Inspecció Tributària, amb rang orgànic de subdirecció general. 1.2 La Inspecció Tributària és l'òrgan que té al seu càrrec l'exercici de les funcions d'inspecció que en matèria tributària corresponen a la Generalitat, i s'estructura en les unitats següents:

  1. Inspecció Delegada, amb rang orgànic de servei.

  2. Servei de Valoracions.

Article 2

Funcions de la Inspecció Tributària 2.1 Corresponen a la Inspecció Tributària les funcions de programació, coordinació, investigació, comprovació de valors i d'inspecció en general dels actes, els negocis, els béns, les relacions econòmiques, les activitats, les infraccions i qualssevol altres elements i circumstàncies que configurin els fets tributaris. 2.2 Corresponen al cap de la Inspecció Tributària les funcions següents:

  1. Elaborar i confegir el Pla general d'inspecció.

  2. Fer el seguiment i l'avaluació del compliment del Pla general d'inspecció.

  3. Coordinar les actuacions inspectores.

  4. Les altres funcions que li siguin encomanades pel director general de Tributs. 2.3 El cap de la Inspecció Tributària ha de pertànyer a l'escala d'inspectors tributaris del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR