DECRET 137/1996, de 30 d'abril, de reestructuració del Departament de la Presidència. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 2228, pàg. 6828, de 10.7.1996).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

Mitjançant el Decret 152/1993, d'1 de juny, el Departament de la Presidència es va dotar de la seva estructura bàsica, que va ser posteriorment completada pels decrets 247/1995, de 29 de setembre, i 130/1995, de 3 d'abril. Així mateix, el Decret 155/1995, de 16 de maig, en desenvolupament del que preveia la Llei 4/1995, de 27 d'abril, va crear el càrrec de secretari del Govern i de Relacions amb el Parlament.

En l'actualitat el nomenament d'un conseller de la Presidència aconsella que en una primera etapa es reconfiguri parcialment l'estructura d'aquest Departament mitjançant la redistribució dels òrgans existents i el canvi d'atribució de determinades funcions assignades al Departament de la Presidència. En aquest sentit, cal destacar la reorganització de la Secretaria General del Departament, que assumeix les funcions que li són pròpies i també, entre altres, les que tenia atribuïdes la Secretaria General de Comunicació i Estudis, que se suprimeix, les quals exercirà bé directament, bé per mitjà d'un nou centre directiu al qual, a la vegada, també s'atribueixen funcions d'altres òrgans de nivells superiors del Departament que també resulten suprimits. Així mateix, aquesta nova configuració aconsella la creació d'una Direcció de Serveis dependent de la citada Secretaria General que assumeixi les funcions d'administració, règim interior i gestió dels serveis generals del Departament.

En definitiva, amb aquest Decret s'inicia un procés de racionalització de les estructures orgàniques del Departament de la Presidència, que tindrà continuïtat en un futur pròxim, amb l'objectiu de dissenyar una organització més eficient per dur a terme la prestació de serveis que és pròpia d'aquest Departament.

D'acord amb l'anterior, a proposta del conseller de la Presidència i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1 Organització general del Departament

Article 1

Estructura general i funcions 1.1 El Departament de la Presidència exerceix les funcions i té l'estructura que preveuen els decrets 152/1993, d'1 de juny; 247/1994, de 29 de setembre; 130/1995, de 3 d'abril, i 155/1995, de 16 de maig, de conformitat amb les modificacions que s'introdueixen en el present Decret. 1.2 El conseller de la Presidència dirigeix l'activitat del Departament i exerceix les funcions previstes a l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat, i totes aquelles altres que li atribueix la normativa vigent i també les que li pugui encomanar o delegar el President de la Generalitat en els termes del que estableix la normativa vigent.

Article 2

Consell de Direcció Presidit pel conseller de la Presidència, el Consell de Direcció del Departament l'assisteix en les funcions de coordinació general i seguiment de l'activitat del Departament. Formen part d'aquest Consell els titulars d'òrgans directius amb nivell orgànic de secretari general o de director general del Departament de la Presidència.

Article 3

Gabinet del Conseller 3.1 El conseller de la Presidència té un Gabinet al qual corresponen les funcions de suport i assistència en les seves activitats públiques. 3.2 El cap del Gabinet del Conseller té la condició de personal eventual.

Capítol 2 Secretaria General

Article 4

Funcions de la Secretaria General Correspon al secretari general del Departament de la Presidència l'exercici de les funcions següents:

  1. Les previstes a l'article 13 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat.

  2. Les que fins ara s'havien atribuït a la Secretaria General de Comunicació i Estudis mitjançant els decrets 247/1995, de 29 de setembre, i 130/1995, de 3 d'abril, en els termes que preveu el present Decret.

  3. La coordinació general dels òrgans que li són adscrits.

  4. Les que li pugui delegar el titular del Departament.

Article 5

Estructura de la Secretaria General 5.1 Passa a dependre de la Secretaria General del Departament de la Presidència l'estructura que fins ara depenia de la Secretaria General de Comunicació i Estudis, prevista en els decrets 247/1995, de 29 de setembre, i 130/1995, de 3 d'abril. 5.2 L'Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat està adscrita al Departament de la Presidència mitjançant la Secretaria General del Departament.

Article 6

Comissionats i secretaries sectorials 6.1 El comissionat per a Actuacions Exteriors i el d'Universitats i Recerca actuen sota la direcció superior del conseller de la Presidència i depenen del secretari general del Departament en els termes del que estableix l'article 10.1 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'acord amb la redacció donada per la Llei 2/1992, de 7 de juliol, i els respectius decrets que els regulen. 6.2 De conformitat amb el que estableix l'article 11.2 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'acord amb la redacció donada per la Llei 2/1992, de 7 de juliol, i els respectius decrets que els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR