DECRET 365/1994, de 23 de desembre, de modificació del Decret 68/1987, de 20 de febrer, de reestructuració del Programa per a la prevenció i el control de la SIDA i, en general, de les infeccions provocades pel VIH. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 2083, pàg. 5794, de 2.8.1995).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

Mitjançant el Decret 68/1987, de 20 de febrer (DOGC núm. 817, de 18.3.1987), es va crear, amb la finalitat de promoure, planificar i coordinar les actuacions del Departament de Sanitat i Seguretat Social referents a la prevenció i el control de les infeccions atribuïbles al virus de la immunodeficiència humana (VIH), el Programa per a la prevenció i el control de la SIDA, adscrit a la Direcció General de Recursos Sanitaris en virtut de l'article 1 de l'Ordre de 26 de març de 1991 (DOGC núm. 1426, de 5.4.1991), l'estructura del qual va ser fixada per l'Ordre d'11 de març de 1988 (DOGC núm. 969, de 23.3.1988).

D'ençà la seva creació, les activitats del Programa han experimentat un important creixement, que n'ha fet augmentar la complexitat tècnica i l'heterogeneïtat.

En el moment actual, la problemàtica de la SIDA demana una resposta científico-tècnica sòlida i adequada als continus avenços sobre la malaltia, i la monitorització de l'epidèmia exigeix la utilització de metodologies cada cop més complexes, en les quals es fa necessària la col·laboració de laboratoris especialitzats.

D'altra banda, el fet que l'impacte de l'epidèmia no es redueixi a l'àmbit assistencial fa necessària una major especialització de les funcions i una més eficaç coordinació entre els diferents recursos existents.

Finalment, les conseqüències sòcio-sanitàries de la malaltia exigeixen que la recerca en el camp de la SIDA disposi de mecanismes de control de qualitat externs i que s'emmarqui en les línies d'actuació sanitària de l'entorn, per tal de facilitar al màxim la integració dels seus resultats a les recomanacions sanitàries.

En conseqüència, escau redefinir les funcions del Programa per a la prevenció i el control de la SIDA i, en general, de les infeccions provocades pel VIH, tot consolidant el seu paper com a òrgan encarregat, essencialment, de proposar les polítiques sanitàries globals i la coordinació i el seguiment de les activitats dels òrgans executius del Departament de Sanitat i Seguretat Social i de les organitzacions no governamentals en matèria de VIH/SIDA a Catalunya. Les funcions de caràcter tècnic específic en els àmbits de la vigilància epidemiològica, la definició dels criteris d'actuació mèdico-sanitària i, en general, l'estudi epidemiològic de la infecció pel VIH, de la SIDA i dels processos relacionats, així com el suport...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR