DECRET 125/2005, de 14 de juny, de reestructuració dels serveis territorials del Departament de Medi Ambient i Habitatge.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Medi Ambient i Habitatge
Rango de LeyDecret

DECRET

125/2005, de 14 de juny, de reestructuració dels serveis territorials del Departament de Medi Ambient i Habitatge.

El Decret 155/1999, d'1 de juny, de modificació de l'estructura del Departament de Medi Ambient, va establir les delegacions territorials d'aquest Departament. Posteriorment, mitjançant el Decret 134/2001, de 29 de maig, es va crear la Delegació Territorial del Departament de Medi Ambient de les Terres de l'Ebre. El Decret 181/2002, de 25 de juny, va regular l'estructura i va establir les funcions de les delegacions territorials del Departament de Medi Ambient.

Per la seva part, la disposició addicional primera del Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat, canvia la denominació de les delegacions territorials dels departaments, les quals passen a anomenar-se Serveis Territorials, al front dels quals hi ha un director/ra dels serveis territorials.

Les modificacions de què han estat objecte aquestes unitats i l'ampliació dels àmbits d'actuació del Departament de Medi Ambient i Habitatge han posat de manifest la necessitat d'adequar la seva estructura i les seves funcions a la nova organització i a les necessitats del Departament de Medi Ambient i Habitatge.

En conseqüència, d'acord amb el que preveu la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Medi Ambient i Habitatge, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Estructura

1.1 El Departament de Medi Ambient i Habitatge s'estructura territorialment de la manera següent:

  1. Els Serveis Territorials a Barcelona.

    Àmbit territorial: comarques de l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Garraf, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.

  2. Els Serveis Territorials a Girona.

    Àmbit territorial: comarques de l'Alt Empordà, el Baix Empordà, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l'Estany, el Ripollès i la Selva.

  3. Els Serveis Territorials a Lleida.

    Àmbit territorial: comarques de, les Garrigues, la Noguera, el Pla d'Urgell, la Segarra, el Segrià, i l'Urgell.

  4. Els Serveis Territorials de Tarragona.

    Àmbit territorial: comarques de l'Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès.

  5. Els Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre.

    Àmbit territorial: comarques del Baix Ebre, el Montsià, la Terra Alta i la Ribera d'Ebre.

  6. Els Serveis Territorials a la Catalunya Central.

    Àmbit territorial: comarques de l'Anoia, el Bages, el Berguedà, Osona i el Solsonès,

  7. Els Serveis Territorials a l'Alt Pirineu i Aran.

    Àmbit territorial: comarques de i Era Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà.

    1.2 Els serveis territorials del Departament de Medi Ambient i Habitatge estan assimilats orgànicament a subdirecció general.

Article 2

Dependència

Els serveis territorials del Departament depenen orgànicament de la Secretaria General i funcionalment d'aquesta i de les direccions generals del Departament.

Article 3

Funcions

3.1 Corresponen als serveis territorials del Departament les funcions següents:

  1. Representar el Departament i les entitats que en depenen en el seu àmbit territorial.

  2. Exercir d'òrgan de coordinació entre el Departament i les entitats que en depenen respecte a les actuacions en el seu àmbit territorial.

  3. Impulsar i coordinar el funcionament dels òrgans que en depenen i exercir el comandament del personal al seu càrrec, sense perjudici de les directrius funcionals que en cada àmbit estableixin les unitats directives del Departament.

  4. Coordinar en el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR