DECRET 85/1997, d'1 d'abril, pel qual es refonen el Decret 242/1990, de 8 d'octubre, de creació del Consell català d'especialitats i de les diferents comissions d'especialitats en ciències de la salut, i el Decret 104/1992, de 28 d'abril, de modificació parcial de l'anterior, i se n'actualitza el contingut.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

La competència dels professionals de les ciències de la salut en els seus diferents àmbits especialitzats incideix de forma directa en la qualitat de l'atenció sanitària oferta a la població.

Conscient d'això, el Govern de la Generalitat va crear mitjançant el Decret 242/1990, de 8 d'octubre, el Consell català d'especialitats en ciències de la salut (DOGC núm. 1360, de 29.10.1990), òrgan assessor dels departaments de Sanitat i Seguretat Social i d'Ensenyament, amb l'objecte de realitzar estudis, emetre informes i formular propostes en relació amb la formació i l'avaluació de la competència dels professionals sanitaris en els seus diferents àmbits especialitzats.

L'organització del Consell català d'especialitats en ciències de la salut i la composició dels seus òrgans previstes en el Decret 242/1990, de 8 d'octubre, precitat, i el Decret 104/1992, de 28 d'abril, de modificació parcial de l'anterior (DOGC núm. 1597, de 22.5.1992), parteixen d'un enfocament multidisciplinari, multiprofessional i intersectorial de la formació especialitzada i l'avaluació de la competència professional, recomanat per la necessitat de donar resposta a les transformacions que afecten les ciències de la salut, tant pel que fa a les demandes socials com a l'evolució científica i tecnològica i a l'àmbit funcional dels professionals.

El temps transcorregut de funcionament efectiu del Consell fa convenient, alhora que es refonen els decrets reguladors, actualitzar-ne el contingut, introduint les modificacions que l'experiència ha evidenciat com a necessàries per tal de dotar el Consell i els seus òrgans d'una estructura i una composició més adequades i d'un funcionament més operatiu, d'acord amb una concepció més àgil i flexible, capaç de respondre millor a l'enfocament i els objectius exposats. Igualment, es fa necessari adaptar-ne el text a les transformacions operades en l'organització de l'Administració de la Generalitat competent en matèria d'universitats i recerca, que han comportat la creació del Comissionat per a Universitats i Recerca dependent del Departament de la Presidència.

Per tot això, de conformitat amb el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta dels consellers de la Presidència i de Sanitat i Seguretat Social, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

1.1 El Consell català d'especialitats en ciències de la salut és l'òrgan assessor del Departament de Sanitat i Seguretat Social i del Comissionat per a Universitats i Recerca del Departament de la Presidència, en matèria de formació i d'avaluació de la competència dels professionals en ciències de la salut, en els seus diferents àmbits especialitzats. El Consell és adscrit a l'Institut d'Estudis de la Salut. 1.2 Són funcions del Consell realitzar estudis, emetre informes i dictàmens i fer propostes sobre les demandes que rebi dels departaments de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR