ORDRE MAB/361/2003, de 23 de juliol, per la qual es declara refugi de fauna salvatge l'illa al·luvial formada al riu Ter al seu pas per la ciutat de Girona.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació
Rango de LeyOrdre

ORDRE MAB/361/2003, de 23 de juliol, per la qual es declara refugi de fauna salvatge l'illa al∑luvial formada al riu Ter al seu pas per la ciutat de Girona.

L'illa del Ter, situada al tram mitj‡ del riu Ter al seu pas per la ciutat de Girona, constitueix un important exponent dels boscos de ribera dels cursos mitjans dels nostres rius, emmarcat en una zona transformada intensament per l'activitat humana.

La seva situaciÛ estratËgica tÈ una gran import‡ncia per garantir la continuÔtat com a corredor biolÚgic del riu Ter al seu pas per la zona urbana de Girona i el seu aÔllament ha propiciat que hagi esdevingut una important zona de refugi i nidificaciÛ d'una gran diversitat de fauna prÚpia de les zones humides i riberenques.

L'Ajuntament de Girona ha presentat una sol∑licitud en la qual es demana que l'illa al∑luvial que forma l'illa del Ter sigui declarada refugi de fauna salvatge atËs el seu interËs faunÌstic.

L'AgËncia Catalana de l'Aigua ha informat favorablement la declaraciÛ com a refugi de fauna salvatge.

El Consell de CaÁa de Catalunya ha emËs un informe favorable sobre l'expedient de creaciÛ de refugi de fauna salvatge de l'illa del Ter.

La creaciÛ dels refugis de fauna salvatge est‡ prevista a l'article 37 de la Llei 3/1988, de 4 de marÁ, de protecciÛ dels animals, com a ‡rees limitades per preservar la fauna en les quals est‡ prohibida l'activitat de caÁa.

A proposta de la DirecciÛ General d'Activitats CinegËtiques i Pesca Continental,

Ordeno:

Article 1

Es declara refugi de fauna salvatge l'illa del Ter, formada al riu Ter al seu pas per la ciutat de Girona, amb la finalitat de protegir les comunitats animals i els seus h‡bitats en el manteniment estricte dels equilibris biolÚgics existents.

Article 2

2.1††DenominaciÛ: refugi de fauna salvatge de l'illa del Ter.

2.2††¿mbit territorial: el refugi de fauna salvatge de l'illa del Ter est‡ situat a la comarca del GironËs, dins del terme municipal de Girona, amb una superfÌcie aproximada de 8,7 ha.

2.3††LÌmits: tota l'illa al∑luvial, des del Pont de la Barca fins al final, all‡ on l'aigua procedent de la resclosa de Pedret es barreja amb la branca esquerra natural del riu. Els lÌmits del refugi estan grafiats al pl‡nol que consta a l'expedient.

Article 3

3.1††L'administraciÛ i el manteniment del refugi de fauna salvatge corresponen a l'Ajuntament de Girona, com a promotor del refugi, d'acord amb les directrius de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR