ORDRE de 24 de febrer de 1997, per la qual es declara refugi de fauna salvatge la finca anomenada Viladases, situada als termes municipals de Casserres i Gironella.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

Els propietaris de la finca Viladases han presentat una sol·licitud perquè aquesta sigui declarada refugi de fauna salvatge. Els terrenys que la componen són cinegèticament d'aprofitament comú, segons disposen la Llei de caça de 4 d'abril i el seu Reglament de 25 de març de 1971.

El Consell de caça de Barcelona ha emès informe favorable de l'expedient.

La creació dels refugis de fauna salvatge està prevista a l'article 37 de la Llei 3/1988, de 4 de març, com a àrees limitades per preservar la caça, en les quals és prohibida aquesta activitat.

En virtut de l'exposat,

Ordeno:

Article 1

Es declara refugi de fauna salvatge la finca anomenada Viladases, situada als termes municipals de Casserres i Gironella, comarca del Berguedà, amb la finalitat de protegir-ne les comunitats animals en el manteniment estricte dels equilibris biològics existents.

Article 2

2.1 Denominació: refugi de fauna salvatge Viladases. 2.2 Àmbit territorial: el refugi de fauna salvatge de Viladases està situat als termes municipals de Casserres i Gironella, comarca del Berguedà, amb una superfície de 224,86 ha. 2.3 Els límits del refugi de fauna salvatge Viladases són els següents: Nord: amb les finques anomenades Barbats, Cal Purroy, Cal Feliu i Roques de Sant March. Sud: amb les finques anomenades Cal Bon Home, Lladó, Colònia Guixaró i amb les terres dels successors d'Esteve Comelles i Marcos Viladomiu. Est: amb la carretera de Manresa a Berga. Oest: amb les finques Lladó, Barbats i Barnadas.

Article 3

3.1 L'administració del refugi de fauna salvatge correspon al Sr. Lluís Barniol i Garriga, com a representant dels copropietaris de la finca, d'acord amb les directrius de la Direcció General del Medi Natural del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca. 3.2 Aquest refugi, l'hauran de senyalitzar convenientment els copropietaris d'acord amb la Resolució de 15 de febrer de 1990 de la Direcció General del Medi Natural, per la qual es donen les normes complementàries per a la senyalització de les àrees de protecció de fauna salvatge (DOGC núm. 1269, de 2.3.1990).

Article 4

4.1 Al refugi de fauna salvatge Viladases queda prohibit permanentment qualsevol tipus d'activitat cinegètica i de captura d'animals, i també la introducció d'espècies animals que no siguin autòctones. 4.2 Quan raons d'ordre biològic, científic o tècnic aconsellin la captura o disminució de determinades espècies, la Direcció...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR