DECRET 10/2013, de 3 de gener, de delimitació de les regions sanitàries i dels sectors sanitaris del Servei Català de la Salut.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

El Servei Català de la Salut, d’acord amb el que estableix l’article 21 de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d’ordenació sanitària de Catalunya, s’ordena en demarcacions territorials denominades regions sanitàries, que equivalen a les àrees de salut previstes en la Llei 14/1986, de 25 d’abril, general de sanitat, les quals es delimiten d’acord amb factors geogràfics, socioeconòmics, demogràfics, laborals, epidemiològics, culturals, climàtics, de vies de comunicació homogènies, així com d’instal·lacions sanitàries existents, tenint en compte l’ordenació territorial de Catalunya.

El Decret 105/2005, de 31 de maig, de delimitació de les regions sanitàries i dels sectors sanitaris del Servei Català de la Salut, i el Decret 122/2009, de 28 de juliol, que el modifica parcialment, estableixen la delimitació actual de les regions sanitàries i sectors sanitaris del Servei Català de la Salut.

Actualment, en concordança amb el Pla de salut de Catalunya 2011-2015, aprovat per l’Acord GOV/13/2012, de 21 de febrer, es vol aprofundir en el model d’ordenació territorial sanitària que estableix la Llei d’ordenació sanitària de Catalunya, amb l’objectiu d’assolir un model que permeti guanyar en eficiència i minimitzar els costos administratius, però que afavoreixi la participació dels ciutadans. En aquest sentit, la Llei 11/2011, de 29 de desembre, de reestructuració del sector públic per a agilitar l’activitat administrativa, ja ha inclòs modificacions significatives en la composició dels òrgans de direcció i representació dels sectors sanitaris.

D’acord amb això, el Consell de Direcció del Servei Català de la Salut, en la sessió de 21 de maig de 2012, va aprovar la corresponent Proposta de decret, de conformitat amb el que estableix l’article 14.1.m) de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d’ordenació sanitària de Catalunya.

Vistes les al·legacions formulades per les persones i entitats interessades;

D’acord amb el que preveuen els articles 21 i 33 i la disposició final 1 de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d’ordenació sanitària de Catalunya;

Per tot això, a proposta del conseller de Salut, atès el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Les regions sanitàries del Servei Català de la Salut resten delimitades en els termes de l’annex 1 d’aquest Decret.

Article 2

Els sectors sanitaris del Servei Català de la Salut resten delimitats en els termes de l’annex 2 d’aquest Decret.

Disposicions addicionals

Primera

El Consorci Sanitari de Barcelona exerceix a l’àmbit de la ciutat de Barcelona les funcions que la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d’ordenació sanitària de Catalunya, atribueix a les regions sanitàries, d’acord amb la disposició addicional catorzena de l’esmentada Llei 15/1990, de 9 de juliol, segons la redacció que en fa la Llei 11/1995, de 29 de setembre, i l’article 104 de la Llei 22/1998, de 30 de desembre, de la Carta municipal de Barcelona.

Segona

La delimitació de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, pel que fa al Sector Sanitari Val d’Aran, s’estableix sense perjudici de la transferència de competències de la Generalitat de Catalunya al Conselh Generau d’Aran en matèria de sanitat, regulada pel Decret 354/2001, de 18 de desembre.

Tercera

  1. Les funcions que l’article 35 de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, atribueix al consell de direcció dels sectors sanitaris seran exercides a l’àmbit territorial de la ciutat de Barcelona per la Comissió Permanent del Consorci Sanitari de Barcelona.

  2. Els sectors sanitaris de l’àmbit territorial de la ciutat de Barcelona es poden agrupar mitjançant acord de la Comissió Permanent del Consorci Sanitari de Barcelona. En aquest cas, la Comissió Permanent del Consorci Sanitari de Barcelona ha de proposar la persona que ha d’ocupar la direcció de cada agrupació resultant.

  3. Les funcions que l’article 38 de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, atribueix al consell de salut dels sectors sanitaris, a l’àmbit territorial de la ciutat de Barcelona poden ser assumides pels consells sectorials de salut de districte de l’Ajuntament de Barcelona regulats en les Normes de participació ciutadana, cas que així s’aprovi per acord de la Junta General del Consorci Sanitari de Barcelona. En tot cas, s’ha de garantir el compliment de les previsions que contenen l’article 38 de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, i la normativa que el desplegui, si s’escau.

Disposició transitòria

Única

Els consells de direcció i els consells de salut de les regions sanitàries i els consells de direcció i consells de salut dels sectors sanitaris, mentre no es renovin d’acord amb la nova delimitació, continuaran exercint les seves funcions a l’àmbit de les regions sanitàries i sectors sanitaris delimitats en el Decret 105/2005, de 31 de maig, modificat pel Decret 122/2009, de 28 de juliol.

Disposició derogatòria

Única

Es deroguen el Decret 105/2005, de 31 de maig, de delimitació de les regions sanitàries i dels sectors sanitaris del Servei Català de la Salut; i el Decret 122/2009, de 28 de juliol, pel qual es modifica parcialment la delimitació territorial de determinats sectors sanitaris i regions sanitàries establerta en el Decret 105/2005, de 31 de maig, de delimitació de les regions sanitàries i dels sectors sanitaris del Servei Català de la Salut.

Disposicions finals

Primera

A l’àmbit geogràfic de les regions sanitàries, mitjançant ordre de la persona titular del Departament de Salut, es podran establir agrupacions de sectors sanitaris limítrofs i, si s’escau, es podran dissoldre.

Segona

Es faculta la persona titular del Departament de Salut perquè adapti la delimitació dels sectors sanitaris, mitjançant ordre, al contingut dels successius plans de salut de Catalunya o, si s’escau, a les seves modificacions.

Tercera

Aquest...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR