DECRET 401/2006, de 24 d'octubre, pel qual s'aprova el Reglament de provisió de llocs de treball del cos de mossos d'esquadra.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

401/2006, de 24 d'octubre, pel qual s'aprova el Reglament de provisiÛ de llocs de treball del cos de mossos d'esquadra.

La provisiÛ de llocs de treball del cos de mossos d'esquadra ha estat objecte de successives disposicions reglament‡ries, motivades per les noves necessitats derivades del progressiu desplegament del cos i l'assoliment d'experiËncia en la gestiÛ d'aquests processos.

El primer decret, de l'any 1996, fou completat pel Decret 7/1999, que incloÔa la regulaciÛ del concurs oposiciÛ. Posteriorment, el Decret 169/2001, de 26 de juny, va substituir la normativa anterior, amb la voluntat d'incorporar nous plantejaments, com els referits a la valoraciÛ del mËrit, la introducciÛ de la lliure designaciÛ, i els terminis per a prendre possessiÛ, entre d'altres aspectes. Aquesta nova regulaciÛ tambÈ es va dur a terme en el marc de l'assumpciÛ de les facultats derivades de la transferËncia de competËncies executives en matËria de tr‡nsit i circulaciÛ de vehicles de motor, feta efectiva mitjanÁant la Llei org‡nica 6/1997, de 15 de desembre.

De llavors enÁ‡, el desplegament del cos de mossos d'esquadra ha continuat aconseguint noves fites, entre les quals destaca l'arribada a la ciutat de Barcelona, i que tindr‡ la seva culminaciÛ en la resta de comarques d'aquÌ a finals de 2007.

Aquest creixement en nombre d'efectius, de destinacions operatives, de reptes professionals i de noves ubicacions exigeix tambÈ disposar de noves eines de gestiÛ i organitzaciÛ dels recursos humans del cos.

En els propers anys, tots els aspectes relacionats amb la mobilitat, la promociÛ professional, l'especialitzaciÛ i, en general, la provisiÛ de llocs de treball del cos de mossos d'esquadra seran determinants de cara a poder garantir la prestaciÛ d'un servei de policia eficaÁ i de qualitat, vinculant la carrera professional dels membres del cos a les necessitats operatives i a les decisions organitzatives que calgui adoptar en el futur.

Tots aquests elements exposats mÈs amunt venen a coincidir en la necessitat d'actualitzar la normativa en matËria de provisiÛ, per tal d'incloure-hi les eines de gestiÛ necess‡ries en aquest nou context.

Per tant, de conformitat amb el que estableix l'article 3.e) del Decret 157/1996, de 14 de maig, de determinaciÛ dels Úrgans que exerceixen les atribucions i les facultats atorgades al Departament de GovernaciÛ per la Llei 10/1994, d'11 de juliol, de la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra; d'acord amb l'article 3.6 del Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creaciÛ, denominaciÛ i determinaciÛ de l'‡mbit de competËncia dels departaments de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya; en ˙s de les competËncies que atribueix la disposiciÛ final de la Llei esmentada; vist l'informe favorable del Consell de la Policia-Mossos d'Esquadra; d'acord amb el dictamen de la ComissiÛ JurÌdica Assessora; a proposta de la consellera d'Interior, i amb la deliberaciÛ prËvia del Govern,

Decreto:

CapÌtol 1

Disposicions generals

Article 1

Principis que regeixen la provisiÛ de llocs de treball

1.1††Els llocs de treball de les persones funcion‡ries del cos de mossos d'esquadra, inclosos els que puguin ser ocupats per funcionaris en situaciÛ de segona activitat, es proveeixen d'acord amb els principis de mËrit, capacitat i antiguitat.

1.2††Els sistemes de provisiÛ establerts en aquest Reglament tambÈ s'apliquen a la provisiÛ de llocs de treball de tËcnics i facultatius del cos esmentat.

Article 2

Sistemes de provisiÛ

2.1††Els llocs de treball de les persones funcion‡ries del cos de mossos d'esquadra es proveeixen pels sistemes de concurs, concurs oposiciÛ i lliure designaciÛ, de conformitat amb el que determinin les relacions de llocs de treball segons la naturalesa de les seves funcions, el present Reglament i la resta de la normativa aplicable.

2.2††Els llocs de treball reservats a les categories de comissari/a i major es proveeixen pel sistema de lliure designaciÛ.

2.3††A mÈs d'aquests sistemes, els llocs de treball poden tambÈ proveir-se mitjanÁant redistribuciÛ d'efectius, adscripciÛ provisional, comissiÛ de serveis, trasllat forÁÛs, enc‡rrec de funcions, canvi d'adscripciÛ de llocs de treball i permutes.

Article 3

ConvocatÚries

3.1††Els sistemes de concurs, concurs oposiciÛ i lliure designaciÛ per a la provisiÛ de llocs de treball es regeixen per les convocatÚries respectives, les quals s'han d'ajustar al que disposa aquest Reglament i a la resta de disposicions que siguin aplicables.

3.2††Els sistemes establerts a l'apartat anterior es poden convocar de manera conjunta, en referËncia a llocs de treball de les famÌlies professionals i especialitats que s'estableixin a les corresponents relacions de llocs de treball.

3.3††L'adjudicaciÛ dels llocs de treball convocats conjuntament es podr‡ realitzar en processos successius i preclusius, si aixÌ es determina en les bases de la convocatÚria. En aquestes convocatÚries conjuntes s'ha d'indicar l'ordre en quË s'han d'executar i resoldre els processos, amb la finalitat que les persones que participin puguin concretar les seves preferËncies, tot tenint en compte que les persones que obtinguin un lloc sol∑licitat en un procÈs no podran renunciar al lloc obtingut ni obtenir-ne un altre en un procÈs de la mateixa convocatÚria, per la qual cosa s'entendr‡ que renuncien a les sol∑licituds que hagin formulat per a llocs de treball que poguessin resultar proveÔts en processos posteriors.

3.4††En cas de participar de forma simult‡nia en una convocatÚria de provisiÛ de llocs de treball sense especialitat i, alhora, en una de llocs de treball d'especialitat, l'assignaciÛ d'un lloc de treball d'especialitat comportar‡ la renuncia a les sol∑licituds que s'hagin formulat per a llocs de treball sense especialitat.

3.5††Les convocatÚries per a la provisiÛ de llocs de treball pels sistemes abans esmentats s'han de publicar al DOGC.

3.6††La resoluciÛ d'aquestes convocatÚries s'ha de publicar igualment al DOGC. Quan les convocatÚries afectin llocs d'especial confidencialitat o en quË sigui necess‡ria la reserva, la resoluciÛ ha de ser publicada mitjanÁant un sistema codificat que en permeti la confidencialitat.

Article 4

Anotacions al Registre general de personal

Les diligËncies de cessament i de presa de possessiÛ de les persones funcion‡ries que accedeixin a un lloc de treball han de ser inscrites al Registre general de personal de la Generalitat.

CapÌtol 2

ProvisiÛ de llocs de treball mitjanÁant concurs, concurs oposiciÛ i lliure designaciÛ.

Article 5

“rgan competent

5.1††Correspon a la persona titular del departament competent en matËria de seguretat p˙blica procedir a la convocatÚria per proveir llocs de treball mitjanÁant els sistemes de concurs, concurs oposiciÛ i lliure designaciÛ.

5.2††S'ha de donar coneixement de les bases de la convocatÚria al Consell de la Policia-Mossos d'Esquadra.

Article 6

Requisits i condicions de participaciÛ

6.1††Els funcionaris del cos de mossos d'esquadra, qualsevol que sigui la seva situaciÛ administrativa, poden prendre part en les convocatÚries sempre que compleixin les condicions generals exigides i els requisits establerts a cada convocatÚria en la data en quË acabi el termini de presentaciÛ de les sol∑licituds de participaciÛ, llevat dels supÚsits previstos en els apartats 2 i 4 d'aquest article.

No obstant aixÚ, les bases poden preveure per a totes les persones aspirants que es difereixi, dins del procÈs selectiu, la data de compliment del requisit de disposar del permÌs o llicËncia de conduir corresponent fins a un moment previ a la realitzaciÛ de les proves de conducciÛ o del curs selectiu corresponent, si escau. Aquesta previsiÛ no ser‡ aplicable a les persones funcion‡ries que es trobin en els supÚsits a quË fan referËncia els apartats 2 i 4 d'aquest article.

6.2††Les persones funcion‡ries sancionades en ferm amb suspensiÛ de funcions no poden participar a les convocatÚries mentre duri la suspensiÛ, i els funcionaris sancionats amb trasllat del lloc de treball amb canvi de destinaciÛ o dins la mateixa localitat, sense canvi de residËncia, tampoc no hi poden participar durant el perÌode que s'hagi determinat en la resoluciÛ sancionadora.

6.3††Les convocatÚries de provisiÛ de llocs de treball poden incloure com a requisit de participaciÛ l'acreditaciÛ d'una antiguitat mÌnima en el cos de mossos d'esquadra o en el desenvolupament d'un lloc de treball adscrit a una famÌlia professional i especialitat de conformitat amb les caracterÌstiques establertes a les relacions de llocs de treball.

6.4††Les persones funcion‡ries que ocupin un lloc de treball proveÔt per algun dels sistemes previstos en aquest Reglament, subjecte a un perÌode de permanËncia mÌnima, no poden participar en les convocatÚries de concurs, concurs oposiciÛ i lliure designaciÛ durant el termini de permanËncia establert en cada cas en les relacions de llocs de treball.

El temps de permanËncia mÌnima no ser‡ d'aplicaciÛ quan les persones funcion‡ries:

a)†Proveeixin un lloc de treball vacant de la mateixa especialitat.

b)†Ingressin a una categoria que impliqui la pËrdua del lloc de treball.

c)†Passin a una situaciÛ diferent de la de servei actiu.

6.5††Per al cÚmput dels perÌodes de permanËncia mÌnima es tindr‡ en compte el temps que s'hagi ocupat el lloc de treball de manera definitiva per qualsevol dels sistemes de provisiÛ reconeguts en aquest Reglament. A aquest temps se li afegir‡, en el seu cas, el perÌode d'ocupaciÛ provisional, realitzat a travÈs de les altres formes de provisiÛ reconegudes en aquest Reglament, immediatament anterior a la seva provisiÛ definitiva.

En el cÚmput del perÌode de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR