ORDRE ARP/317/2002, de 17 de setembre, per la qual s'aprova la reglamentació del peix blau que pot gaudir de la Marca Q.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/317/2002, de 17 de setembre, per la qual s'aprova la reglamentació del peix blau que pot gaudir de la Marca Q.

D'acord amb el Decret 362/1986, de 18 de desembre (DOGC núm. 791, de 16.1.1987), pel qual es crea el distintiu Marca Q per a productes alimentaris de qualitat de Catalunya, i amb l'Ordre de 4 de maig de 1992 (DOGC núm. 1595, de 18.5.1992), per la qual s'amplia la relació de grups o sectors de productes alimentaris que poden gaudir de la Marca Q, en la qual s'inclou, entre d'altres, el peix.

En ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article únic

Pot gaudir de la Marca Q el peix blau que compleixi les característiques que defineix el Reglament que s'estableix a aquest efecte, el text del qual figura a l'annex d'aquesta Ordre.

Barcelona, 17 de setembre de 2002

Josep Grau i Seris

Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca

Annex

Reglament d'utilització de la Marca Q establert per al peix blau

Capítol 1

Generalitats

Article 1

D'acord amb el que disposa el Decret 362/1986, de 18 de desembre, sobre productes alimentaris de qualitat, pot gaudir del distintiu de la Marca Q el peix blau que reuneixi les característiques definides en aquest Reglament i que compleixi tots els requisits que s'hi estableixen i els que la legislació vigent exigeix.

Article 2

2.1 El Servei de Denominacions i Marques de la Direcció General d'Indústries i Qualitat Agroalimentària establirà un sistema de traçabilitat que garanteixi el seguiment des de la seva captura al mar fins al punt de venda.

2.2 L'esmentat Servei i les delegacions territorials del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca facilitaran als interessats a acollir-se a la denominació de peix blau emparada per la Marca Q, el document que contingui l'esmentat sistema de traçabilitat.

Article 3

3.1 El Servei de Denominacions i Marques de la Direcció General d'Indústries i Qualitat Agroalimentària establirà un pla de controls mínims per garantir el compliment d'aquest Reglament en totes les fases de captura i venda.

3.2 L'esmentat Servei i les delegacions territorials del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca facilitaran als interessats en acollir-se a la denominació de peix blau emparada per la Marca Q, el document que contingui aquest pla de controls mínims.

Capítol 2

Àmbit i definició

Article 4

4.1 Les característiques de qualitat que han de tenir els productes de la pesca que regula aquesta Ordre són les corresponents a les de classe extra dels peixos, tal com determinen l'article 23.6.1 del Reial decret 1521/1984, d'1 d'agost, i disposicions complementàries.

4.2 Les espècies de peix blau que poden gaudir de la Marca Q són exclusivament les següents:

Sardina, Sardina pilchardus (Walbaum, 1792)

Seitó, Engraulis encrasicholus (Linnaeus, 1758)

Verat, Scomber scombrus (Linnaeus, 1758)

Bis, Scomber japonicus (Houttuyn, 1782)

Boga, Boops boops (Linnaeus, 1758)

Sorell, Trachurus trachurus (Linnaeus, 1758)

Article 5

5.1 Les mides mínimes autoritzades, preses des de l'extrem del cap fins a l'extrem de l'aleta caudal seran:

Sardina: 12 cm.

Seitó: 11 cm.

Verat: 18 cm.

Bis: 18 cm.

Boga: 11 cm.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR