DECRET 240/1985, de 23 de juliol, de regulació de determinats aspectes d'organització i funcionament de la Comissió de Transports de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

El Decret de 9 de maig de 1979, de creació de la Comissió de Transports de Catalunya, modificat en l'article 6è pel Decret 395/1984, de 17 de desembre, requereix el desenvolupament de determinats aspectes. D'una banda, el tractament adequat del repartiment competencial demana que la representació, al si de la Comissió, d'organismes vinculats a l'Administració de l'Estat, s'efectuï per procediments adients. D'altra banda, és necessària la creació d'uns òrgans territorials de caràcter consultiu, al si de la Comissió de Transports de Catalunya, que desenvolupin, pel que fa a les competències de la Generalitat de Catalunya, en matèria de transports, les funcions encomanades per la normativa estatal a les "Juntas Consultivas de Transporte por Carretera", i en els quals es trobin adequadament representades les Associacions professionals de transportistes.

Per tot plegat, d'acord amb el Consell Executiu i a proposta del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques,

Decreto:

Article primer

- Es creen les Comissions Consultives

Territorials de Transports per Carretera, integrades a la Comissió de Transports de Catalunya, que exerciran, en el marc de les competències de la Generalitat de Catalunya en aquesta matèria, les funcions següents:

  1. Les que són atribuïdes a les "Juntas Consultivas de Transporte por Carretera": 1.

    - En el Reial Decret 2025/1984, de 17 d'octubre, sobre coordinació de les competències administratives en relació amb els serveis de transport públic de viatgers en automòbils de turisme. 2.

    - En l'Ordre Ministerial de 23 de desembre de 1983, sobre atorgament, modificació i extinció d'autoritzacions de transports públics discrecionals de viatgers per carretera. 3.

    - En l'Ordre Ministerial de 23 de desembre de 1983, sobre atorgament, modificació i extinció d'autoritzacions de transports públics discrecionals de mercaderies per carretera.

  2. Informar sobre l'atorgament d'autoritzacions de transport de mercaderies de caràcter particular complementari en la forma en què aquestes funcions són atribuïdes a les Juntes Provincials de Coordinació, per l'Ordre Ministerial de 28 de desembre de 1976.

  3. Efectuar propostes i mocions a la Direcció General de Transports sobre mesures d'ordenació administrativa, tècnica i econòmica dels transports per carretera i atendrà les consultes que aquesta li formuli.

  4. Qualssevol altres funcions que siguin atribuïdes en el futur a les "Juntas...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR