DECRET 434/1981, de 23 de novembre, de regulació dels Centres d'Informació i Distribució de Càrregues en el transport terrestre de mercaderies.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

Els Centres d'Informació i Distribució de Càrregues no es troben regulats d'una manera directa en la Llei d'Ordenació de transports mecànics per carretera. A fi de cobrir aquesta llacuna, el Reial Decret 2512/1981, de 19 d'octubre, ha establert una normativa sobre aquests Centres, i la seva disposició final segona diu que aquesta normativa no serà d'aplicació directa a Catalunya, llevat que els seus òrgans competents decidissin l'esmentada aplicació.

Donat que l'article 9.15 de l'Estatut d'Autonomia estableix com a competència exclusiva de la Generalitat els Centres de contractació i terminals de càrrega en matèria de transports, està en estudi la norma de rang adient per a la seva regulació, però mentrestant, a fi de donar una solució ràpida als problemes plantejats, cal dictar les disposicions adients per a l'aplicació de la corresponent normativa.

Per tant, a proposta del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- Normativa aplicable.

  1. Les agències de transports i els transportistes es podran agrupar, voluntàriament i individualment, en Centres d'Informació i Distribució del Transport Terrestre de Mercaderies. 2. La creació, constitució, funcionament, dissolució i liquidació dels Centres es regirà, en el territori de Catalunya, pel que disposa el present Decret i pel que, dins del seu marc, estableixin els Estatuts que per a cada un dels Centres que es constitueixin hauran de ser aprovats per resolució de l'autoritat a què es refereix el següent article tercer.

Article segon

- Funcions. Els Centres d'Informació i

Distribució del Transport de Mercaderies actuaran sense ànim de lucre i no realitzaran actes de comerç; a fi d'assegurar el bon funcionament de l'oferta i la demanda, desenvoluparan les funcions que segueixen:

  1. Assegurar la informació dels professionals i dels usuaris del transport per carretera sobre les necessitats i els recursos, el tràfic i els preus practicats.

  2. Registrar i aproximar les ofertes a les demandes que els presentin, mitjançant la distribució i repartiment de tots els ports i càrregues que entrin en el Centre, tal com disposa l'article setè.

  3. Registrar els contractes lliurament pactats com a conseqüència de l'esmentada aproximació.

  4. Comprovar la correcta aplicació de les tarifes vigents i totes les normes legals aplicables al transport terrestre de mercaderies per carretera.

  5. Actuar com a corresponsals dels altres Centres.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR