DECRET 109/1995, de 24 de març, de regulació de la pesca marítima recreativa. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 2066, pàg. 4793, de 23.6.1995).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

La modalitat de pesca esportiva, tant de superfície com submarina, ha experimentat en els darrers anys un considerable augment que fa necessari establir una normativa actualitzada per tal de protegir adequadament els recursos naturals del litoral català.

La Llei 1/1986, de 25 de febrer, de pesca marítima de Catalunya, en el seu article 19 faculta el Govern per realitzar el desplegament normatiu de la pesca marítima recreativa en l'àmbit d'aplicació de la Llei mateixa.

En ús d'aquesta habilitació legal i amb la finalitat d'establir una regulació unitària de la pesca marítima recreativa a Catalunya, d'acord amb l'informe de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1 Disposicions generals

Article 1

Aquest Decret té per objecte la regulació de la pesca marítima recreativa dins l'àmbit de les competències de la Generalitat de Catalunya.

Article 2

Les activitats de pesca marítima recreativa es regeixen pel que disposa aquest Decret, així com per aquelles altres disposicions de caràcter sectorial que siguin d'aplicació.

Article 3

Als efectes d'aquest Decret es considera pesca marítima recreativa la que es practica sense ànim de lucre per afecció, simple diversió o competició, d'acord amb les modalitats següents:

  1. De superfície, que és la que s'efectua des de terra o des d'una embarcació amb qualsevol estri autoritzat per a aquest tipus de pesca.

  2. Submarina, que és la que es du a terme nedant, cabussant-se a pulmó lliure, sense utilitzar equips autònoms o semiautònoms ni cap altres que permetin la respiració en immersió.

Article 4

L'exercici de la pesca marítima recreativa requereix la possessió d'una llicència.

Article 5

5.1 Les llicències de pesca marítima recreativa són de tres tipus:

  1. Llicència de 1a classe, que autoritza la pesca marítima recreativa de superfície.

  2. Llicència de 2a classe, que autoritza la pesca marítima recreativa submarina.

  3. Llicència de 3a classe o col·lectiva, que autoritza els seus titulars i acompanyants a practicar la pesca marítima recreativa de superfície des d'una embarcació. 5.2 Les llicències són nominals i intransferibles.

Article 6

Per a l'obtenció de la llicència cal presentar una sol·licitud davant les oficines comarcals, els serveis territorials o la Direcció General de Pesca Marítima del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, acompanyada de la documentació següent:

  1. Fotocòpia del DNI o del passaport.

  2. En el cas de sol·licitud de la llicència de 2a classe, certificat mèdic on es faci constar que el sol·licitant reuneix les condicions físiques necessàries per a la pràctica de la pesca submarina.

  3. En el cas de llicència de 3a classe, a més del document nacional d'identitat del titular de l'embarcació, s'haurà d'adjuntar fotocòpia del rol de l'embarcació, amb indicació del nombre màxim d'acompanyants.

Article 7

La concessió de les llicències de pesca marítima recreativa correspon al director general de Pesca Marítima del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Article 8

8.1 Dins el territori de Catalunya tenen validesa les llicències de pesca marítima recreativa emeses per altres comunitats autònomes o per l'Administració de l'Estat o d'altres estats membres de la Unió Europea. 8.2 Les llicències de pesca marítima recreativa tenen una validesa de dos anys a partir de la data de la seva expedició. Per als jubilats la validesa és indefinida.

Article 9

Els pescadors tenen l'obligació de portar i d'exhibir...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR