ORDRE ARP/247/2006, de 15 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts a les agrupacions de defensa vegetal i es convoquen els corresponents a l'any 2006.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ARP/247/2006, de 15 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts a les agrupacions de defensa vegetal i es convoquen els corresponents a l'any 2006.

L'Ordre d'11 d'abril de 1983, regula les agrupacions de defensa vegetal amb l'objectiu de col·laborar amb l'Administració per lluitar de manera col·lectiva contra els agents nocius i les plagues dels vegetals.

El balanç de la feina duta a terme per les agrupacions de defensa vegetal al llarg dels seus anys de funcionament es pot qualificar de molt positiva, ja que s'ha aconseguit introduir el concepte de lluita col·lectiva contra les plagues dels vegetals, i s'ha anat estenent el de control integrat, amb la participació de manera eficaç amb l'Administració en els programes específics contra plagues.

En la línia de les ordres d'ajuts anteriors es vol continuar avançant en les funcions de les agrupacions de defensa vegetal, però sense deixar de banda les actuacions consolidades en matèria de sanitat vegetal. Per fer això, es proporcionen instruments que han de servir especialment per a la consolidació del personal tècnic en les entitats i que permeten una major continuïtat del treball. Les funcions a desenvolupar per aquestes agrupacions van adreçades a recolzar la implantació de sistemes de producció més respectuosos amb el medi ambient, com per exemple la producció integrada i l'agricultura ecològica, el foment de les bones pràctiques agràries i la transferència de tecnologia als agricultors.

A la vegada es pretén continuar fomentant les actuacions en comú entre les agrupacions de defensa vegetal, ja que són opcions que s'han anat consolidant en anys anteriors i són un indicador de la vitalitat de les entitats. Amb aquesta normativa es vol avançar en la definició de les accions col·lectives que seran objecte de recolzament des de l'Administració, intentant que siguin un instrument encara més potent en l'acció innovadora sobre el medi agrari.

Les agrupacions de defensa vegetal han de tenir una participació important en la difusió de noves tècniques i en l'orientació de l'activitat agrícola de Catalunya en els propers anys, per la qual cosa cal continuar en la línia d'una adaptació de la seva actuació als nous reptes del sector i a la demanda de la societat per tal d'aconseguir unes explotacions més competitives i consolidades en el territori, atenent criteris de sostenibilitat i respecte del medi ambient.

Valorada la conveniència de continuar amb el foment de les actuacions objecte d'ajut, d'acord amb l'article quart de l'Ordre d'11 d'abril de 1983, i l'article 92 del Decret legislatiu 3/2003, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts a les agrupacions de defensa vegetal (en endavant ADV), corresponents a l'any 2006, les quals es publiquen a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts a les ADV corresponents a l'any 2006, d'acord amb les bases reguladores que s'aproven a l'article 1 d'aquesta Ordre.

2.2 El termini de presentació de les sol·licituds serà d'un mes comptat des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

2.3 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit al sol·licitant serà de sis mesos comptat a partir de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

2.4 Els ajuts establerts en aquesta Ordre aniran a càrrec de l'aplicació pressupostària AG02D/482000100/6110, per un import de 350.759 euros del pressupost del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca per a l'any 2006.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre ARP/131/2005, de 4 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts a les agrupacions de defensa vegetal, i es convoquen els corresponents a l'any 2005 (DOGC núm. 4361, de 12.4.2005).

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 15 de maig de 2006

Jordi William Carnes i Ayats

Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca

Annex 1

Bases

.1 Règim jurídic

El règim jurídic aplicable als ajuts que regulen aquestes bases l'integren la Llei 43/2002, de 20 de novembre, de sanitat vegetal (BOE núm. 279, de 21.11.2002); l'Ordre d'11 d'abril de 1983, per la qual es regulen les Agrupacions de Defensa Vegetal (DOGC núm. 341, d'1.7.1983); la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003); el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002); l'Ordre d'1 d'octubre de 1997, sobre tramitació, justificació i control d'ajuts i de subvencions (DOGC núm. 2500, de 21.10.1997); la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya (DOGC núm. 1234, de 22.12.1989); la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú (BOE núm. 285, de 27.11.1992).

.2 Objecte dels ajuts

2.1 Actuacions genèriques.

Seran objecte d'ajut les actuacions que es detallen al compromís genèric que figura a l'annex 2 d'aquesta disposició.

2.2 Actuacions específiques.

Seran objecte d'ajut les actuacions específiques de les ADV que es detallen a l'annex 3. Aquestes actuacions s'hauran d'orientar a les situacions que requereixin accions en comú i a les quals, sempre que sigui possible, participin diverses ADV.

Les actuacions específiques hauran de ser diferents a les actuacions genèriques.

La dedicació del/de la tècnic/a contractat/ada a aquestes activitats específiques no podrà ser superior a la meitat de la durada del contracte del personal tècnic dedicat a les actuacions genèriques, excepte en el cas de les activitats incloses al punt a) de l'annex 3.

La valoració de les hores de treball del/de la tècnic/a contractat/ada per a les actuacions específiques serà, com a màxim, de 20 euros/hora pressupostada.

2.3 Altres actuacions.

Així mateix, seran objecte d'ajut l'adquisició de les eines utilitzades per les ADV per a la informatització, d'aparells tipus Pocket PC, de lupes binoculars i microscopis per dur a terme les seves activitats, sempre que el mateix concepte no hagi estat objecte d'ajut en anys anteriors.

Seran també objecte d'ajut les actuacions adreçades a complementar la formació del personal tècnic de les ADV, sempre que no s'incloguin en els cursos específics de formació del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

.3 Beneficiaris

3.1 Poden ser beneficiàries dels ajuts que estableix aquesta Ordre les ADV, o les seves associacions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR