ORDRE de 20 de febrer de 2001, per la qual s'aproven les bases reguladores que han de regir les ajudes destinades a la promoció de l'ocupació autònoma i s'obre la convocatòria corresponent a l'any 2001.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 20 de febrer de 2001, per la qual s’aproven les bases reguladores que han de regir les ajudes destinades a la promoció de l’ocupació autònoma i s’obre la convocatòria corresponent a l’any 2001.

El Reial decret 1576/1991, de 18 d’octubre, va traspassar les funcions i els serveis de l’Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de gestió d’ajuts i subvencions respecte a la promoció de l’ocupació autònoma.

Posteriorment, el Decret 256/1991, de 25 de novembre, va assignar al Departament de Treball les funcions i els serveis transferits a la Generalitat en aquesta matèria, i el Decret 127/1999 (DOGC núm. 2886, d’11.5.1999), de reestructuració del Departament de Treball, els va assignar a la Direcció General de Cooperatives, Societats Laborals i Autoempresa, ara Direcció General d’Economia Social, Cooperatives i Autoempresa, d’acord amb el Decret 106/2000 (DOGC núm. 3098, de 14.3.2000).

Aquestes ajudes van ser establertes per l’Ordre del Ministeri de Treball i Seguretat Social de 21 de febrer de 1986, i mitjançant l’Ordre de 22 de març de 1994 del Ministeri de Treball es van establir les bases reguladores per a la concessió d’ajuts i subvencions del programa de promoció de l’ocupació autònoma que estableix l’Ordre de 21 de febrer de 1986. Es fa necessari, per tant, establir les bases reguladores d’aquestes ajudes i obrir la convocatòria dels ajuts per a l’any 2001.

En virtut de les disposicions esmentades, un cop escoltat el Consell de Treball de Catalunya i d’acord amb la Llei 25/1998, de 31 de desembre, de mesures administratives, fiscals i d’adaptació a l’euro, modificada per la Llei 4/2000, de 26 de maig, de mesures fiscals i administratives, i per la Llei 15/2000, de 29 de desembre, de mesures fiscals i administratives, que introdueix el capítol 9, relatiu al règim de les subvencions, en el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, amb l’informe de l’Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada, d’acord amb les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte i beneficiaris

1.1 Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases reguladores sobre la promoció de l’ocupació autònoma amb l’establiment d’ajuts adreçats a contribuir al finançament dels projectes destinats a la constitució en treballadors autònoms o per compte propi de persones aturades que figurin inscrites a les oficines de Treball de la Generalitat o en una agència de col·locació autoritzada, i obrir-ne la convocatòria per a l’any 2001.

1.2 Poden ser beneficiaris dels ajuts que preveu aquesta Ordre les persones físiques i les societats civils que compleixin els requisits que s’hi estableixen.

Article 2

Termini de presentació de sol·licituds i aplicació pressupostària per al 2001

2.1 Els terminis per a la presentació de les sol·licituds per a cadascun dels ajuts són els següents:

a) Subvencions financeres i subvencions a fons perdut o rendes de subsistència: des de la data de publicació d’aquesta Ordre fins al 30 de setembre de 2001.

b) Ajuts per a assistència tècnica: des de la data de publicació d’aquesta Ordre fins al 31 de juliol de 2001.

2.2 L’atorgament de les subvencions destinades a la promoció de l’ocupació autònoma es farà amb càrrec indistintament a les partides 11.05.474.01/2 i 11.05.474.41/0 dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2001. Això no obstant, l’atorgament d’aquestes subvencions estarà condicionat a la transferència efectiva per l’Estat del crèdit corresponent. Els imports màxims destinats a cadascuna de les convocatòries es determinaran per resolució complementària del conseller de Treball.

Article 3

Convocatòries

3.1 Anualment es publicaran mitjançant resolució del conseller de Treball les convocatòries dels ajuts que preveu aquesta Ordre, les quals indicaran la disposició on es contenen les bases reguladores, els terminis de presentació de les sol·licituds, els terminis per presentar la documentació, l’aplicació pressupostària a la qual s’han d’imputar i els imports màxims destinats a cadascuna de les convocatòries.

3.2 Així mateix, a mesura que es produeixin renúncies o revocacions de les subvencions financeres i de renda de subsistència, i en el supòsit que un cop resolta la convocatòria corresponent s’hagi exhaurit l’import màxim destinat, es podran assignar nous atorgaments als sol·licitants que no van arribar a obtenir l’ajut per a aquella mateixa convocatòria i atenent l’ordre de presentació de les sol·licituds, sempre que l’inici de l’activitat es pugui produir abans del 31 de desembre de l’exercici per al qual s’hagi sol·licitat l’ajut.

3.3 Així mateix, a mesura que es produeixin renúncies o revocacions dels ajuts per a assistència tècnica i en el supòsit que un cop resolta la convocatòria corresponent s’hagi exhaurit l’import màxim destinat, es podran assignar nous atorgaments als sol·licitants que no van arribar a obtenir l’ajut per a aquella mateixa convocatòria i que, atesos els criteris de valoració que conté aquesta Ordre, mantenen una posició immediatament posterior a la de les sol·licituds subvencionades segons l’ordre de preferència establert, sempre que l’inici de l’activitat es pugui produir abans del 31 de desembre de l’exercici per al qual s’hagi sol·licitat l’ajut.

Article 4

Tipus d’ajuts

D’acord amb l’objecte fixat a l’article 1 d’aquesta Ordre, el Departament de Treball pot concedir els ajuts següents:

a) Subvencions financeres per a la reducció de les quotes dels préstecs concedits amb la finalitat de finançar els projectes esmentats a l’article 1.

b) Subvencions a fons perdut o rendes de subsistència, per un sol cop, que contribueixin a garantir uns ingressos mínims a l’inici de l’activitat.

c) Ajuts per a assistència tècnica.

Article 5

Subvencions financeres

5.1 Poden concedir-se subvencions per a l’amortització parcial dels préstecs destinats al finançament d’inversions necessàries per constituir-se en treballadors autònoms.

5.2 Aquestes subvencions han de ser d’una quantitat equivalent a la suma dels interessos simples que es generarien durant cada any de la vigència del préstec, calculats de manera que no superin el 6% amb el límit de 8 anys.

Aquesta subvenció no pot superar la quantitat de 500.000 ptes. (3.005,06 euros), llevat que hi sigui aplicable l’excepció en el càlcul de la subvenció que preveu l’apartat 5.3.b) següent. En aquest cas, la subvenció no pot superar la quantitat d’1.000.000 de ptes. (6.010,12 euros).

5.3 Els préstecs, per tal que es puguin subvencionar, han de complir els requisits següents:

a) El termini d’amortització ha de ser, com a mínim, de tres anys i es poden establir, a més a més, períodes de carència d’amortització del principal.

b) L’import dels préstecs ha de ser, com a mínim, de 500.000 ptes. (3.005,06 euros), i com a màxim de 2.000.000 de ptes. (12.020,24 euros), amb les excepcions següents:

Poden subvencionar-se préstecs superiors a 2.000.000 de ptes. (12.020,24 euros), però per al càlcul de la subvenció el capital subvencionable s’ha de limitar a 2.000.000 de ptes. (12.020,24 euros).

Quan es justifiquin inversions en immobilitzat per un import superior als dos milions es limitarà, per al càlcul de la subvenció, el capital a 4.000.000 de ptes. (24.040,48 euros) com a màxim per préstec, independentment del nombre de prestataris.

Si dues o més persones obtenen conjuntament un préstec, l’import s’haurà de dividir entre tants prestataris com hi hagi, considerant que aquest haurà de ser, com a mínim, de 500.000 ptes. (3.005,06 euros) per a cada prestatari.

c) No es poden subvencionar els contractes de pòlissa de crèdit, lísing o arrendament financer, ni altres contractes distints al de préstec.

d) No es poden subvencionar els préstecs formalitzats anteriorment a la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds de la convocatòria de l’any anterior, excepte en el cas que els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR