ORDRE AAR/273/2009, de 27 de maig, de modificació de l'Ordre AAR/49/2009, de 17 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts associats al contracte global d'explotació i es convoquen els corresponents a l'any 2009.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/273/2009, de 27 de maig, de modificació de l'Ordre AAR/49/2009, de 17 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts associats al contracte global d'explotació i es convoquen els corresponents a l'any 2009.

Mitjançant l'Ordre AAR/49/2009, de 17 de febrer, s'aproven les bases reguladores dels ajuts associats al contracte global d'explotació i es convoquen els corresponents a l'any 2009 (DOGC núm. 5325, de 24.2.2009).

D'acord amb el que estableix la disposició transitòria 2 de l'Ordre AAR/49/2009, de 17 de febrer, i un cop aprovada per la Comissió Europea la modificació del Programa de desenvolupament rural de Catalunya presentada pel Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, es fa necessari adequar determinats aspectes de les bases reguladores dels ajuts associats al contracte global d'explotació (CGE) que resulten afectats per aquesta modificació.

D'altra banda, per tal de millorar la tramitació dels ajuts, és convenient modificar alguns articles i apartats dels annexos, així com adaptar el compromís general de la condicionalitat que estableix el Reglament (CE) núm. 73/2009, del Consell, de 19 de gener, pel qual es deroga el Reglament (CE) núm. 1782/2003, que modifica el règim dels ajuts directes de la política agrària comuna.

En conseqüència, d'acord amb el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció General de Desenvolupament Rural i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Es modifica l'article 8.1.c) de la dita Ordre AAR/49/2009, de 17 de febrer (DOGC núm. 5325, de 24.2.2009), el qual queda redactat de la manera següent:

.c) Complir els requisits de la condicionalitat que estableixen els articles 5, 6 i els annexos II i III del Reglament (CE) núm. 73/2009, de 19 de gener, en els quals s'inclou la traçabilitat com a requisit legal de gestió en matèria de seguretat alimentària..

Article 2

S'afegeix una darrera frase a l'article 11 de l'Ordre AAR/49/2009, de 17 de febrer, el qual queda redactat de la manera següent:

.A més, els beneficiaris dels ajuts agroambientals que preveu l'article 36.a), incís IV, del Reglament (CE) núm. 1698/2005, també hauran de complir els requisits mínims en relació amb la utilització d'adobs i productes fitosanitaris que estableix el Programa de desenvolupament rural..

Article 3

S'afegeix un últim paràgraf a l'article 15.1 de l'Ordre AAR/49/2009, de 17 de febrer, el qual queda redactat de la manera següent:

.Per a les mesures de producció integrada, agricultura ecològica i foment de la ramaderia ecològica, caldrà que la sol·licitud d'inscripció al consell corresponent s'hagi efectuat abans del 30 de juny de l'any de la convocatòria..

Article 4

Es modifica l'article 15.2 de l'Ordre AAR/49/2009, de 17 de febrer, el qual queda redactat de la manera següent:

.15.2 Les actuacions no han d'estar iniciades abans de formalitzar la sol·licitud ni abans de la visita del personal tècnic del DAR per tal d'informar sobre el fet que no s'han iniciat les obres, excepte les actuacions detallades a l'annex 5 d'aquesta Ordre, que es podran executar durant l'any 2009, i el que especifica l'apartat 5.f) de l'annex 1 de l'Ordre. No s'acceptaran factures ni pagaments anteriors a la data de la sol·licitud, amb excepció dels honoraris tècnics dels projectes visats dels ajuts dels annexos 1, 2, i 4, que podran estar pagats fins a un any abans de la data de sol·licitud de l'ajut..

Article 5

Es modifica el segon paràgraf de l'article 18.7.b) de l'Ordre AAR/49/2009, de 17 de febrer, el qual queda redactat de la manera següent:

.Per als ajuts dels annexos 7 i 8, es considerarà que està justificat, en relació amb la naturalesa del compromís, un augment de la superfície amb dret a ajut de com a màxim tres hectàrees, excepte per a les mesures de foment del pastoreig de sotabosc en perímetres de protecció prioritària, la de millora i foment de prats i pastures en zones de muntanya, la de millora de pastures en zones de muntanya per a la protecció de paisatge i millora de la biodiversistat, que serà de cinc hectàrees com a màxim, la de conservació i millora de races autòctones, que serà de cinc UBM, la de foment de la ramaderia ecològica, que serà de cinc hectàrees i cinc UBM, i per a la mesura d'apicultura per a la millora de la biodiversitat en zones fràgils, que serà de cent vuitanta hectàrees com a màxim, sempre que la superfície original superi les tres, cinc o cent vuitanta hectàrees, respectivament, o cinc UBM en ramaderia ecològica. En cas que la superfície o les UBM originals no superin les superfícies o UBM anteriors, l'increment màxim admès serà el doble de la superfície o UBM originals. En tots els casos, aquests increments només es podran realitzar en els tres primers anys de compromís..

Article 6

Es modifica l'article 18.9 de l'Ordre AAR/49/2009, de 17 de febrer, el qual queda redactat de la manera següent:

.18.9 Per als ajuts que preveu aquesta Ordre, amb excepció dels inclosos als annexos 6, 7, 8 i 9, i d'acord amb l'article 31 del Reglament (CE) núm. 1975/2006, de 7 de desembre, en els supòsits en què la diferència entre l'import de la justificació de la inversió presentada per la persona beneficiària i l'import de la justificació de la inversió després dels controls d'admissibilitat superi el 3%, s'aplicarà una reducció a l'import de l'ajut igual a la diferència entre els imports de justificació de la inversió. No obstant això, no s'aplicarà cap reducció si la persona beneficiària no és responsable de la inclusió de l'import no subvencionable..

Article 7

S'afegeix una darrera frase a l'article 20.1.b) de l'Ordre AAR/49/2009, de 17 de febrer, el qual queda redactat de la manera següent:

.No haver iniciat les inversions per a les quals se sol·licita l'ajut abans de la data de sol·licitud, llevat de les excepcions que preveu l'article 15.2 de l'Ordre..

Article 8

Es modifiquen els apartats a) i b) de l'article 24.4 de l'Ordre AAR/49/2009, de 17 de febrer, els quals queden redactats de la manera següent:

.a) Vaquí de llet:

.No es concediran ajuts a les explotacions agràries que presentin un programa d'inversions amb increment de producció superior a la quantitat de referència disponible a l'explotació en el moment de la certificació de l'ajut, d'acord amb l'article 24.2 de l'Ordre.

.b) Vaquí de carn:

.No es concediran ajuts a les inversions destinades al vaquí de carn a les explotacions agràries, la càrrega ramadera de les quals, en el moment de la certificació de l'ajut, sigui superior a les 1,8 UBM/ha de superfície farratgera, o el seu equivalent en superfície de rostolls de l'explotació dedicada a l'alimentació dels seus animals, amb l'excepció de les explotacions amb una dimensió igual o inferior a 15 UBM..

Article 9

Es modifica l'apartat 5.f) de l'annex 1 de l'Ordre AAR/49/2009, de 17 de febrer, el qual queda redactat de la manera següent:

.f) La sol·licitud s'ha de presentar abans de la primera instal·lació de la persona sol·licitant o durant els sis mesos posteriors a aquesta, excepte per causes sobrevingudes justificades (successió en l'explotació amb motiu d'herència o incapacitat legal del titular) que es podrà instal·lar des de l'1 de maig de 2008. Les inversions o despeses d'instal·lació realitzades per la persona jove en aquests sis primers mesos podran ser considerades subvencionables..

Article 10

Es modifica l'apartat 3.k) de l'annex 2 de l'Ordre AAR/49/2009, de 17 de febrer, el qual queda redactat de la manera següent:

.k) En cap cas se subvencionaran les inversions o les despeses realitzades amb anterioritat a la presentació de la sol·licitud, llevat de les excepcions previstes a l'article 15.2 de l'Ordre, ni les realitzades en data posterior a la finalització del termini concedit en la resolució de concessió de la subvenció..

Article 11

S'elimina l'apartat 4.4.c) de l'annex 2 de l'Ordre AAR/49/2009, de 17 de febrer.

Article 12

Es modifica l'apartat 3 de l'annex 3 de l'Ordre AAR/49/2009, de 17 de febrer, el qual queda redactat de la manera següent:

.-3 Tipus i quantia dels ajuts

.3.1 L'ajut, que té caràcter de compensació econòmica, s'aplicarà a alguna de les actuacions que preveu l'apartat 1 d'aquest annex 3.

.3.2 L'ajut s'estableix amb caràcter decreixent. Serà com a màxim de 800 euros per persona beneficiària durant el primer any, i 600 euros el segon any. En cap cas aquest ajut excedirà l'import de les actuacions previstes com a compromís..

Article 13

Es modifica el primer paràgraf de l'apartat 3.1.1 de l'annex 4 de l'Ordre AAR/49/2009, de 17 de febrer, el qual queda redactat de la manera següent:

.S'estableixen ajuts per a la creació, l'ampliació o la millora de cases de pagès o establiments d'agroturisme, d'acord amb el Decret 313/2006, de 25 de juliol, que regula els establiments de turisme rural, modificat pel Decret 106/2008, de 6 de maig, de mesures per a l'eliminació de tràmits i la simplificació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR