ORDRE PRE/72/2002, de 13 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores d'ajuts a les comunitats catalanes de l'exterior i es convoquen les corresponents a l'any 2002.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Per a la Promoció i Formació Cooperatives
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PRE/72/2002, de 13 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores d'ajuts a les comunitats catalanes de l'exterior i es convoquen les corresponents a l'any 2002.

Un dels objectius de la Secretaria de Relacions Exteriors és promoure i intensificar les relacions entre les comunitats catalanes de l'exterior i Catalunya, així com potenciar les activitats socials i de projecció exterior de Catalunya, a càrrec d'aquestes entitats representants de la presència catalana arreu del món.

Atès el que preveuen el capítol 9 del text consolidat del Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; la Llei 21/2001, de 28 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a 2002; la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, i la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats a les comunitats catalanes de l'exterior, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts per a l'any 2002 destinats a les comunitats catalanes de l'exterior oficialment reconegudes d'acord amb la Llei 18/1996, de 27 de desembre, de relacions amb les comunitats catalanes de l'exterior, i amb el reglament que la desenvolupa.

2.2 Els ajuts previstos en aquesta convocatòria es regeixen per les bases reguladores que es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre i per la normativa general de subvencions

2.3 El termini de presentació de sol·licituds és d'un mes a partir de la publicació d'aquesta Ordre en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

2.4 Els ajuts establerts en aquesta convocatòria aniran a càrrec de la partida pressupostària 10.08.480.10.08 del pressupost del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya per a 2002, amb un import màxim de 841.417 euros.

Disposició final

Aquesta ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 13 de març de 2002

Artur Mas i Gavarró

Conseller en cap

Annex

Bases reguladores dels ajuts a les comunitats catalanes de l'exterior

-1 Objecte dels ajuts

L'objecte d'aquesta línia d'ajuts és la promoció d'activitats de caràcter assistencial, social i /o cultural programades per les comunitats catalanes de l'exterior, que podran destinar-se a les tres actuacions següents:

  1. Activitats socials i culturals: organització d'activitats culturals que donin a conèixer Catalunya, la seva llengua, cultura i tradicions.

  2. Funcionament dels centres: creació, modernització i manteniment de les seus, instal·lacions i equipaments de les comunitats catalanes de l'exterior.

  3. Activitats assistencials: ajuts assistencials de caràcter puntual a membres de les comunitats catalanes de l'exterior en situació d'especial necessitat.

    En cap cas l'apartat b) pot representar més del 50% de la subvenció total sol·licitada.

    -2 Beneficiaris

    Poden ser beneficiàries d'aquests ajuts les comunitats catalanes de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR