ORDRE MAH/174/2009, d'1 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per a les actuacions desenvolupades a les zones de pesca controlada.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Medi Ambient i Habitatge
Rango de LeyOrdre

BODY LINK="#0000ff" VLINK="#800080">

ORDRE

MAH/174/2009, d'1 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per a les actuacions desenvolupades a les zones de pesca controlada.

Ateses les subvencions atorgades para les actuacions desenvolupades a les zones de pesca controlada l'any 2007;

Atès el que disposen el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei general de subvencions;

D'acord amb l'article 92.3 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases reguladores de les subvencions a les actuacions desenvolupades a les zones de pesca controlada, que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 1 d'abril de 2009

Francesc Baltasar i Albesa

Conseller de Medi Ambient i Habitatge

Annex

Bases reguladores de les subvencions destinades a les actuacions desenvolupades a les zones de pesca controlada

.1 Objecte de les subvencions

Aquestes subvencions tenen per objecte el manteniment, la conservació, la millora de les zones de pesca controlada i garantir-ne el seu aprofitament sostenible.

.2 Actuacions subvencionables

2.1 Poden ser objecte de les subvencions regulades en aquestes bases les actuacions següents:

Manteniment de senders i accessos al riu.

Neteja de brossa generada per l'activitat de la pesca.

Manteniment de la senyalització.

El manteniment de la senyalització es farà d'acord amb la Resolució MAH/1841/2004, de 8 de juny, relativa a la senyalització de les aigües continentals de Catalunya sotmeses a l'exercici de la pesca recreativa (DOGC núm. 4167, de 5.7.2004).

Les actuacions s'han de realitzar durant l'any corresponent a la convocatòria.

.3 Destinataris/àries

Poden optar a les subvencions regulades en aquestes bases les associacions sense finalitat de lucre que realitzen activitats subvencionables en les zones de pesca controlada i que reuneixin els requisits següents:

  1. Estar legalment constituïdes i inscrites en el registre corresponent.

  2. Estar al corrent de les obligacions tributàries davant l'Estat i la Generalitat, i de les obligacions davant la Seguretat Social.

  3. No trobar-se en cap de les circumstàncies que preveu l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

  4. Col·laborar en la planificació de les zones de pesca controlada d'acord amb l'article 9 de l'Ordre MAB/91/2003, de 4 de març, per la qual s'estableixen les espècies objecte de pesca i es fixen els períodes hàbils i les normes generals relacionades amb la pesca a les aigües continentals de Catalunya per a la temporada 2003 (DOGC núm. 3838, de 7.3.2003). La Direcció General del Medi Natural realitzarà la comprovació d'ofici per verificar que els sol·licitants compleixen aquest requisit.

    S'acreditaran els requisits corresponents a les lletres a) b) i c) mitjançant l'aportació de la documentació que preveu la base 6 d'aquesta Ordre.

    .4 Despeses subvencionables i imports màxims de les subvencions

    4.1 Les despeses subvencionables són les següents:

  5. Per al manteniment de senders i accessos al riu: un màxim de 1.914,16 euros/ha desbrossada. La superfície desbrossada subvencionable no superarà les 0,25 ha (2.500 m²) per sol·licitant. En cas d'efectuar els treballs amb mitjans propis, la despesa subvencionable no superarà les 50 hores de dedicació. En aquest cas l'import subvencionable per hora treballada serà de 9,57 euros com a màxim.

  6. Per a la neteja de brossa generada per l'activitat de la pesca: la despesa màxima subvencionable s'estableix prenent com a base la pressió de pesca de la ZPC, en funció dels permisos expedits la temporada anterior a la convocatòria, d'acord amb el barem següent:

    0-1000: 0,9 euros per permís;

    1001-2000: 0,8 euros per permís;

    més de 2000: 0,7 euros per permís;

  7. Per al manteniment de la senyalització: un màxim de 25,2 euros/senyal, amb un màxim d'un senyal per quilòmetre de ZPC.

    4.2 L'IVA és despesa subvencionable sempre que el beneficiari acrediti, mitjançant declaració, que n'és consumidor final.

    4.3 L'import de la subvenció es determinarà sobre la despesa subvencionable, aplicant les prioritats i el procediment establerts a la base 7 i 8, i amb un màxim total que no superarà els 4.000 euros per sol·licitant.

    .5 Sol·licituds

    5.1 Les sol·licituds de subvenció s'han de presentar en el model normalitzat que es pot obtenir a través d'internet, a l'adreça electrònica que indica la convocatòria, o bé a les dependències i adreces que indica la convocatòria.

    5.2 Les sol·licituds s'han de presentar dins del termini que indica la convocatòria, acompanyades de la documentació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR