ORDRE ENS/280/2014, de 9 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a l'atorgament de subvencions per al foment de la certificació del sistema de gestió de la qualitat als centres educatius privats concertats que imparteixin formació professional inicial a Catalunya, i s'obre la convocatòria pública per a l'any 2014.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyOrdre

Des del curs 1998-1999 el Departament d'Ensenyament ha impulsat, mitjançant el Projecte de qualitat i millora contínua, experiències per a la millora de la gestió en els instituts d'educació secundària que imparteixen formació professional específica.

El Pla general de formació professional a Catalunya, en el primer eix estratègic, sobre la Planificació i adaptació de l’oferta formativa integrada a les necessitats del mercat de treball i de les persones, proposa impulsar i ampliar programes de qualitat de l’FP.

En aquest sentit, el Departament d’Ensenyament vol impulsar que els centres educatius de Catalunya que imparteixen cicles formatius de grau mitjà i/o superior de formació professional inicial implementin sistemes d’assegurament de la qualitat i models de gestió d’excel·lència, d’acord amb la recomanació del Marc de referència Europeu de Garantia de la Qualitat en l’Educació i Formació Professional (DOUE C 155/1 de 8.7.2009).

Aquesta convocatòria s’emmarca en el “Programa per a la millora i difusió de la Formació Professional”, que inclou actuacions destinades a la implementació i certificació de sistemes de qualitat en centres que imparteixen la formació professional, i que es finança amb fons finalistes provinents del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport i, si s’escau, del Fons Social Europeu.

Per tot això, de conformitat amb el que preveuen el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i a proposta de la Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial,

Ordeno:

Article 1

Bases

Aprovar les bases reguladores que consten a l’annex d’aquesta Ordre, per a la concessió de subvencions per al foment de la certificació del sistema de gestió de la qualitat als centres educatius privats concertats que imparteixin formació professional inicial a Catalunya.

Article 2

Convocatòria

Obrir convocatòria pública per a l’atorgament de les subvencions esmentades, la qual es regeix per les bases que es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Es subvenciona el certificat del sistema de gestió de la qualitat obtingut dintre del període comprés entre el 30 de setembre de 2013 i la data de publicació d’aquesta Ordre al DOGC.

Article 3

Presentació sol·licituds

3.1 Les sol·licituds han d’estar subscrites pel titular del centre o el representant legal i s’han d’adreçar al director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, segons el model normalitzat que es pot trobar al portal de centres privats, centres titularitat d'altres departaments o de titularitat municipal ( http://educacio.gencat.cat/portal/page/portal/Educacio/PCentrePrivat/PCPInici ).

Es poden presentar directament als Serveis Centrals del Departament d’Ensenyament, als serveis territorials, al Consorci d’Educació de Barcelona, o bé per qualsevol dels mitjans que estableix l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

3.2 Els interessats poden presentar les seves sol·licituds des de l’endemà de la publicació d’aquesta Ordre al DOGC i fins al 3 d’octubre de 2014.

Article 4

Import i partida pressupostària

Es destina a la concessió d’aquestes subvencions un import total màxim de 45.000,00 euros, amb càrrec a la partida pressupostària D/482000100/4210/0000 del centre gestor EN07, del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2014.

Article 5

Resolució

El director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial resoldrà per delegació aquesta convocatòria en el termini màxim de dos mesos, a comptar a partir de l'endemà de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

La resolució es farà pública al Tauler electrònic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya ( https://seu.gencat.cat/ca/informacio-publica.html ) amb indicació de si exhaureix o no la via administrativa, dels possibles recursos, dels òrgans davant els quals es podran interposar, i del termini per interposar-los.

En qualsevol cas, les sol·licituds presentades s'entendran desestimades si no es dicta resolució expressa en el termini previst.

Article 6

Consorci d'Educació de Barcelona

Quan les bases es refereixen genèricament als serveis territorials del Departament d'Ensenyament, aquesta referència s'ha...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR