ORDRE VCP/82/2009, de 23 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a iniciatives adreçades a promoure el coneixement i l'ús de l'occità a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidencia
Rango de LeyOrdre

BODY LINK="#0000ff" VLINK="#800080">

ORDRE

VCP/82/2009, de 23 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a iniciatives adreçades a promoure el coneixement i l'ús de l'occità a Catalunya.

L'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix a l'article 6.5 que .la llengua occitana, denominada aranès a l'Aran, és la llengua pròpia d'aquest territori i és oficial a Catalunya, d'acord amb el que estableixen aquest Estatut i les lleis de normalització lingüística..

El mateix Estatut determina a l'article 143 que .correspon a la Generalitat i també al Conselh Generau d'Aran la competència sobre la normalització lingüística de l'occità, denominat aranès a l'Aran..

En compliment d'aquests manaments el Govern de Catalunya va crear al mes de juliol de 2007 el Programa per a la creació de l'Oficina Occitan en Catalonha, adscrit a la Secretaria de Política Lingüística del Departament de la Vicepresidència, amb les funcions de promoure i coordinar projectes i mesures d'impuls de la llengua occitana i de garantir el desplegament adequat de la condició de llengua oficial que l'Estatut atorga a l'occità.

Per tal de promoure l'ús i el coneixement de l'occità i desplegar el compliment del manament estatutari, i sense perjudici de les competències que corresponen al Consell General d'Aran, per la Llei 16/1990 de 13 de juliol, sobre el règim especial d'Era Val d'Aran, en el foment i l'ensenyament de l'aranès a l'Aran, es fa pública aquesta Ordre de subvencions.

D'acord amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

D'acord amb el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i en ús de les atribucions que em confereix la normativa vigent, en especial l'article 92.3 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya,

Ordeno:

Article únic

Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases reguladores de la concessió de subvencions per a iniciatives adreçades a promoure el coneixement i l'ús de la llengua occitana a Catalunya.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor el mateix dia de la seva publicació al DOGC.

Contra aquesta Ordre o les seves bases es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la data de la seva publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 23 de febrer de 2009

Josep-Lluís Carod-Rovira

Vicepresident del Govern

Annex

Bases

  1. Objecte

    L'objecte d'aquestes bases és promoure iniciatives que incloguin actuacions específiques per fomentar el coneixement i l'ús de la llengua occitana a Catalunya .

    Són matèria d'aquesta Ordre, preferentment, les actuacions següents:

    1. L'organització de cursos de llengua occitana que es puguin incloure en el Marc europeu comú de referència: aprendre, ensenyar, avaluar, del Consell d'Europa. En aquest cas s'estableix un mínim de 12 inscripcions d'alumnes i caldrà acreditar la capacitació del professorat.

    2. Les actuacions que fomentin la presència de l'occità en la imatge i la comunicació de les empreses i entitats, per exemple en la retolació i la senyalització externes i internes, les ofertes de serveis (com les cartes i menús de bars o restaurants), les publicacions, la publicitat o les comunicacions orals i escrites.

    3. Les iniciatives que tinguin com a objectiu el foment de l'ús oral i escrit de l'occità en qualsevol àmbit de la vida social i pública.

    4. Els treballs de traducció a l'occità d'obres de la literatura internacional de qualitat reconeguda.

    5. Les actuacions de difusió de la realitat occitana, com cicles de conferències, cursos intensius i extensius de divulgació, estades per a l'aprenentatge de la llengua occitana i de la seva cultura, etc.

    És imprescindible que totes aquestes activitats es portin a terme dintre del territori de Catalunya.

    Les actuacions per a les quals se sol·licitin les subvencions s'han de dur a terme entre l'1 d'octubre de l'any natural anterior a la convocatòria i el 30 de setembre de l'any natural de la convocatòria.

    Aquestes subvencions poden ser compatibles amb altres subvencions, ajuts, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat, procedents d'altres administracions o altres ens públics o privats. En aquest cas, els ingressos totals no podran excedir dels costos totals de l'activitat.

  2. Entitats destinatàries

    Poden optar a les subvencions les entitats privades sense finalitat de lucre que tinguin la seu en l'àmbit territorial de Catalunya.

  3. Requisits de les organitzacions i entitats destinatàries

    3.1 Podran obtenir la condició de beneficiàries les organitzacions i entitats sol·licitants de la subvenció en les quals concorrin les circumstàncies previstes a les bases 1 i 2 d'aquesta Ordre.

    3.2 Amb caràcter general, per beneficiar-se dels ajuts previstos en aquestes bases reguladores s'hauran de complir requisits següents:

    1. En el cas d'organismes i entitats amb 50 treballadors/es o més, donar ocupació, almenys, a un 2% de treballadors/es amb disminució sobre el nombre total de treballadors/es de l'entitat, o bé aplicar les mesures alternatives d'acord amb el que disposen l'article 38 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració dels disminuïts (BOE núm. 103, de 30.4.1982); el Reial decret 364/2005, de 8 d'abril (BOE núm. 94, de 20.4.2005), i el Decret 246/2000, de 24 de juliol (DOGC núm. 3196, de 2.2.2000).

    2. En cas d'organismes i entitats amb una plantilla igual o superior a 25 persones, memòria que indiqui els mitjans que utilitzen, amb l'acord dels agents socials, per prevenir i detectar casos d'assetjament sexual i d'assetjament per raó de sexe, i per intervenir-hi, en els centres de treball, de conformitat amb els articles 5 i 29 de la Llei 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista.

    3. Complir les obligacions tributàries davant l'Estat i la Generalitat i les obligacions davant la Seguretat Social.

    4. Complir els requisits que estableixen els articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística (DOGC núm. 2553, de 7.1.1998).

    5. No trobar-se en cap de les circumstàncies que preveu l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003).

    6. Complir qualsevol altra obligació legal o reglamentària que els pugui afectar.

  4. Sol·licituds

    Les sol·licituds, adreçades a la persona titular de la Secretaria de Política Lingüística, s'han de formalitzar mitjançant un imprès normalitzat que es facilita a la Secretaria de Política Lingüística (passatge de la Banca, 1-3, 08002 Barcelona), a les seus de les delegacions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR