RESOLUCIÓ GAP/228/2010, de 8 de gener, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió dels ajuts del Fons d'acció social per al personal funcionari i interí d'administració i tècnic i el personal laboral al servei de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i es fa pública la convocatòria corresponent a l'any 2009.

SecciónDiversos
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

GAP/228/2010, de 8 de gener, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió dels ajuts del Fons d'acció social per al personal funcionari i interí d'administració i tècnic i el personal laboral al servei de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i es fa pública la convocatòria corresponent a l'any 2009.

Atès l'Acord de la Comissió d'Acció Social del personal funcionari i interí i del personal laboral de 2 de desembre de 2009, pel qual s'aproven les bases reguladores del Fons d'acció social per a l'any 2009 i l'Acord de la Mesa Sectorial de Negociació del personal d'administració i tècnic, de 10 de desembre de 2009, de ratificació d'aquestes bases;

Atès l'article 5.4 del III Acord general sobre les condicions de treball del personal de l'àmbit d'aplicació de la Mesa General de Negociació de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, de data 10 d'octubre de 2005, que estableix la dotació econòmica del Fons d'acció social per a l'any 2009;

Atès l'article 54.7 del VI Conveni col·lectiu únic d'àmbit de Catalunya del personal laboral de la Generalitat de Catalunya, de data 8 d'abril de 2005, en el qual s'estableix la dotació econòmica del Fons d'acció social per a l'any 2009;

En ús de les competències que m'atribueix la normativa vigent.

Resolc:

Article 1

Aprovar les bases reguladores, que figuren en l'annex d'aquesta Resolució, que han de regir els procediments per a la concessió dels ajuts del Fons d'acció social per al personal funcionari i interí d'administració i tècnic i per al personal laboral al servei de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Article 2

Obrir la convocatòria per a l'any 2009 dels ajuts del Fons d'acció social per al personal funcionari i interí d'administració i tècnic i per al personal laboral al servei de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Article 3

El termini de presentació de sol·licituds és d'un mes a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució al DOGC.

Les sol·licituds s'han de presentar en el model normalitzat que es pot obtenir a través d'internet, a l'adreça electrònica que indiquen les bases, o bé pel portal corporatiu de l'empleat públic.

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, els interessats poden interposar els següents recursos i/o reclamacions:

  1. El personal funcionari i interí, recurs potestatiu de reposició davant el/la director/a general de Funció Pública, en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació al DOGC, o directament recurs contenciós administratiu davant el jutjat contenciós administratiu corresponent, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que estableix la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

  2. El personal laboral, reclamació prèvia a la via laboral davant el/la secretari/ària de Funció Pública i Modernització de l'Administració en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que disposa l'article 88 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i els articles 69 i següents del Reial decret legislatiu 2/1995, de 7 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de procediment laboral.

    Igualment, els interessats poden interposar qualsevol altre recurs i/o reclamació que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos d'acord amb la normativa vigent.

    Barcelona, 8 de gener de 2010

    Leonor Alonso i González

    Directora general

    Annex 1

    Bases generals reguladores dels ajuts del Fons d'acció social

    .1 Objecte

    L'objecte d'aquestes bases és regular el procediment per a la concessió dels ajuts del Fons d'acció social per al personal funcionari i interí d'administració i tècnic i per al personal laboral de l'Administració de la Generalitat de Catalunya corresponents a fets o despeses realitzades dins de l'any 2009.

    .2 Modalitats de l'ajut

    1. Ajut per a fills o filles o altres que en depenguin amb disminucions físiques, psíquiques i/o sensorials i que estiguin sota la tutela o acolliment de l'empleat públic.

    2. Ajut per a llar d'infants.

    3. Ajut escolar.

    4. Ajut per a estudis universitaris.

    5. Ajut odontològic.

    6. Ajut per defunció de l'empleat/ada públic.

    7. Ajut per defunció dels fills o filles o del/de la cònjuge.

    8. Ajut per a l'accés a la universitat per a majors de 25 anys i per a l'accés a cicles formatius.

    9. Ajut per naixement, adopció i/o acolliment d'un fill o filla.

    10. Premi de jubilació.

    11. Ajut per pròtesis oculars i auditives.

    12. Ajut psiquiàtric i psicològic.

    13. Ajut per a ascendents, cònjuge i/o parella de fet dependents.

    14. Ajut per malaltia celíaca.

    15. Ajut per tractaments de trastorns específics de l'aprenentatge.

    .3 Contingut

    Aquests ajuts consisteixen en una prestació econòmica, de caràcter compensatori, destinats a restablir la salut o sufragar part de les despeses que a la persona sol·licitant li hagi ocasionat alguna o algunes de les modalitats dels ajuts regulats en aquesta convocatòria.

    .4 Procediment de concessió dels ajuts

    4.1 La Comissió d'acció social del personal d'administració i tècnic i del personal laboral estudiarà i valorarà les sol·licituds a l'efecte de proposar la concessió corresponent davant el director/a general de Funció Pública.

    4.2 La Comissió farà la proposta de concessió amb subjecció a les normes establertes en aquestes bases i als principis d'equitat i objectivitat, alhora que els seus membres es troben sotmesos a guardar la màxima confidencialitat en la tramitació de les sol·licituds i en la protecció de les dades de caràcter personal d'acord amb la normativa vigent.

    4.3 La Comissió Sectorial d'Acció Social té caràcter paritari i hi estan representats l'Administració de la Generalitat de Catalunya i les organitzacions sindicals signants del III Acord general sobre les condicions de treball del personal de l'àmbit d'aplicació de la Mesa General de Negociació de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, de data 10 d'octubre de 2005: CCOO, CATAC-IAC, UGT i CEMSATSE.

    4.4 La Comissió d'Acció Social del personal laboral, que deriva de l'article 54.7 del VI Conveni únic, té caràcter paritari i hi estan representats l'Administració de la Generalitat de Catalunya i les organitzacions sindicals presents a la Comissió d'Interpretació, Vigilància i Estudi (CIVE): CCOO, UGT i IAC.

    .5 Import dels ajuts

    5.1 Les quanties destinades a les diferents modalitats d'ajut són les determinades en les bases específiques.

    5.2 En cas que la disponibilitat pressupostària no sigui suficient per atendre les peticions en la seva totalitat, la Comissió acordarà la reducció dels imports dels ajuts de forma proporcional en totes les sol·licituds. En tot cas s'ha de garantir que tots els participants puguin percebre almenys una part de la modalitat d'ajut sol·licitada.

    5.3 En el cas que es produeixi un romanent, la Comissió d'acció social podrà acordar la redistribució d'aquesta quantia sota criteris de proporcionalitat.

    5.4 Amb caràcter general es percebrà l'import de l'ajut proporcionalment al temps de serveis prestats per l'empleat públic dins de l'any 2009, a excepció de l'ajut per defunció de l'empleat/ada públic i del premi de jubilació, que vénen determinats pel pagament d'un import fix.

    5.5 Els ajuts, si s'escau, es gravaran amb l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) alhora que s'efectuaran les retencions que legalment corresponguin.

    5.6 En els casos en què l'import de la despesa realitzada sigui inferior a la quantia fixada per a l'ajut en les bases generals i específiques, es realitzarà només el pagament de l'import de la despesa efectivament realitzada i acreditada pel sol·licitant.

    .6 Participants i beneficiaris

    6.1 Poden prendre part en aquesta convocatòria:

  3. El personal d'administració i tècnic de la Generalitat de Catalunya, funcionari i funcionari interí, previst als articles 11 i 13 del Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública, que hagi prestat els seus serveis a l'Administració de la Generalitat de Catalunya durant l'any 2009.

  4. El personal laboral de la Generalitat de Catalunya amb contracte fix o temporal inclòs en l'àmbit del VI Conveni col·lectiu únic que hagi prestat els seus serveis a l'Administració de la Generalitat de Catalunya durant l'any 2009.

  5. En el cas de defunció de l'empleat/ada públic, els seus familiars i altres persones legitimades, sempre que en el moment de la seva mort el causant complís els requisits que estableix la base general 7.1 i els específics de l'ajut demanat.

    En cas de concurrència de peticions de diferents beneficiaris, l'ajut s'adjudicarà tenint en compte els criteris de prelació següents:

    Primer. Fills o filles de l'empleat públic.

    Segon. Cònjuge vidu o vídua o parella de fet supervivent, o representant legal dels orfes menors de 18 anys i, en els casos de separació legal, divorci o declaració de nul·litat del matrimoni, el cònjuge separat o l'excònjuge, si no ha contret posteriors núpcies i si, per sentència judicial ferma, té atribuïda la tutela dels fills menors o incapacitats, o s'ha condemnat el causant al pagament de pensió alimentícia.

    Tercer. Altres persones que convisquin amb el causant i a càrrec seu. S'entèn que viuen a càrrec seu els que percebin ingressos inferiors al doble del salari mínim interprofessional.

    Quart. En absència de petició d'ajut de qualsevol dels anteriors, la persona que acrediti el pagament del sepeli.

    En cas de concurrència de beneficiaris del mateix grau de parentiu, es distribuirà l'ajut en parts iguals; si concorren parents de grau diferent, és preferent el més pròxim al més remot.

    6.2 Queda expressament exclòs d'aquesta convocatòria, el personal funcionari docent, el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR