ORDRE AAR/405/2008, de 4 de setembre , per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts al control oficial del rendiment lleter, i es convoquen els corresponents a l'any 2008.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/405/2008, de 4 de setembre , per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts al control oficial del rendiment lleter, i es convoquen els corresponents a l'any 2008.

El control oficial del rendiment lleter té com a finalitat l'avaluació genètica dels reproductors de les espècies de bestiar boví, oví i caprí d'aptitud lletera, per tal de millorar les produccions làcties, i consisteix en la comprovació sistemàtica de la quantitat de la llet produïda i dels seus components, així com la recollida d'altra informació de validesa, per a la seva incorporació als esquemes de selecció aprovats per a les diferents races.

El Reial decret 368/2005, de 8 d'abril, pel qual es regula el control oficial del rendiment lleter per a l'avaluació genètica a les espècies bovina, ovina i caprina estableix, al seu article 19, un règim d'ajuts als titulars de les ramaderies incloses als nuclis de control lleter i sotmeses a control de rendiments lleters, i assigna a les comunitats autònomes la responsabilitat de la seva tramitació, resolució i pagament.

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural considera necessari impulsar les actuacions adreçades a la millora genètica del bestiar abans esmentades que revertiran en la millora i la tecnificació de les explotacions ramaderes.

En conseqüència, a proposta de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia, d'acord amb el que disposa el Decret legislatiu 3/2002, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de la Generalitat de Catalunya, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats al control oficial del rendiment lleter que s'estableixen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts corresponents a l'any 2008, d'acord amb les bases reguladores que s'aproven a l'article 1 d'aquesta Ordre.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds serà d'un mes des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

2.3 La quantia màxima dels ajuts que estableix aquesta Ordre és de 150.466,50 euros i serà a càrrec de les partides pressupostàries AG03D/482000110/6121, amb un import de 98.616,50 euros, i AG03D/482000100/6120, amb un import de 51.850,00 euros, dels pressupostos del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) per a l'any 2008.

2.4 L'òrgan instructor dels expedients d'ajuts és el Servei de Producció Ramadera.

2.5 L'òrgan competent per resoldre les sol·licituds és el director o la directora general d'Agricultura i Ramaderia, i a aquest efecte es nomena una Comissió de valoració, que serà l'òrgan col·legiat encarregat de valorar les sol·licituds d'ajuts, formada pel subdirector o la subdirectora general de Ramaderia, el/la cap del Servei d'Ajuts al Sector Ramader i el/la cap del Servei de Producció Ramadera.

2.6 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit a la persona sol·licitant serà de dos mesos comptat a partir de la data en què finalitza el termini de presentació de sol·licituds. En cas de manca de resolució expressa la sol·licitud es considera desestimada per silenci administratiu.

2.7 Contra la resolució del director o la directora general d'Agricultura i Ramaderia, que no exhaureix la via administrativa, es podrà interposar recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural en el termini d'un mes comptat a partir de l'endemà de la notificació de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR