ORDRE AAR/48/2007, de 7 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per a la renovació del parc de maquinària agrícola de Catalunya, i es convoquen les corresponents a l'any 2007.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/48/2007, de 7 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per a la renovació del parc de maquinària agrícola de Catalunya, i es convoquen les corresponents a l'any 2007.

La necessitat de complir els objectius de millorar l'eficiència energètica per aconseguir la quota d'estalvi de carburants assignada al sector agrari, així com la de reduir les emissions contaminants a l'atmosfera i la de rebaixar els índexs de sinistralitat en les activitats agràries i forestals, ha fet necessari l'establiment d'un pla de renovació del parc nacional de maquinària agrícola que ha estat aprovat pel Reial decret 1539/2006, de 15 de desembre, que regula la concessió dels ajuts per a la renovació del parc nacional de maquinària agrícola (BOE núm. 9, de 10.1.2007).

Aquest pla de renovació del parc nacional de maquinària agrícola es dicta en substitució del que establia inicialment el Reial decret 178/2005, de 18 de febrer (BOE núm. 61, de 12.3.2005), l'actualitza i esmena les seves mancances quant a la línia de subvencions que s'hi associa.

Atès que el Reial decret 1539/2006, de 15 de desembre, esmentat, atribueix a les comunitats autònomes la gestió i el pagament d'aquestes subvencions finançades íntegrament pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural considera necessari convocar les subvencions per a la renovació del parc de maquinària agrícola de Catalunya corresponents a l'any 2007.

En conseqüència, d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aprovar les bases reguladores de les subvencions per a la renovació del parc de maquinària agrícola de Catalunya, amb la finalitat de desballestar els tractors i les màquines automotrius agrícoles antics i adquirir unitats de tractors i màquines automotrius agrícoles noves, així com sembradores directes, cisternes de purins o escampadores de fertilitzants sòlids, ambdues equipades amb dispositius de localització, així com convocar les subvencions corresponents a l'any 2007.

Article 2

Beneficiaris

Podran ser beneficiàries d'aquestes subvencions les persones titulars d'explotacions agràries, les cooperatives agràries, les cooperatives d'explotació comunitària de la terra, les cooperatives de treball associat que tinguin com a activitat principal l'agrària, les societats agràries de transformació (SAT), altres persones jurídiques que tinguin com a activitat principal l'agrària, i les persones físiques o jurídiques l'activitat principal de les quals sigui la prestació de serveis agraris, que reuneixin els requisits següents:

a) Complir les normes mínimes en matèria de medi ambient, higiene i benestar animal.

b) Ser titulars de la màquina agrícola a desballestar o, en el cas de les cooperatives i les SAT, que en siguin els seus socis.

c) Ser titulars del nou tractor o màquina i comprometre's a no alienar-lo durant un termini mínim de cinc anys, a partir de la seva adquisició. En cas d'incompliment, el beneficiari haurà de retornar al tresor públic l'import de la subvenció obtinguda i els interessos de demora corresponents, excepte en casos de força major, que determina l'article 25 del Reial decret 613/2001, de 8 de juny.

d) Estar inscrites al registre corresponent en cas de cooperatives, SAT i persones jurídiques amb activitat principal l'agrària o la prestació de serveis agraris.

e) Acreditar que l'activitat principal és l'agrària o la prestació de serveis agraris, quan escaigui.

f) Comprometre's a la utilització en comú del tractor o la màquina adquirida, en cas de les cooperatives i les SAT citades.

Article 3

Requisits del tractor i/o la màquina automotriu a desballestar

3.1 Els tractors i/o les màquines automotrius que es desballestin hauran de complir els requisits següents:

a) Tenir més de quinze anys d'antiguitat, excepte els equips de recol·lecció que podrà ser de deu anys, la qual cosa es pot justificar amb la data d'alta al Registre oficial de maquinària agrícola (ROMA a partir d'ara) i la data de la sol·licitud de baixa definitiva per desballestament, que ha de ser posterior a la data de sol·licitud d'aquesta subvenció.

b) Estar inscrit al ROMA sota la titularitat de qui sol·licita la subvenció o dels socis d'una cooperativa agrària, cooperativa d'explotació comunitària de la terra, cooperativa de treball associat que tingui com a activitat principal l'agrària, o una SAT.

c) Ser lliurat a un centre autoritzat de tractament o a una instal·lació de recepció, regulades al Reial decret 1383/2002, de 20 de desembre, sobre gestió de vehicles al final de la seva vida útil, i a l'Ordre INT/249/2004, de 5 de febrer, per la qual es regula la baixa definitiva dels vehicles descontaminats al final de la seva vida útil, per a la seva destrucció.

d) Donar-se de baixa definitiva al ROMA, amb una anotació en la qual es faci constar que ha estat desballestat i, si escau, causar baixa definitiva al Registre de vehicles.

3.2 En el cas de tractors d'època o històrics, de més de trenta anys d'antiguitat, amb valor de col·lecció o susceptible d'exposició en museus, es podrà substituir el desballestament pel lliurament a una entitat o associació que en garanteixi la retirada de l'activitat agrària.

Article 4

Requisits del nou tractor o la nova màquina

El nou tractor o la nova màquina agrícola haurà de reunir els requisits següents:

a) Ser de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR