ORDRE ECF/278/2007, de 17 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores de Pla de renovació d'electrodomèstics a Catalunya, i es fa pública la convocatòria per a l'any 2007.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ECF/278/2007, de 17 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores de Pla de renovació d'electrodomèstics a Catalunya, i es fa pública la convocatòria per a l'any 2007.

El desenvolupament econòmic del nostre país i la seva convergència amb els estàndards europeus ha produït, en els darrers anys, un augment molt important del consum energètic. Aquest fet es contraposa amb la necessitat de reduir l'impacte ambiental del consum energètic, obligatori segons els compromisos adquirits amb la signatura de l'Acord de Kyoto.

D'altra banda, es preveu que en els propers anys aquest consum energètic presenti un índex important de creixement, principalment en sectors com el terciari i el domèstic, que només es podrà atenuar amb la pràctica de usos que generin un increment decidit de l'eficiència energètica i, alhora, una utilització més racional de l'energia.

En aquest marc adquireix una importància especial la promoció de la millora dels electrodomèstics, per la qual cosa es considera convenient establir un pla de renovació que fomenti la substitució d'aquests aparells per equips amb nivells d'eficiència energètica superior.

L'Institut Català d'Energia (ICAEN), del Departament d'Economia i Finances, és l'organisme públic que té assignada l'execució de les activitats que emanen de la política energètica de la Generalitat de Catalunya i del Pla d'Energia 2006-2015, sens perjudici de les funcions de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat en matèria de promoció i difusió de la utilització de les energies renovables.

En virtut de l'execució d'aquestes activitats l'ICAEN va signar, el 13 d'abril de 2007, un Conveni de col·laboració amb l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, per a la definició i l'inici de les actuacions de recolzament públic previstes al Pla d'Acció de l'Estratègia d'Estalvi i Eficiència Energètica en l'àmbit territorial de Catalunya.

Aquest Conveni va ser aprovat pel Govern de la Generalitat en la sessió del dia 20 de març de 2007.

Al Conveni esmentat les parts es van comprometre a executar una sèrie de mesures recollides en un document anomenat Pla de treball, que determina el conjunt d'accions a realitzar en aquest marc considerades prioritàries per ambdues parts. Una d'aquestes mesures és el Pla de renovació d'electrodomèstics a Catalunya.

Per tant, vista la Llei 20/2005, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2006, prorrogat de l'ICAEN, i d'acord amb el què estableixen l'article 87 i següents del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú; la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i l'Ordre d'1 d'octubre de 1997, sobre tramitació, justificació i control d'ajuts de subvencions;

Per això exposat, vist l'informe favorable emès per l'Assessoria Jurídica del Departament d'Economia i Finances, i en ús de les atribucions que em són conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases reguladores per portar a terme el Pla de renovació d'electrodomèstics a Catalunya mitjançant l'atorgament d'ajuts als titulars que canviïn l'electrodomèstic d'acord amb els terminis i amb les condicions establertes, així com fer pública la convocatòria per a la presentació de sol·licituds per a l'any 2007.

Article 2

Bases reguladores

En funció de les disponibilitats pressupostàries i per ordre del Conseller d'Economia i Finances, es publiquen les bases per a la presentació de sol·licituds per a l'obtenció dels ajuts previstos en aquesta Ordre, que contindran les determinacions establertes per la normativa d'aplicació.

Article 3

Quantitat màxima per a l'any 2007 i aplicació pressupostària.

3.1 La quantitat màxima destinada a aquesta línia d'ajuts durant l'any 2007 per part de l'ICAEN és de 7.500.000,00 euros, aplicats a la partida pressupostària 480.0001, Subvencions a famílies, del pressupost de l'Institut Català d'Energia.

3.2 L'atorgament d'aquests ajuts per a l'any 2007 restarà condicionat a les disponibilitats pressupostàries.

Article 4

Convocatòria per a l'any 2007. Presentació de sol·licituds i terminis

4.1 Es fa pública la convocatòria de l'any 2007 per a la l'atorgament dels ajuts per al Pla de renovació d'electrodomèstics a Catalunya que preveu aquesta Ordre.

4.2 El termini de vigència s'iniciarà l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC i finalitzarà el 31 de desembre de 2007.

4.3 El termini d'atorgament de les actuacions subvencionades resta sotmès a les disponibilitats pressupostàries existents.

4.4. La presentació de sol·licituds s'haurà de realitzar dins el període de vigència d'aquesta Ordre i haurà de respectar els terminis que s'indiquen a l'article 7 d'aquest text.

Article 5

Objecte i quantia dels ajuts

5.1 L'objecte d'aquests ajuts és millorar l'eficiència energètica i reduir el consum d'energia a les llars catalanes, així com potenciar l'ús racional de l'energia entre els ciutadans de Catalunya mitjançant la renovació d'electrodomèstics. Caldrà que aquests electrodomèstics siguin de categoria energètica A o superior.

5.2 La quantia de l'ajut correspondrà al 25% del cost de l'electrodomèstic, fins a un màxim del 85% per electrodomèstic.

S'entén per cost de l'electrodomèstic el preu de l'aparell amb l'IVA inclòs.

5.3 La Generalitat de Catalunya, mitjançant l'Institut Català d'Energia, serà responsable de tramitar el pagament dels ajuts atorgats d'acord amb el que estableix el Text refós de la Llei de finances públiques, aprovat pel Decret llei 3/2002, de 24 de desembre.

Article 6

Beneficiaris i requisits

6.1 Es podran acollir als ajuts regulats per aquesta Ordre totes les persones físiques (particulars) que facin un canvi d'electrodomèstics en el seu habitatge i el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR