ORDRE TIC/35/2003, de 21 de gener, de modificació de la disposició transitòria tercera de l'Ordre de 27 de juny de 2000, referent a la regularització d'instal-lacions existents, sense autorització o inscripció en el Registre industrial, d'emmagatzematge de carburants i combustibles líquids per al seu consum a la mateixa instal-lació, regulades...

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyOrdre

ORDRE TIC/35/2003, de 21 de gener, de modificació de la disposició transitòria tercera de l'Ordre de 27 de juny de 2000, referent a la regularització d'instal-lacions existents, sense autorització o inscripció en el Registre industrial, d'emmagatzematge de carburants i combustibles líquids per al seu consum a la mateixa instal-lació, regulades per la instrucció tècnica complementària MI-IP03.

L'Ordre de 27 de juny de 2000 (DOGC núm. 3182, de 13.7.2000) va modificar l'Ordre de 20 de novembre de 1998 (DOGC núm. 2782, de 9.12.1998), sobre el procediment d'actuació a Catalunya de les empreses instal-ladores, de les entitats d'inspecció i control i dels titulars en les instal-lacions petrolíferes per al seu consum a la mateixa instal-lació, per tal d'adaptar-se als canvis legislatius incorporats al Reial decret 1523/1999, d'1 d'octubre, que modificava el Reglament d'instal-lacions petrolíferes i les instruccions tècniques complementàries MI-IP-03 i MI-IP-04.

L'Ordre esmentada de 27 de juny de 2000 regula en la disposició transitòria tercera el procediment i el termini per regularitzar les instal-lacions existents sense autorització o inscripció en el Registre industrial, diferenciant els casos en què el titular té el certificat original del fabricant dels dipòsits d'aquells en què no el té, i així mateix, els casos en què els dipòsits estan enterrats amb un sistema de detecció de fuites dels casos en què estan enterrats sense aquest sistema.

El termini per a la regularització d'aquestes instal-lacions ja s'ha exhaurit, i no obstant l'elevat nombre d'instal-lacions legalitzades fins a la data d'avui, s'ha detectat que a hores d'ara encara són molt nombroses les instal-lacions existents que resten per regularitzar. D'altra banda, amb freqüència el titular no té el certificat original del fabricant del dipòsit, i si el té, sovint l'antiguitat del certificat no ofereix prou fiabilitat quant a les dades tècniques que pugui contenir. Això fa pensar en la conveniència de prendre mesures per facilitar la regularització d'aquestes instal-lacions, i en concret, allargar el termini de regularització.

Es per això que cal modificar en aquest sentit la disposició transitòria tercera de l'Ordre, tenint en compte, pel que fa al termini de regularització, que ha de comptar des de la data de 10.12.1998, dia d'entrada en vigor de l'Ordre de 20 de novembre de 1998.

En conseqüència, d'acord amb el que disposa l'article 12.1.2 de l'Estatut...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR