ORDRE TRI/395/2005, de 4 d'agost, de modificació de l'Ordre de 21 de gener de 2003, referent a la regularització d'instal·lacions existents, sense autorització o inscripció en el Registre industrial, d'emmagatzematge de carburants i combustibles líquids per al seu consum a la mateixa instal·lació, regulades per la instrucció tècnica complementària

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball i Industria
Rango de LeyOrdre

ORDRE TRI/395/2005, de 4 d'agost, de modificació de l'Ordre de 21 de gener de 2003, referent a la regularització d'instal·lacions existents, sense autorització o inscripció en el Registre industrial, d'emmagatzematge de carburants i combustibles líquids per al seu consum a la mateixa instal·lació, regulades per la instrucció tècnica complementària MI-IP03.

L'Ordre de 20 de novembre de 1998 (DOGC núm. 2782, de 9.12.1998), sobre el procediment d'actuació a Catalunya de les empreses instal·ladores, de les entitats d'inspecció i control i dels titulars en les instal·lacions petrolíferes per al seu consum a la mateixa instal·lació (MI-IP03), va ser modificada per l'Ordre de 27 de juny de 2000 (DOGC núm. 3182, de 13.7.2000), per tal d'adaptar-se als canvis legislatius incorporats al Reial decret 1523/1999, d'1 d'octubre, que modificava el Reglament d'instal·lacions petrolíferes i les instruccions tècniques complementàries MI-IP03 i MI-IP04.

L'Ordre de 27 de juny de 2000 modificava també la disposició transitòria tercera de l'Ordre de 20 de novembre de 1998, sobre el procediment i el termini per regularitzar les instal·lacions existents sense autorització o inscripció en el Registre industrial, diferenciant els casos en què el titular disposava del certificat original del fabricant dels dipòsits d'aquells en què no el tenia, i així mateix, els casos en què els dipòsits estaven enterrats amb un sistema de detecció de fuites dels casos en què estaven enterrats sense aquest sistema.

Posteriorment, l'Ordre de 21 de gener de 2003 va modificar l'Ordre de 27 de juny de 2000, establint mesures per facilitar la regularització d'aquestes instal·lacions, tot allargant el termini per a la regularització, i tenint en compte que amb freqüència el titular no disposa del certificat original del fabricant del dipòsit, i si el té, sovint l'antiguitat del certificat no ofereix prou fiabilitat quant a les dades tècniques que pugui contenir.

El darrer termini donat ja s'ha exhaurit, i no obstant l'elevat nombre d'instal·lacions legalitzades fins a la data d'avui i l'esforç de regularització d'instal·lacions fet en els últims anys, s'ha detectat que a hores d'ara encara són molt nombroses les instal·lacions existents que resten per regularitzar.

Per tal d'aconseguir l'objectiu de regularització de les instal·lacions, es considera convenient allargar de nou el termini de regularització.

És per això que cal modificar l'Ordre de 21 de gener de 2003, tenint...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR