DECRET 230/2005, de 25 d'octubre, pel qual es regulen les associacions esportives escolars de centres docents.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

DECRET 230/2005, de 25 d'octubre, pel qual es regulen les associacions esportives escolars de centres docents.

El text únic de la Llei de l'esport, aprovat pel Decret legislatiu 1/2000, de 31 de juliol, preveu, entre els seus principis rectors, ordenar i difondre el coneixement i l'ensenyament de l'esport; fomentar les escoles esportives perquè formin adequadament i perfeccionin amb continuïtat i competència els practicants, i vetllar especialment per la pràctica esportiva en edat escolar, tant pel que fa a l'ensenyament públic com al privat.

El mateix text legal estableix a l'article 43.1 que pertoca a l'Administració esportiva i educativa de la Generalitat vetllar perquè l'ensenyament físic i esportiu als centres escolars tendeixi a una veritable formació física i esportiva encaminada a l'educació integral de la persona.

El Parlament Europeu va proclamar l'any 2004 "Any Europeu de l'Educació per mitjà de l'Esport" com a iniciativa per reforçar els lligams entre el món esportiu i l'educatiu, i el mes de novembre del mateix any el Departament d'Educació i la Secretaria General de l'Esport van signar un Acord de col·laboració amb l'objectiu de posar en marxa el Pla experimental "Esport a l'Escola", que pretén incrementar la pràctica esportiva a les escoles de la infància i la joventut en horari no lectiu, mitjançant la seva participació en una associació esportiva lligada al centre docent.

Però la normativa esportiva vigent reguladora de les associacions esportives no preveu ni permet la participació de l'alumnat menor d'edat en la fundació d'una associació esportiva, ni que aquests puguin ser socis ordinaris o numeraris de l'assemblea o junta general de socis ni tampoc del consell o junta directiva. Per aquesta raó es fa necessària la definició i regulació d'una nova tipologia d'associacions esportives que permeti la participació activa de jovent en edat escolar. Així, aquest Decret incorpora les peculiaritats que configuren el règim jurídic específic de les associacions esportives escolars, derivades principalment de la participació de persones menors d'edat, tot inspirant-se en la regulació de les associacions juvenils inclosa en la Llei 7/1997, de 18 de juny, d'associacions.

Per tot això, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR