DECRET 105/2003, de 15 d'abril, pel qual es regulen els òrgans de coordinació i col·laboració i els òrgans consultius de la Llei 26/2001, de cooperació al desenvolupament.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

DECRET 105/2003, de 15 d'abril, pel qual es regulen els òrgans de coordinació i col-laboració i els òrgans consultius de la Llei 26/2001, de cooperació al desenvolupament.

La Llei 26/2001, de 31 de desembre, de cooperació al desenvolupament, té per objecte establir i regular el règim jurídic al qual s'ha d'ajustar l'activitat de l'Administració de la Generalitat en matèria de cooperació al desenvolupament i solidaritat internacional.

Per al compliment d'aquests objectius la Llei 26/2001, de cooperació al desenvolupament, preveu en els articles 22, 23 i 24 la creació de la Comissió Interdepartamental de Cooperació al Desenvolupament, de la Comissió de Coordinació amb els Ens Locals i del Consell de Cooperació al Desenvolupament, respectivament, com a òrgans de coordinació i col-laboració i òrgans consultius de l'Administració de la Generalitat en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament i la solidaritat internacional, i remet a una posterior reglamentació la seva composició, organització i funcionament.

Aquest Decret té com a objectiu establir les bases per a l'articulació de processos àgils i flexibles que permetin desplegar amb eficàcia i coordinació la política de cooperació al desenvolupament de la Generalitat, així com apropar al teixit associatiu català un ampli sistema de consulta, d'informació i de participació en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament i la solidaritat internacional per mitjà, principalment, del Consell de Cooperació al Desenvolupament i també de la coordinació i col-laboració amb els ens locals de Catalunya per mitjà de la Comissió de Coordinació amb els Ens Locals.

En aquest context, i amb l'objectiu de desplegar una estructura organitzativa adequada per a la gestió de la política de cooperació al desenvolupament, la Llei 31/2002, de 30 de desembre, de mesures fiscals i administratives, ha creat l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament com a entitat de dret públic que ha d'executar i gestionar la política de cooperació al desenvolupament de la Generalitat seguint les directrius establertes per l'òrgan competent en matèria de relacions exteriors de l'Administració de la Generalitat.

Segons el que s'ha exposat, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller en cap i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol I

Normes comunes sobre el funcionament dels òrgans de coordinació i col-laboració i els òrgans consultius

Article 1

Objecte

L'objecte d'aquest Decret és regular els òrgans de coordinació i col-laboració i els òrgans consultius que estableix la Llei 26/2001, de 31 de desembre, de cooperació al desenvolupament.

Article 2

Adscripció

Els òrgans de coordinació i col-laboració i els òrgans consultius previstos en aquest Decret depenen del departament de la Presidència i estan adscrits a la Secretaria de Relacions Exteriors.

Article 3

Periodicitat de les reunions

Els òrgans de coordinació i col-laboració i els òrgans consultius es reuniran en sessió ordinària almenys dues vegades l'any i en sessió extraordinària les vegades que sigui necessari per a l'exercici de les seves funcions. Es podran dur a terme reunions de caràcter extraordinari quan així ho acordi la Presidència o a petició d'un nombre de vocals que representi una tercera part dels membres.

Article 4

Quòrum de constitució

Per a la constitució vàlida dels òrgans es requereix un quòrum mínim d'assistència de la meitat més un de tots els seus components.

Article 5

Convocatòria de les reunions

La convocatòria dels òrgans es cursarà amb una antelació mínima de 15 dies hàbils; es podrà admetre com a mitjà de convocatòria el correu electrònic. A la convocatòria s'hi adjuntarà l'ordre del dia dels assumptes a tractar, l'acta de la reunió anterior i es comunicarà si hi haurà persones expertes convidades. Per motius d'urgència i d'una manera suficientment raonada, la Presidència podrà convocar els òrgans en un termini mínim de dos dies amb la condició que tots els membres hagin rebut la convocatòria amb justificació raonada de la urgència.

Article 6

Acords dels òrgans

Els acords dels òrgans es prendran per majoria dels membres presents o representats. La Presidència tindrà vot de qualitat en el supòsit d'empat.

Article 7

Mandat

7.1 El mandat dels membres dels òrgans de coordinació i col-laboració i els òrgans consultius serà de quatre anys a partir de la data del seu nomenament. Tanmateix, continuaran desenvolupant les seves funcions fins a la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR