DECRET 103/1992, d'11 de maig, de modificació del Decret 87/1986, de 3 d'abril, pel qual es regulen els òrgans de govern dels centres públics d'ensenyament de nivell no universitari de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

El Decret 87/1986, de 3 d'abril, regula els òrgans de govern dels centres públics de nivell no universitari de Catalunya, d'acord amb el que preveuen els títols 3 i 4 de la Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació, la qual, en concordança amb els principis constitucionals d'intervenció de professors, pares i alumnes en la gestió dels centres sostinguts amb fons públics, consagrà els principis de participació de la comunitat educativa en la gestió dels centres docents de titularitat pública i d'elecció dels seus òrgans de govern.

L'experiència acumulada des de l'entrada en vigor del Decret 87/1986 aconsella de revisar determinats aspectes de l'esmentat Decret amb dues finalitats fonamentals: facilitar l'estabilitat dels equips directius dels centres docents i potenciar la participació dels pares i mares d'alumnes en els seus òrgans col·legiats. Per tal de fer possible la continuïtat dels equips de direcció, és convenient de suprimir la limitació que l'article 18.4 del Decret 87/1986 estableix a la reelecció dels directors dels centres docents.

Les associacions de pares d'alumnes que tenen, entre altres finalitats igualment fonamentals, la de promoure la participació dels pares i mares d'alumnes en la gestió dels centres constitueixen a Catalunya un exemple viu i eficaç de la vigència de l'associacionisme i la seva tasca és considerada com un valor genuí de la col·laboració entre membres plurals per assolir un objectiu comú. La garantia de la seva presència en els òrgans col·legiats de gestió dels centres públics facilitarà la participació dels pares i les mares d'alumnes en la vida del centre i afavorirà el compliment del principi d'intervenció de la comunitat educativa en la gestió i el control dels centres de titularitat pública.

En virtut d'això, a proposta del conseller d'Ensenyament, amb l'informe del Consell Escolar de Catalunya, d'acord amb la Comissió jurídica assessora i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Es modifica l'article 21.1 del Decret 87/1986, de 3 d'abril, que queda redactat de la manera següent: "21.1 El Consell Escolar dels centres de 8 o més unitats i menys de 20 serà compost per: "

  1. El director del centre, que en serà el president. "

  2. El cap d'estudis. "

  3. Un regidor o representant de l'Ajuntament de l'àmbit municipal corresponent. "

  4. Quatre professors elegits pel claustre. "

  5. ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR