DECRET 404/2006, de 24 d'octubre, pel qual es regulen les funcions del professorat contractat per les universitats públiques del sistema universitari de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

404/2006, de 24 d'octubre, pel qual es regulen les funcions del professorat contractat per les universitats públiques del sistema universitari de Catalunya.

La Llei 1/2003, de 19 de febrer, d'universitats de Catalunya, considera en el preàmbul que un dels seus aspectes més innovadors és l'establiment del professorat contractat per a les universitats públiques, la qual cosa ha permès obrir una nova via de carrera acadèmica, basada en la contractació laboral, no pas menys exigent que la via funcionarial.

Aquesta Llei regula diferents aspectes relatius al règim jurídic del professorat contractat en les universitats públiques, alguns dels quals, sens perjudici de la seva possible revisió, presenten un grau de concreció adequat; per exemple, els requisits generals per a l'admissió en els processos de selecció. En canvi, la determinació de les funcions de cada categoria de professorat contractat requereix una concreció normativa addicional que la completi i la desenvolupi, especialment pel que fa als aspectes organitzatius, respectant el camp que correspon a l'autonomia universitària i a la negociació col·lectiva.

No obstant això, l'àmplia potestat de les universitats i dels agents socials en la planificació i decisió sobre les activitats docents, de recerca i de gestió, ha de tenir en compte l'interès públic educatiu. En aquest sentit, d'acord amb l'article 172.2.e) de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, correspon a la Generalitat la competència compartida sobre la regulació del règim del professorat docent i investigador contractat i funcionari, sense perjudici de l'autonomia universitària.

Mitjançant la concreció de les funcions de cada figura o categoria de professorat contractat, independentment de la universitat pública en la qual s'exerceixin aquestes funcions, es proposa establir un marc de referència general per a totes les universitats públiques del sistema universitari de Catalunya. Aquest marc de referència garantirà, també, la igualtat en els processos d'avaluació o acreditació del professorat, en la mesura que una definició homogènia, en els seus conceptes bàsics, de les funcions i del tipus d'activitats del personal acadèmic assegura, almenys, les mateixes oportunitats de carrera acadèmica per a tot el professorat del sistema universitari de Catalunya.

D'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller d'Educació i Universitats i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

El present Decret és d'aplicació a tot el professorat contractat per les universitats públiques del sistema universitari de Catalunya, amb caràcter permanent o temporal i en funció de les categories que s'estableixen a la Llei 1/2003, de 19 de febrer, d'universitats de Catalunya.

Article 2

Règim jurídic

Les funcions del professorat contractat per les universitats públiques del sistema universitari de Catalunya es regeixen per allò que estableix la Llei 1/2003, de 19 de febrer, d'universitats de Catalunya, el present Reglament, els estatuts de les universitats i la resta de normativa aplicable.

Article 3

Obligacions docents i de recerca

3.1 Les obligacions docents i/o de recerca del professorat contractat seran assignades per la universitat, d'acord amb la normativa vigent.

3.2 El professorat contractat podrà desenvolupar les activitats de gestió universitària en els termes establerts per la normativa vigent.

3.3 El professorat contractat gaudeix de plena capacitat docent i, si està en possessió del títol de doctorat, de plena capacitat investigadora.

Article 4

Règim de dedicació i jornada

4.1 El professorat contractat, llevat del professorat associat, exerceix les seves funcions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR