DECRET 201/1987, de 19 de maig, pel qual es regulen les condicions i els requisits que han de complir els centres, serveis i establiments sòcio-sanitaris. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 884, p. 3463, de 31.8.1987).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

La normativa vigent contempla l'existència separada de centres sanitaris i de serveis socials. Malgrat això, la realitat fa que l'assistència a determinats grups de població sigui duta a terme, cada cop més, per mitjà de centres i serveis que ofereixen una assistència de forma integrada.

El nombre de centres, serveis i establiments que ofereixen una assistència sòcio-sanitària, que s'adreça fonamentalment a aconseguir una assistència global integrada de la població que per raó d'edat o salut requereix una especial consideració per mantenir o millorar la seva qualitat de vida, s'ha incrementat en els darrers anys a causa de la gran demanda social existent.

Per aquest motiu, i atès que l'ordenament jurídic actual contempla en diverses normes amb rang de llei formal aspectes sectorials de l'assistència sòcio-sanitària, es fa necessari regular amb caràcter reglamentari la seva ordenació, de tal manera que es garanteixi la deguda coordinació i integració funcional, així com les condicions administratives que han de complir els centres, serveis i establiments sòcio-sanitaris per assolir els seus fins;

Vista la Llei General de Sanitat, de 25 d'abril de 1986, la Llei General de Serveis Socials, de 27 de desembre de 1985, la Llei 20/1985, de prevenció i assistència en matèria de substàncies que poden generar dependència, de 25 de juliol, i la Llei 12/1983, de 14 de juliol, d'Administració Institucional de la Sanitat i de l'Assistència i els Serveis Socials de Catalunya;

A proposta del Conseller de Sanitat i Seguretat Social i prèvia deliberació del Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Tots els centres, serveis i establiments sòcio-sanitaris, públics o privats, de qualsevol classe o naturalesa, radicats a Catalunya, quedaran subjectes al que es preveu en el present Decret i a les disposicions que es dictin per al seu desplegament i aplicació.

Article 2

Als efectes del que es preveu en aquest Decret, s'entén per centres, serveis i establiments sòcio-sanitaris aquells que presten conjuntament i de forma continuada atencions pròpies dels serveis socials i d'assistència sanitària.

Article 3

Tots els centres, serveis i establiments sòcio-sanitaris queden subjectes a:

  1. L'autorització administrativa prèvia per a la seva creació, ampliació, modificació, trasllat o tancament d'acord amb la normativa que es dicti.

  2. La comprovació que prèviament a l'obertura o posada en marxa compleixin les condicions i requisits establerts, compliment que se certificarà mitjançant la corresponent acta d'inspecció.

  3. El...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR