ORDRE PTO/522/2006, de 6 de novembre, per la qual s'aproven les bases per a l'atorgament de subvencions per a actuacions de rehabilitació d'habitatges i edificis d'habitatges integrats en àrees de rehabilitació integral i es fa pública la convocatòria corresponent al Programa de 2005.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PTO/522/2006, de 6 de novembre, per la qual s'aproven les bases per a l'atorgament de subvencions per a actuacions de rehabilitació d'habitatges i edificis d'habitatges integrats en àrees de rehabilitació integral i es fa pública la convocatòria corresponent al Programa de 2005.

Les àrees de rehabilitació integral han estat recollides entre les actuacions protegides en matèria de rehabilitació pel Reial decret 801/2005, d'1 de juliol, pel qual s'aprova el Pla estatal 2005-2008 per afavorir l'accés dels ciutadans a l'habitatge. Aquesta disposició defineix les àrees de rehabilitació integral com els teixits urbans o zones d'aquests o barris en procés de degradació física, social o ambiental, així declarats per la comunitat autònoma i acollits a les ajudes econòmiques corresponents mitjançant acord de la comissió bilateral de seguiment amb la participació dels ajuntaments corresponents.

Per successives ordres del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, barris de diverses ciutats catalanes han estat declarats al llarg del temps àrees de rehabilitació integral.

En aplicació i execució d'aquesta política, en data de 23 de maig de 2006, la Comissió Bilateral de Seguiment del Pla d'accés dels ciutadans a l'habitatge 2005-2008, ha signat els acords de finançament de les actuacions a realitzar en aquestes àrees, corresponent al Programa de 2005.

Per tot això, d'acord amb el que disposen el capítol 9 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i les normes bàsiques de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i la resta de normativa vigent aplicable, a proposta de la Direcció General d'Arquitectura i Paisatge,

Ordeno:

.1 Aprovar les bases reguladores, que consten a l'annex d'aquesta Ordre, per a l'atorgament de subvencions per actuacions de rehabilitació d'habitatges i edificis d'habitatges inclosos en les següents àrees de rehabilitació integral:

A la ciutat de Barcelona: el nucli antic del barri de Sants, el nucli antic del barri d'Horta, un sector del barri de Prosperitat, el nucli antic del barri de Sant Andreu, un sector del barri del Clot, el nucli antic del barri de Poblenou, el barri de Poble Sec, el nucli antic del barri de Gràcia i el districte de Ciutat Vella.

El nucli antic de la ciutat de Manresa.

.2 Fer pública la convocatòria corresponent al Programa de 2005 per a l'atorgament d'aquestes subvencions per a actuacions de rehabilitació d'habitatges i edificis d'habitatges en àrees de rehabilitació integral.

.3 L'import màxim destinat a aquesta convocatòria és de vuit milions quaranta mil euros (8.040.000 euros) distribuïts en les anualitats següents: per a l'any 2006, dos milions tres-cents vint-i-sis mil vuit-cents seixanta euros amb dos cèntims (2.326.860,02 euros) amb càrrec a la posició pressupostària D/7800000190/4321-PO08 del pressupost vigent de la Generalitat per a 2006, i per a l'any 2007, cinc milions set-cents tretze mil cent trenta-nou euros amb noranta-vuit cèntims (5.713.139,98 euros) amb càrrec a la corresponent posició pressupostària del pressupost de la Generalitat de Catalunya per al 2007.

La dotació màxima prevista es pot modificar d'acord amb la normativa vigent.

.4 El termini de presentació de les sol·licituds finalitza el 31 de desembre de 2007.

.5 La concessió de les subvencions resta condicionada a l'existència de crèdit adequat i suficient.

.6 La resolució d'atorgament o denegació de les subvencions s'ha de notificar de forma individualitzada, de conformitat amb el que estableix la normativa vigent aplicable en matèria de procediment administratiu. Aquesta resolució no exhaureix la via administrativa, de manera que es pot interposar recurs d'alçada, de conformitat amb el que preveuen els articles 114 i 115 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, davant del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, en el termini...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR