DECRET 204/1991, de 16 de setembre, sobre ajuts per a la rehabilitació d'habitatges afectats per patologies estructurals. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 1523, pàg. 5937, de 27.11.1991).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC i les esmenes que estableix el Decret 185/1992.

La política d'ajuts públics destinats al manteniment i a la millora del parc d'habitatges que inicià el Govern de la Generalitat l'any 1982 s'ha anat recollint, al llarg d'aquest anys, en diferents disposicions normatives en les quals s'establien les mesures incentivadores d'aquesta activitat.

Lògicament, els supòsits a què eren d'aplicació aquestes mesures han anat variant en funció dels objectius de la política d'habitatges i d'un més bon coneixement de la problemàtica que presentava el parc.

Això ha permès que es destinessin cada vegada més ajuts a actuacions de rehabilitació que asseguraven solucions als problemes estructurals, constructius o d'habitabilitat. Seguint en la línia iniciada en les últimes disposicions sobre rehabilitació, mitjançant el present Decret s'estenen els ajuts a totes aquelles edificacions que presenten greus problemes estructurals i que afecten la seva seguretat, per tal d'aconseguir més durabilitat, i s'estableix també la quantia de la subvenció en funció dels ingressos del sol·licitant.

Amb la finalitat d'aconseguir més recursos destinats al finançament de les actuacions que preveu aquest Decret i, en conseqüència, incrementar el nombre i la quantia dels ajuts, cosa que permetrà donar solució a més casos, està previst de subscriure un conveni de col·laboració entre el Departament de Política Territorial i Obres Públiques i el Ministeri d'Obres Públiques i Transports, en el qual ambdues administracions acorden fer aportacions iguals per al seu finançament.

Per tot això, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

1.1 El Departament de Política Territorial i Obres Públiques podrà concedir subvencions a fons perdut als propietaris i usuaris d'habitatges de promoció privada situats en edificis d'habitatges de més de 20 anys d'antiguitat afectats per patologies estructurals, per a aquelles obres que tinguin per finalitat la seva rehabilitació estructural, i les que s'hagin de fer com a conseqüència d'aquesta per tal de garantir la seguretat de l'edificació. 1.2 Els habitatges han de ser destinats a residència habitual i permanent. 1.3 Només podran acollir-se als beneficis del present Decret les actuacions que tinguin un pressupost superior a 300.000 pessetes.

Article 2

La quantia de la subvenció per habitatge serà la següent: El 50% del pressupost de les obres quan els ingressos familiars del sol·licitant siguin iguals o inferiors a 2,5 vegades el salari mínim interprofessional, el 30% quan els ingressos familiars estiguin compresos entre 2,5 i 3,5 vegades; el 20% quan estiguin compresos entre 3,5 i 5 vegades, i el 10% quan siguin superiors 5 vegades el salari mínim...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR