DECRET 185/1992, de 4 d'agost, d'ajuts per a la rehabilitació d'habitatges afectats per patologies estructurals.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

Pel Decret 204/1991, de 16 de setembre, es regula la concessió d'ajuts, en funció dels ingressos del sol·licitant, per a la realització d'obres de rehabilitació estructural en els habitatges afectats per patologies estructurals per tal de garantir la seguretat de les edificacions.

Amb data 4 d'octubre de 1991 es va signar un conveni de cooperació entre el Ministeri d'Obres Públiques i Transports i la Generalitat de Catalunya per a la rehabilitació d'habitatges afectats per patologies estructurals, per al període 1991-1994.

En virtut d'aquest Conveni ambdues Administracions acordaren fer aportacions econòmiques, a parts iguals, per al finançament de les actuacions previstes.

Pel Decret 76/1992, de 2 de març, es va crear el Programa de rehabilitació i conservació del parc d'habitatges amb la finalitat de promoure i desenvolupar les actuacions i les mesures d'incentivació, assessorament, recerca i suport per a la conservació i la rehabilitació del parc d'habitatges i, en especial, dels afectats per problemes de patologies estructurals.

Per al desplegament i l'execució d'aquest Programa es va crear el Centre Tècnic de Cooperació per a la Rehabilitació d'Habitatges.

Amb data 22 de juny de 1992 es va signar un conveni entre el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya amb la finalitat d'establir les mesures de col·laboració destinades al desenvolupament i la coordinació de les tasques del Programa de rehabilitació i conservació del parc d'habitatges, com també les mesures especials que es considerin oportunes en relació amb el parc afectat per patologies estructurals. En aquest Conveni es preveu que es podran subscriure mesures específiques de col·laboració amb els diferents ajuntaments.

Per altra banda, està previst subscriure convenis tant amb entitats de crèdit per a l'establiment de línies de finançament qualificat, com amb col·legis professionals i altres organismes, per dur a terme els treballs de detecció, diagnosi, redacció de projectes i execució de les obres.

És, per tant, necessari establir un nou marc normatiu que prevegi les diferents mesures que s'han anat adoptant per tal de donar una solució millor i fer més viable la reparació dels edificis d'habitatges afectats per patologies estructurals i garantir-ne, d'aquesta manera, la seguretat.

Per tot això, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

1.1 El Departament de Política Territorial i Obres Públiques podrà concedir ajuts als propietaris i els usuaris d'habitatges de promoció privada situats en edificis d'habitatges de més de 20 anys d'antiguitat, afectats per patologies estructurals, per a aquelles obres que tinguin com a finalitat la seva rehabilitació estructural, i les que s'hagin de fer com a conseqüència d'aquesta per tal de garantir la seguretat de l'edificació. 1.2 Els habitatges han de ser destinats a residència habitual i permanent. 1.3 Només podran acollir-se als beneficis del present Decret les actuacions que tinguin un pressupost superior a 300.000 pessetes.

Article 2

Els ajuts que es podran atorgar seran els següents: 2.1 Subvencions a fons perdut, segons els percentatges que es detallen: 50% del pressupost de les obres quan els ingressos familiars del sol·licitant siguin iguals o inferiors a 2,5 vegades el salari mínim interprofessional. 30%, quan els ingressos estiguin compresos entre 2,5 i 3,5 vegades l'SMI. 20%, quan els ingressos estiguin compresos entre 3,5 i 5 vegades l'SMI. 10%, quan els ingressos siguin superiors a 5 vegades l'SMI. Aquest últim percentatge s'aplicarà també a les persones jurídiques que sol·licitin els ajuts. 2.2 Subsidiació dels tipus d'interès dels préstecs atorgats per entitats de crèdit amb les quals el Departament de Política Territorial i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR