REIAL DECRET 1170/1989, de 8 de setembre, sobre ampliació de mitjans adscrits als serveis traspassats a la Generalitat de Catalunya en matèria de protecció de menors.

SecciónDiversos
EmisorPresidència del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

Pel Reial Decret 1292/1981, de 5 de juny (BOE de 3.7.1981), es van traspassar a la Generalitat de Catalunya funcions i serveis de l'Administració de l'Estat en matèria de protecció de menors, i els corresponents mitjans personals, materials i pressupostaris.

La Llei 21/1987, d'11 de novembre (BOE de 17.11.1987), que modifica el codi civil i la Llei d'enjudiciament civil en matèria d'adopció i protecció de menors, en la seva disposició addicional 1, encomana a les comunitats autònomes amb competències en aquesta matèria determinades comeses respecte a la tutela, guarda, acolliment i adopció.

El Reial Decret 1666/1980, de 31 de juliol (BOE de 28.8.1980), determina les normes i el procediment a què han d'ajustar-se les transferències de funcions i serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya.

De conformitat amb el que disposa el Reial Decret esmentat, que també regula el funcionament de la Comissió Mixta de Transferències que preveu la disposició transitòria 6 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aquesta Comissió, després de considerar l'oportunitat de complementar els mitjans adscrits als serveis traspassats en matèria de protecció de menors, va adoptar, en la seva reunió del dia 19 de juliol de 1989, l'oportú Acord, la virtualitat pràctica del qual exigeix la seva aprovació pel Govern, mitjançant Reial Decret.

En virtut d'això, en compliment del que disposa la disposició transitòria 6 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, a proposta del Ministeri per a les Administracions Públiques i amb la deliberació prèvia del Consell de Ministres en la reunió del dia 8 de setembre de 1989,

disposo:

Article 1

S'aprova l'Acord, de data 19 de juliol de 1989, de la Comissió Mixta de Transferències que preveu la disposició transitòria 6 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, pel qual s'amplien els medis adscrits als serveis traspassats a la Generalitat de Catalunya, en matèria de protecció de menors, pel Reial Decret 1292/1981, de 5 de juny (BOE de 3.7.1981).

Article 2

En conseqüència, queden traspassats a la Generalitat de Catalunya el personal, els llocs de treball vacants i els crèdits pressupostaris que figuren en les relacions adjuntes a l'Acord mateix de la Comissió Mixta, que s'inclou com a annex del present Reial Decret, en els terminis i les condicions que s'hi especifiquen.

Article 3

Els traspassos a què es refereix aquest Reial Decret tindran efectivitat a partir del dia assenyalat en el mateix Acord de la Comissió Mixta.

Article 4

Els crèdtis pressupostaris que es determinin, de conformitat amb la relació número 2 de l'annex, es donaran de baixa dins els conceptes d'origen i transferits, pel Ministeri d'Economia i Hisenda, als conceptes habilitats en la secció 32 dels Pressupostos generals de l'Estat destinats a finançar el cost dels serveis assumits per les comunitats autònomes, una vegada es trametin al departament esmentat, per part de les oficines pressupostàries dels ministeris de Justícia i d'Assumptes Socials, els respectius certificats de retenció de crèdit, per tal de donar compliment al que disposa la vigent Llei 37/1988, de 28 de desembre (BOE de 29.12.1988), de Pressupostos generals de l'Estat per a 1989.

disposició final Aquest Reial Decret serà publicat simultàniament al BOE i al DOGC i adquirirà vigència a partir de la seva publicació.

Madrid, 8 de setembre de 1989 Juan Carlos R.

Joaquín Almunia Amann Ministre per les Administracions Públiques

Annex

La senyora Inmaculada Yuste González i el senyor Jaume Vilalta i Vilella, secretaris de la Comissió Mixta de Transferències que preveu la disposició transitòria 6 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, certifiquen:

Que en el Ple de la Comissió Mixta, celebrat el dia 19 de juliol de 1989, va adoptar l'Acord sobre ampliació dels mitjans adscrits als serveis traspassats a la Generalitat de Catalunya, en matèria de protecció de menors, pel Reial Decret 1292/1981, de 5 de juny (BOE de 3.7.1981), en els termes que s'expressen a continuació:

  1. Normes constitucionals, estatutàries i legals en què s'empara l'ampliació de mitjans

    La present ampliació de mitjans s'empara en la competència assumida per la Generalitat de Catalunya en virtut dels articles 9.28 i 25.1 del seu Estatut d'Autonomia, i en les que a l'Estat reserva l'article 149.1.6 i 8 de la Constitució espanyola per a l'efectivitat dels quals van ser transferits els mitjans, les funcions i els serveis corresponents per l'esmentat Reial Decret 1292/1981, de 5 de juny (BOE de 3.7.1981).

    D'altra banda, la Llei 21/1987, d'11 de novembre (BOE de 17.11.1987), per la qual es modifiquen determinats articles del Codi Civil i de la Llei d'enjudiciament civil en matèria d'adopció, en virtut del que preveu la disposició addicional 1, suposa per a les comunitats autònomes amb competència en matèria de protecció de menors l'encàrrec d'una sèrie de comeses i funcions relatives a tutela, guarda, acolliment i adopció de menors.

    Finalment, la disposició transitòria 6 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i el Reial Decret 1666/1980, de 31 de juliol (BOE de 28.8.1980), regulen la forma i les condicions a què han d'ajustar-se els traspassos de funcions i serveis de l'Administració de l'Estat a la Generalitat de Catalunya.

    Sobre les bases d'aquestes previsions constitucionals, estatutàries i legals es procedeix a efectuar una ampliació dels mitjans adscrits als serveis traspassats a la Generalitat de Catalunya per l'esmentat Reial Decret 1292/1981, de 5 de juny, que impliquen l'aportació de nous recursos a la Comunitat Autònoma, amb els quals pugui dur a terme les noves funcions assumides.

  2. Mitjans personals corresponents a l'ampliació

    - 1 S'amplien els mitjans personals adscrits als serveis traspassats a la Generalitat de Catalunya, en virtut del Reial Decret 1292/1981, de 5 de juny, amb el traspàs del personal que nominalment es referencia en la relació adjunta número 1.

    - 2 El personal esmentat passarà a dependre de la Generalitat de Catalunya en els terminis legals que preveu l'Estatut d'Autonomia i altres normes aplicables en cada cas i en les circumstàncies aplicables i aquelles que especifica la relació adjunta número 1 i les que figuren en els seus expedients de personal.

    - 3 La Subsecretaria del Ministeri de Justícia notificarà als interessats el traspàs i la seva nova situació administrativa tan aviat com el Govern aprovi aquest Acord per Reial Decret. Així mateix, es remetrà als òrgans competents de la Comunitat Autònoma una còpia certificada de tots els expedients d'aquest personal traspassat, i els certificats d'havers referits a quantitats meritades durant 1989.

  3. Llocs de treball vacants que es traspassen

    Els llocs de treball vacants que es traspassen dotats pressupostàriament són els que es referencien en la relació adjunta número 1, amb indicació de la dotació pressupostària corresponent.

  4. Valoració de les càrregues financeres de l'ampliació de mitjans

    - 1 La valoració provisional del cost efectiu que, en pessetes de 1986, correspon a l'ampliació de mitjans adscrits als serveis traspassats a la Comunitat Autònoma és de 56.218.473 pessetes.

    - 2 El finançament, en pessetes de 1989, que correspon al cost efectiu anual de l'ampliació de mitjans, es detalla en la relació número 2.

    - 3 El cost efectiu que figura detallat als quadres de valoració de la relació número 2 es finançarà de la forma següent: Transitòriament, fins que el cost efectiu es computi per revisar el percentatge de participació de la Comunitat Autònoma en els ingressos de l'Estat, el cost esmentat es finançarà mitjançant la consolidació en la secció 32 dels Pressupostos generals de l'Estat, dels crèdits relatius als diferents components del cost efectiu, pels imports que es determinen, susceptibles d'actualització pels mecanismes generals previstos a cada Llei de pressupostos. Les possibles diferències que es produeixin durant el període transitori, a què fa referència el paràgraf anterior, respecte al finançament dels serveis transferits, seran objecte de regularització, si escau, al tancament de l'exercici econòmic, mitjançant la presentació dels comptes i estats justificatius corresponents davant una comissió de liquidació, que es constituirà al Ministeri d'Economia i Hisenda.

  5. Data d'efectivitat de l'ampliació dels mitjans

    El traspàs de mitjans objecte d'aquest acord tindrà efectivitat a partir del dia 1 de setembre de 1989.

    I per que això consti, expedim aquesta certificació.

    Madrid, 19 de juliol de 1989

    Inmaculada Yuste González Jaume Vilalta i Vilella Secretaris de la Comissió Mixta

    relació número 1 Relació de personal i llocs de treball vacants adscrits als serveis traspassats a la Generalitat de Catalunya

    Relació nominal de funcionaris Ministeri de Justícia

    Cognoms i noms: Risquez Llinas, Magdalena. Província: Barcelona. Número de registre personal: TO4JU20A0027P. Categoria: delegat prof. tècnic. Situació administrativa: funcionari. Total anual: 1.693.358 pessetes.

    Cognoms i nom: Vives de la Cortada y Isern, José María. Província: Barcelona. Número de registre personal: TO4JU20A0028P. Categoria: delegat prof. tècnic. Situació administrativa: funcionari. Total anual: 1.765.234 pessetes.

    Cognoms i nom: Hernández Ubide, Eduardo. Província: Barcelona. Número de registre personal: 3773580524. Categoria: delegat prof. tècnic. Situació administrativa: interí. Total anual: 1.143.228 pessetes.

    Cognoms i nom: Martos Tovar, Miguel. Província: Barcelona. Número de registre personal: 4095996213. Categoria: delegat prof. tècnic. Situació administrativa: interí. Total anual: 1.143.228 pessetes.

    Relació de vacants de personal laboral Ministeri d'Assumptes Socials

    Vacants: vint-i-vuit (28) places. Categoria professional: diversa. Total retribucions: 56.927.036 pessetes.

    relació número 2 Valoració del cost efectiu de l'ampliació de mitjans de protecció de menors adscrits als serveis traspassats a la Generalitat de Catalunya, calculada en funció de les dades estimades del Pressupost de l'Estat per a 1989 (en pessetes)

    Crèdit pressupostari: secció 13, servei 03, programa 142 A. Serveis perifèrics Article 12: cost directe de 5.974.850 pessetes.

Article 16

cost directe d'1.971.701 pessetes.

Total: 7.946.551 pessetes.

Crèdit pressupostari: secció 27, servei 04, programa 145 A. Serveis perifèrics Article 13: cost directe de 59.204.118 pessetes.

Article 16

cost directe de 17.761.235 pessetes.

Total: 76.965.353 pessetes. Total capítol 1: 84.911.904 pessetes.

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR