REIAL DECRET 2176/1981, de 20 d'agost, sobre traspàs de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de producció animal i sanitat animal.

SecciónDiversos
EmisorPresidència del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

L'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, en el seu article 12.4 assigna a la Generalitat de Catalunya competència exclusiva en agricultura i ramaderia d'acord amb les bases i l'ordenació econòmica general. En conseqüència, procedeix traspassar a l'esmentada Comunitat Autònoma els serveis de l'Estat inherents a la susdita competència.

La Comissió Mixta prevista a la disposició transitòria sisena de l'Estatut ha procedit a concretar els corresponents serveis i inventariar els béns i drets de l'Estat que han d'ésser objecte de traspàs a la Generalitat, adoptant respecte a això els acords oportuns en la seva sessió del Ple celebrat el 31 de juliol de 1981.

En virtut d'això, en compliment del que disposa la disposició transitòria 6.2 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, a proposta dels Ministres d'Agricultura y Pesca i d'Administración Territorial i prèvia deliberació del Consell de Ministres en la seva reunió del dia 20 d'agost de 1981,

Disposo:

Article primer

- S'aproven els acords de la Comissió Mixta,

prevista a la disposició transitòria 6 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, pels quals es concreten els serveis i institucions i els mitjans materials i personals que han d'ésser objecte de traspàs a la Generalitat en matèria de producció animal i sanitat animal, adoptats pel Ple de l'esmentada Comissió en la seva sessió de l'1 de juliol de 1981 i que es transcriuen com a annexos del present Reial Decret.

Article segon

- En conseqüència, queden traspassats a la

Generalitat de Catalunya els serveis i institucions que es detallen en els esmentats acords de la Comissió Mixta, en els termes i amb les condicions que s'hi especifiquen, i els béns, personal i crèdits pressupostaris que resulten del text dels acords i dels inventaris annexos.

Article tercer

- Aquests traspassos seran efectius a partir

de la data assenyalada en l'acord de la Comissió Mixta.

Article quart

- Aquest Reial Decret serà publicat

simultàniament al Boletín Oficial del Estado i al Diari Oficial de la Generalitat, i adquirirà vigència a partir de la seva publicació.

Dat a Madrid, el 20 d'agost de 1981.

JUAN CARLOS R.

El Ministro de la Presidencia, Pío Cabanillas Gallas.

ACORD DE LA COMISSIÓ MIXTA DE TRANSFERÈNCIES.

Gonzalo Puebla de Diego i Jaume Vilalta i Vilella, Secretaris de la Comissió Mixta prevista a la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya,

Certifiquem:

Que, en el Ple de la Comissió celebrat el 31 de juliol de 1981, hom va acordar de traspassar a la Generalitat de Catalunya els Serveis de Producció Animal, en els termes que es reprodueixen a continuació:

  1. Competències que corresponen a la Comunitat Autònoma.

    L'Estatut d'Autonomia de Catalunya, a l'article 12.4, atribueix a la Comunitat Autònoma competència exclusiva en Agricultura i Ramaderia, d'acord amb l'ordenació de l'activitat econòmica general.

    D'altra banda, la Constitució, a l'article 149.1.13, estableix com a competència exclusiva de l'Administració de l'Estat les Bases i coordinació de la planificació general de l'activitat econòmica; en el mateix article, punt 10, inclou també, com a competència exclusiva de l'Administració de l'Estat, el règim duaner i aranzelari, així com el comerç exterior.

  2. Serveis i Institucions que es traspassen.

    1. La Generalitat de Catalunya assumeix en el seu àmbit territorial les funcions i serveis atribuïts a l'Administració de l'Estat en matèria de Producció Animal, que estableix el Decret 2918/1974, d'11 d'octubre, i d'altres disposicions concordants, tot observant les bases de planificació general de la Política de Producció Animal, establerta per l'Administració de l'Estat, dins de l'ordenació general de l'activitat econòmica. 2. A efectes de la coordinació i homologació nacional i internacional degudes, per part de l'Administració de l'Estat, les actuacions que es realitzaran dins l'àmbit de Catalunya tocant a llibres i registres i valoració dels reproductors inscrits en aquests llibres i registres, s'adequarà a la normativa general establerta per l'Administració de l'Estat amb la participació de les Comunitats Autònomes. 3. L'Administració de l'Estat subministrarà a la Generalitat de Catalunya, si ho sol·licitava, el material genètic animal que caldrà per als programes d'Inseminació Artificial que establirà la Generalitat a desenvolupar dins el territori de Catalunya. 4. Les competències relacionades amb el comerç exterior d'animals selectes per a la reproducció i de material genètic estan reservades a l'Administració de l'Estat. 5. La Generalitat de Catalunya participarà, de la manera que es determinarà reglamentàriament, en l'adopció de decisions sobre els programes Nacionals de Producció Animal, establerts per l'Administració de l'Estat. 6. S'establiran els sistemes adequats de representació que permetin una col·laboració eficaç i una informació i un suport mutus perquè la Generalitat de Catalunya pugui exercir les funcions assumides i l'Administració de l'Estat les seves competències en relació amb la planificació, ordenació i avaluació dels susdits Programes Nacionals de Producció Animal.

  3. Béns, drets i obligacions de l'Estat que es traspassen a la Comunitat Autònoma.

    Es traspassen a la Comunitat Autònoma de Catalunya els béns, drets i obligacions que hi ha citats a la llista número 1.

  4. Personal adscrit als Serveis que es traspassen.

    El personal adscrit als serveis que es traspassen, que dependrà de la Generalitat de Catalunya, en les condicions assenyalades a la legislació vigent, es troba esmentat a la llista número 2.

  5. Llocs de treball vacants que es traspassen.

    Els llocs de treball vacants que es traspassen figuren a la llista adjunta número 3.

  6. Crèdits pressupostaris que es traspassen.

    Els crèdits pressupostaris de l'exercici corrent que constitueixen la dotació dels serveis traspassats són recollits a l'estat adjunt número 4.

    D'acord amb el que s'estableix en el punt B) 5. del present Annex, l'Administració de l'Estat fixarà anualment o plurianual les quantitats que correspondrà atribuir a Catalunya per a l'Exercici dels Programes Nacionals en funció de la naturalesa dels objectius que, en cada moment i per a cada programa, hom pretengui cobrir en el seu àmbit territorial.

  7. Efectivitat de les transferències.

    L'efectivitat d'aquests traspassos tindrà lloc l'1 de setembre de 1981.

    Gonzalo de Puebla de Diego i Jaume Vilalta i Vilella.

    ACORD DE LA COMISSIÓ MIXTA DE TRANSFERÈNCIES.

    Gonzalo Puebla de Diego i Jaume Vilalta i Vilella, Secretaris de la Comissió Mixta prevista a la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya,

    Certifiquem:

    Que en el Ple de la Comissió celebrat el dia 31 de juliol de 1981 es va acordar el traspàs a la Generalitat de Catalunya dels Serveis de Sanitat Animal en els termes que es reprodueixen tot seguit:

  8. Competències que corresponen a la Generalitat de Catalunya.

    L'Estatut d'Autonomia de Catalunya, a l'article 12, atribueix a la Generalitat de Catalunya competència exclusiva en matèria d'Agricultura i Ramaderia, d'acord amb l'ordenació general de l'economia. De la mateixa manera, l'article esmentat estableix competències exclusives de la Generalitat en matèria d'indústria sense perjudici del que determinin les normes de l'Estat per raons sanitàries. L'article 17, en el número 1, estableix que correspon a Catalunya el desenvolupament legislatiu i l'execució de la legislació bàsica de l'Estat en matèria de Sanitat Interior. En el seu número 3 li confereix l'execució de la legislació de l'Estat sobre productes farmacèutics; i en el seu número 4, que la Generalitat de Catalunya podrà organitzar per a aquests fins, i dins del seu territori, tots els serveis relacionats amb les matèries susdites, i l'Estat es reserva l'alta inspecció que haurà de menar al compliment de les funcions i competències contingudes a l'esmentat article.

    D'altra banda, la Constitució, en el seu article 149.1.16, estableix com a competència exclusiva de l'Administració de l'Estat la Sanitat Exterior, bases i coordinació general de la Sanitat, legislació sobre productes farmacèutics i, en el mateix article, punt 10, estableix com a competència exclusiva de l'Administració de l'Estat el règim duaner i aranzelari, així com el comerç exterior.

  9. Serveis i Institucions que es traspassen.

    1. La Generalitat de Catalunya assumeix, dins el seu àmbit territorial, les funcions i serveis, en matèria de Sanitat Animal, que corresponen a l'Administració de l'Estat i, en concret, a la Direcció General de la Producció Agrària, segons el Decret 2684/1971, de 5 de novembre, i la legislació concordant; en els termes i condicions que s'assenyalen en el present acord. 2. En l'exercici de les seves competències en matèria de Sanitat Animal, la Generalitat de Catalunya s'ajustarà a la legislació bàsica, planificació general i coordinació que estableixi l'Administració de l'Estat, així com a la normativa necessària per a l'homogeneïtzació en tot l'àmbit nacional de l'activitat en l'esmentada matèria i, en particular, pel que fa a: 2.1. Quan es tracti de malalties de declaració oficial obligatòria, la Generalitat farà l'informe tècnic i la declaració, dins el seu àmbit territorial, a iniciativa pròpia o a instància de l'Administració de l'Estat. En el primer supòsit, la Generalitat procedirà prèvia comunicació a l'Administració de l'Estat perquè aquesta la ratifiqui, si escau. En el segon supòsit la Generalitat haurà de fer la declaració instada. En tot cas, la ratificació per l'Administració de l'Estat suposarà la declaració oficial als efectes de la seva validesa a tot l'àmbit nacional i de la seva comunicació a nivell internacional. 2.2. La Declaració Oficial d'Àrees Lliures de Malalties la farà la Generalitat. En donarà coneixement a l'Administració de l'Estat, que la ratificarà, si escau, a efectes de Sanitat Interior i Exterior. 2.3. Les normes que resultin de l'aplicació dels acords, convenis i tractats internacionals subscrits per l'Estat. 3. L'Administració de l'Estat tindrà a càrrec seu: 3.1. El registre i control dels productes zoosanitaris. 3.2. L'autorització, certificació i control zoosanitaris dels animals i llurs productes derivats o relacionats amb ells, destinats al comerç exterior. 4. L'Administració de l'Estat i la Generalitat de Catalunya establiran un conveni pel qual s'asseguri a aquesta, a través dels laboratoris que depenguin de l'Administració de l'Estat, tant a Catalunya com a la resta del territori nacional, el suport per al ple exercici de les competències assumides en matèria de Sanitat Animal. 5. La Generalitat de Catalunya participarà, en la forma que es determinarà reglamentàriament, en l'adopció de decisions sobre els Programes Nacionals de Sanitat Animal, establerts per l'Adminsitració de l'Estat. 6. S'establiran els sistemes adequats de coordinació i d'informació i suport mutus per tal que la Generalitat de Catalunya pugui exercir les funcions assumides i l'Administració de l'Estat les seves competències en relació amb la planificació, ordenació i avaluació dels susdits Programes Nacionals de Sanitat Animal.

  10. Béns, drets i obligacions de l'Estat que es traspassen a la Comunitat Autònoma.

    Es traspassen a la Comunitat Autònoma de Catalunya els béns, drets i obligacions que figuren a la llista número 1.

  11. Personal adscrit als serveis que es traspassen.

    El personal adscrit als serveis que es traspassen, que dependrà de la Generalitat de Catalunya, en les condicions assenyalades a la legislació vigent, es precisa a la llista número 2.

  12. Llocs de treball vacants que es traspassen.

    Els llocs de treball vacants que es traspassen figuren a la llista adjunta número 3.

  13. Crèdits pressupostaris que es traspassen.

    Els crèdits pressupostaris de l'exercici corrent que constitueixen la dotació dels serveis traspassats es detallen en l'estat adjunt número 4.

  14. Efectivitat de les transferències.

    L'efectivitat d'aquests traspassos tindrà lloc l'1 de setembre de 1981.

    I per tal que consti, expedim la present certificació a Madrid, el 31 de juliol de 1981.

    Gonzalo Puebla de Diego i Jaume Vilalta i Vilella.

    (Vegeu llistes a les pàgs. 1136-1138)

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR