REIAL DECRET 1069/2017, de 22 de desembre, pel qual es denega l'alteració dels termes municipals de Lluçà i de Prats de Lluçanès (publicat al BOE núm. 316, de 29.12.17).

SecciónDisposicions Generals
EmisorMinisteris del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

El 25 d'abril de 2012, el Ple de l'Ajuntament de Lluçà va acordar, per majoria absoluta del nombre legal de membres de la corporació, iniciar un expedient d'alteració dels termes municipals de Lluçà i de Prats de Lluçanès per tal d'adaptar el conjunt de la línia de terme a la realitat geogràfica i urbanística del moment, d'acord amb el que estableix l'article 14, en relació amb l'article 13.1.c) del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril.

L'expedient va ser sotmès a informació pública, sense que es presentessin al·legacions dins aquest tràmit, i a informe dels ens locals que no l'havien promogut. L'alcalde de l'Ajuntament de Prats de Lluçanès, mitjançant un escrit de 23 de gener de 2015, va manifestar que la corporació que presidia discrepava de la proposta d'alteració efectuada per l'Ajuntament de Lluçà, atès que aquesta no respectava la delimitació realitzada el 6 de juliol de 1921, no havia estat consensuada i afectaria el seu planejament municipal. El Consell Comarcal d'Osona, per acord de la Comissió Permanent del Ple de 20 de maig de 2015, va emetre informe favorable a la proposta de l'Ajuntament de Lluçà tot i que condicionada a l'acord entre els dos consistoris afectats. La Diputació de Barcelona, mitjançant Decret de la presidència de 26 de maig de 2015, va manifestar que l'alteració tot i estar motivada i justificada no pot ser informada favorablement al no ser acceptada per l'Ajuntament de Prats de Lluçanès.

L'Ajuntament de Lluçà, mitjançant acord del seu Ple de 31 de juliol de 2015, va aprovar la procedència de l'alteració, amb el quòrum legalment establert.

En data 10 de setembre de 2015, l'Ajuntament de Lluçà, en la seva condició d'ens instructor de l'expedient, va trametre una còpia del mateix al Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge.

El 12 d'abril de 2017, la Direcció General d'Administració Local va emetre informe en què es posa de manifest que, malgrat tractar-se d'una alteració motivada, la proposta formulada presenta una sèrie de reserves tècniques el compliment de les quals ampliaria el marge de compliment dels supòsits habilitants establerts en el Decret 244/2007, de 6 de novembre, pel qual es regula la constitució i la demarcació territorial dels municipis, de les entitats municipals descentralitzades i de les mancomunitats de Catalunya.

La Comissió de Delimitació Territorial, en la sessió de 26 d'abril de 2017, va emetre informe desfavorable sobre l'expedient.

L'11 de maig de 2017, es va posar en coneixement de l'Administració de l'Estat la tramitació de l'expedient.

La Comissió Jurídica Assessora, reunida el 28 de setembre de 2017, va aprovar el Dictamen sobre l'alteració dels termes municipals de Lluçà i de Prats de Lluçanès on informa desfavorablement l'expedient.

Atès el que disposen els articles 11 a 19 del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, i els articles 3, 8 i següents del Decret 244/2007, de 6 de novembre, pel qual es regula la constitució i la demarcació territorial dels municipis, de les entitats municipals descentralitzades i de les mancomunitats de Catalunya;

D'acord amb l'informe de la Direcció General d'Administració Local, que posa de manifest el compliment només parcial dels requisits de fons normativament establerts, i d'acord amb l'informe desfavorable de la Comissió de Delimitació Territorial;

A proposta de la ministra de Presidència i per a les Administracions Territorials, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora i amb la deliberació prèvia del Consell de Ministres en la seva reunió del dia 22 de desembre de 2017,

Disposo:

Article 1

Denegar l'alteració dels termes municipals de Lluçà i de Prats de Lluçanès.

Madrid, 22 de desembre de 2017

FELIPE R.

Soraya Sáenz de Santamaría Antón

Vicepresidenta del Govern i ministra de la Presidència i per a les Administracions Territorials

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR