REIAL DECRET 479/1981, de 27 de febrer, sobre traspàs de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de denominació d'origen.

SecciónDiversos
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyReial Decret

L'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, en el seu article 12.5 assigna a la Generalitat de Catalunya competència exclusiva en matèria de denominacions d'origen, en col·laboració amb l'Estat.

En conseqüència, escau de traspassar a aqueixa Comunitat Autònoma els serveis de l'Estat en matèria de Denominació d'Origen.

La Comissió Mixta prevista a la Disposició transitòria sisena de l'Estatut ha procedit a concretar els corresponents serveis de l'Estat que han d'ésser objecte de traspàs a la Generalitat, i ha adoptat a aquest respecte l'oportú acord en la seva sessió del Ple celebrat el 9 de desembre de 1980.

En virtut d'això, en compliment del que disposa la Disposició transitòria sisena, dos, de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, a proposta dels Ministres d'Agricultura i d'Administración Territorial i prèvia deliberació del Consell de Ministres en la seva reunió del dia 27 de febrer de 1981,

Disposo:

Article primer

S'aprova l'Acord de la Comissió Mixta prevista a la Disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya pel qual es concreten els serveis i institucions que han d'ésser objecte de traspàs a la Generalitat en matèria de denominacions d'origen, adoptat pel Ple de l'esmentada Comissió en la seva sessió es transcriu annex a aquest Reial Decret.

Article segon

En conseqüència, queden traspassats a la Generalitat de Catalunya els serveis i institucions que es detallen en l'esmentat Acord de la Comissió Mixta, en els termes i en les condicions especificades que resulten del text del mateix Acord.

Article tercer

Aquests traspassos seran efectius a partir de la data assenyalada en l'Acord de la Comissió Mixta.

Article quart

Aquest Reial Decret serà publicat simultàniament al Boletín Oficial del Estado i al Diari Oficial de la Generalitat, i adquirirà vigència a partir de la seva publicació.

Dat a Madrid, el 27 de febrer de 1981.

JUAN CARLOS R.

El Ministro de la Presidencia, Pío Cabanillas Gallas.

ACORD DE LA COMISSIÓ MIXTA DE TRANSFERÈNCIES

Luis Ortega Puente i Jaume Vilalta i Vilella, Secretaris de la Comissió Mixta prevista a la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya,

Certifiquem:

Que en el Ple de la Comissió celebrat el 9 de desembre de 1980 s'acordà el traspàs a la Generalitat de Catalunya de les denominacions d'origen, en els termes que es reprodueixen a continuació:

  1. Competència de la Generalitat en matèria de denominacions d'origen L'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, entre les competències incloses en el títol I, article 12, assigna a la Generalitat de Catalunya competència exclusiva en matèria de Denominacions d'Origen, en col·laboració amb l'Estat. De conformitat amb el que estableix la Disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, la Generalitat ja ha assumit, amb caràcter definitiu i automàtic i sense solució de continuïtat, els serveis que li foren traspassats en aquesta matèria, pel Reial Decret 1383/1978, de 23 de juny.

  2. Designació dels serveis i institucions que es traspassen 1. Es transfereixen a la Generalitat de Catalunya les funcions de l'Administració Central en matèria de denominacions d'origen, assignades en el Reglament de la Llei 25/1970, l'Estatut de la Vinya, el Vi i els Alcohols, i altres disposicions complementàries. 2. Per tal de regular la col·laboració amb l'Estat en les funcions assumides per la Generalitat, s'estableixen els mecanismes següents:

    1. Per a la promoció i autorització de les Denominacions d'Origen, la Generalitat establirà les consultes prèvies necessàries amb l'Administració Central de l'Estat.

    2. Segons la normativa vigent, i dintre el període establert per l'Administració Central, amb caràcter general per a tots els Consells, la Generalitat constituirà els Consells Reguladors de Denominacions d'Origen en el seu àmbit territorial.

    3. La Generalitat de Catalunya, un cop aprovats els reglaments de Denominació d'Origen, els remetrà al Ministerio de Agricultura per al seu coneixement i ratificació, als efectes de la seva defensa per l'Administració Central de l'Estat en l'àmbit nacional i internacional, cosa que es farà sempre que els esmentats reglaments compleixin la legislació vigent.

    4. La incoació i instrucció d'expedients per infraccions comeses per empreses residents a Catalunya en relació amb denominacions d'origen no catalanes s'efectuarà i resoldrà conformement a la legislació sobre aquestes matèries.

    5. En els Consells Reguladors de Denominacions Específiques i Denominacions d'Origen l'àmbit dels quals comprengui també part del territori aliè a la jurisdicció de la Generalitat de Catalunya, aquesta estarà representada d'acord amb la normativa que s'establirà sobre aquest punt. 3. Entre l'INDO i els òrgans competents de la Generalitat es crearan els mecanismes de coordinació que garanteixin una informació mútua i una gestió correcta de les funcions assumides, i la Generalitat podrà sol·licitar la col·laboració i el suport tècnic de l'INDO i d'altres Organismes del Ministerio de Agricultura relacionats amb aquestes matèries.

  3. Efectivitat de les transferències Sens perjudici de la data d'entrada en vigor del Reial Decret aprovatori d'aquest acord, els traspassos acordats dels serveis seran efectius a partir del dia 1 de gener de 1981. I per tal que consti, expedim la present certificació a Madrid, el 9 de desembre de 1980. -Luis Ortega Puente, Jaume Vilalta i Vilella.

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR