REIAL DECRET 2688/1980, de 3 d'octubre, sobre traspàs de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de l'Instituto Social del Tiempo Libre.

SecciónDiversos
EmisorPresidència del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

L'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, al seu article onzè, apartat 2n., estableix que correspon a la Generalitat l'execució de la legislació de l'Estat en matèria laboral, assumint les facultats, competències i serveis que en aquest àmbit i a nivell d'execució exerceix actualment l'Estat respecte a les relacions laborals, sense perjudici de l'alta inspecció d'aquest. A més, l'article 9-29 estableix competència exclusiva per a la Generalitat en matèria d'esports i lleure.

Per Reial Decret 691/1979, de 20 de febrer, es creà l'Instituto Social del Tiempo Libre, configurat com a Organisme Autònom adscrit al Ministerio de Trabajo, amb les funcions que estableix l'article 2n.

D'acord amb tot això exposat, la Comissió Mixta, prevista a la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia, ha procedit a inventariar els béns de l'Estat i a concretar els serveis i institucions que han de traspassar-se a la Generalitat, i ha adoptat l'oportú acord en la seva sessió del Ple celebrada el dia 28 d'octubre de 1980.

En virtut d'això, de conformitat amb el que estableix la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i a proposta dels Ministros de Trabajo i d'Administración Territorial, i prèvia deliberació del Consell de Ministres en la seva reunió del dia 4 de desembre de 1980,

Disposo:

Article primer

S'aprova l'Acord de la Comissió Mixta, prevista a la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, pel qual es concreta la institució i els mitjans materials i humans que han d'ésser objecte de transferència a la Generalitat en matèria de serveis de l'Instituto Social del Tiempo Libre. El susdit acord, adoptat pel Ple de l'esmentada Comissió Mixta, en la seva sessió del 28 d'octubre de 1980, es transcriu com a annex al present Reial Decret.

Article segon

Queden transferides a la Generalitat de Catalunya, dintre el seu àmbit territorial, les funcions de l'Instituto Social del Tiempo Libre, així com els seus serveis i mitjans que s'especifiquen en el mencionat Acord de la Comissió Mixta, en els termes i en les condicions que s'hi estableixen, amb els béns, personal i crèdits pressupostaris que resulten del text de l'Acord i de les llistes annexes (*).

Article tercer

Els traspassos objecte del present Reial Decret seran efectius a partir de la data senyalada a l'Acord de la Comissió Mixta.

Article quart

Aquest Reial Decret serà publicat simultàniament al Boletín Oficial del Estado i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, i tindrà vigència a partir de la seva publicació.

Dat a Madrid, el 4 de desembre de 1980.

JUAN CARLOS R.

El Ministro de la Presidencia del Gobierno, Rafael Arias Salgado y Montalvo.

ACORD DE LA COMISSIÓ MIXTA DE TRANSFERÈNCIES

  1. Luis Ortega Puente i el senyor Juame Vilalta Vilella, Secretaris de la Comissió Mixta prevista a la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya,

    Certifiquem:

    Que en el Ple de la Comissió, celebrat el 28 d'octubre de 1980, s'acordà transferir a la Generalitat de Catalunya les funcions, dintre el seu àmbit territorial, de l'Instituto Social del Tiempo Libre, en els termes que s'expressen a continuació:

  2. Competències que corresponen a la Generalitat. De conformitat amb l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, entre les competències incloses en el Títol Primer, article 11, apartat 2n., correspon a la Generalitat de Catalunya l'execució de la legislació de l'Estat en matèria laboral, assumint les facultats, competències i serveis que en aquest àmbit i a nivell d'execució exerceix actualment l'Estat respecte a les relacions laborals, sense perjudici de l'alta inspecció d'aquest. A més, l'article 9-29 estableix competència exclusiva per a la Generalitat en matèria d'esports i lleure. Per Reial Decret 691/1979, de 20 de febrer, es creà l'Instituto Social del Tiempo Libre, com a organisme autònom adscrit al Ministerio de Trabajo i amb les funcions que estableix el seu article 2n. En consonància amb el que estableix l'esmentat Reial Decret 691/1979, de 20 de febrer, es traspassen a la Generalitat les funcions i els serveis del mencionat Institut Social del Tiempo Libre, procedents de l'Obra Sindical de Educación y Descanso, a les quatre províncies catalanes.

  3. Designació, amb llur denominació i organització, de les Institucions que es traspassen. Es traspassen els serveis actualment encomanats a l'Instituto Social del Tiempo Libre a les províncies de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. Tindran dret a ésser usuaris de les residències traspassades per l'Instituto Social del Tiempo Libre tots els treballadors espanyols i llurs famílies, sigui quin sigui el lloc de llur domicili. La Generalitat de Catalunya informarà la Direcció de l'Instituto Social del Tiempo Libre de les places disponibles a les residències al seu càrrec, i el Consorci informarà la Generalitat de les que hi hagués a altres residències fora de Catalunya, per tal que unes i altres puguin ésser utilitzades i, d'aquesta manera, s'assoleixi una major rendibilitat social i econòmica de les instal·lacions residencials.

  4. Béns, drets i obligacions de l'Estat que es transfereixen a la Generalitat: A la llista número 1 es detallen els béns, drets i obligacions que es transfereixen (*).

  5. Personal adscrit als serveis i instal·lacions que es traspassen que passa a dependre de la Generalitat en les condicions assenyalades per la legislació vigent. Es detalla a les llistes números 2, 3 i 4 (*) el personal funcionari, laboral fix i laboral de temporada, respectivament, adscrit als serveis que es traspassen.

  6. Llocs de treball vacants. Els llocs de treball vacants a transferir es detallen a les llistes números 5 i 6 (*).

  7. Crèdits pressupostaris de l'exercici corrent que es transfereixen a la Generalitat. Els crèdits pressupostaris de l'exercici corrent que es traspassen es recullen a l'estat número 7 (*).

  8. Efectivitat de les transferències. Sense perjudici de la data d'entrada en vigor del Reial Decret aprovatori d'aquest Acord, les transferències efectuades dels serveis, béns, personal i crèdits seran efectives a partir del dia primer de desembre de 1980.

    I per tal que consti, expedim la present certificació a Madrid, el vint-i-vuit d'octubre de mil nou-cents vuitanta. -Luis Ortega Puente. -Jaume Vilalta Vilella.

    (*) (Vegeu annexos a les pàgs. 1616-1620)

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR