REIAL DECRET 1057/1985, de 19 de juny, sobre traspàs de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de Relacions Públiques.

SecciónDiversos
EmisorPresidència del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

L'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, disposa en el seu article 16.2, que és competència de la Generalitat de Catalunya, en el marc de les normes bàsiques de l'Estat, el desenvolupament legislatiu i l'execució del règim de premsa i, en general, de tots els mitjans de comunicació social. En conseqüència, és procedent de traspassar a la Generalitat de Catalunya els serveis de l'Estat inherents a les competències de Relacions Públiques exercides actualment per la Direcció General de Mitjans de Comunicació Social de la Presidència del Govern.

La Comissió prevista en la disposició transitòria sisena de l'Estatut ha procedit a concretar els corresponents Serveis que hauran de ser objecte de traspàs a la Generalitat, adoptant al respecte l'oportú acord en la seva sessió del Ple celebrada el dia 2 de gener de 1984.

En virtut d'això, i en compliment del que disposa la disposició transitòria sisena, dos, de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, a proposta del Ministre de la Presidència, i del d'Administració Territorial, i prèvia deliberació del Consell de Ministres en la seva reunió del dia 19 de juny de 1985,

Disposo:

Article primer

- S'aprova l'acord de la Comissió Mixta

prevista en la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, pel qual es concreten els Serveis i les Institucions que han de ser objecte de traspàs a la Generalitat en matèria de Relacions Públiques, adoptat pel Ple d'aquesta Comissió en la seva sessió del dia 2 de febrer de 1984, que es transciru com a annex del present Reial Decret.

Article segon

- En conseqüència, queden traspassats a la

Geeralitat de Catalunya els Serveis i les Institucions que es detallen en l'esmentat acord de la Comissió Mixta, en els termes i les condicions que s'hi especifiquen.

Article tercer

- Els traspassos a què es refereix aquest

Reial Decret tindran efectivitat a partir de la data assenyalada en l'acord de la Comissió Mixta.

Article quart

- Aquest Reial Decret serà publicat

simultàniament en el Boletín Oficial del Estado i en el Diari Oficial de la Generalitat de Catlunya i entrarà en vigor a partir de la seva publicació.

Dat a Madrid el 19 de juny de 1985

JUAN CARLOS R.

El Ministro de la Presidencia, Javier Moscoso del Prado y Muñoz

ANNEX

El senyor Gonzalo Puebla de Diego i el senyor Jaume Vilalta i Vilella, Secretaris de la Comissió Mixta prevista en la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya,

Certifiquen:

Que en la sessió plenària de la Comissió Mixta celebrada el dia 2 de febrer de 1984 s'acordà el traspàs a la Generalitat de Catalunya dels serveis de l'Estat en matèria de Relacions Públiques en els termes que s'expressen a continuació:

  1. Competències que corresponen a la Generalitat El traspàs de les funcions i els serveis que l'Estat cedeix en matèria de Relacions Públiques s'empara en l'article 16.2 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

  2. Serveis i Institucions que es traspassen 1. Registre Oficial de Relacions Públiques: Es transfereixen a la Generalitat de Catalunya les funcions de Registre Oficial de Tècnics de Relacions Públiques. Amb aquesta finalitat s'obrirà a Catalunya, amb els efectes previstos en la legislació vigent, el corresponent Registre Oficial de Tècnics en Relacions Públiques domiciliats en el territori de la Comunitat. Les inscripcions anteriors a la data d'obertura del Registre de la Generalitat radicaran en el Registre de l'Administració Central, que a tots els efectes continuarà com a Registre General per a tot el territori nacional. A partir del moment de l'obertura del Registre de la Generalitat, el Registre de l'Administració de l'Estat li farà entrega de tots els expedients en tràmit d'inscripció que per raó de la seva domiciliació en el territori de Catalunya haguessin de ser inscrits en el Registre de la Generalitat, li farà entrega de fotocòpies certificades dels expedients ja inscrits dels quals n'hagi de tenir coneixement per raó de domicili i li comunicarà les inscripcions existents de Tècnics de Relacions Públiques que sense ésser domiciliats en el territori de Catalunya hi exerceixin també la seva activitat. Les inscripcions que es practiquin en el Registre de l'Administració Central d'aquells professionals no domiciliats en el territori català, però que exerceixin també la seva activitat a Catalunya, es comunicaran immediatament al Registre de la Generalitat, en el qual se'n prendrà nota.

  3. Béns, drets i obligacions de l'Estat que es traspassen a la Generalitat de Catalunya: No existeixen en aquesta transferència.

  4. Personal adscrit als Serveis que es traspassen: No es transfereix personal en aquesta transferència.

  5. Llocs de treball vacants: No hi ha llocs de treball vacants en aquesta transferència.

  6. Crèdits pressupostaris de l'exercici actual que es traspassen a la Generalitat de Catalunya: No existeixen crèdits pressupostaris en aquesta transferència.

  7. Efectivitat de la transferència: La present transferència serà efectiva a partir de l'1 de juliol de 1985.

I perquè consti, expedim la present certificació a Madrid, el 2 de febrer de 1984.

Els Secretaris de la Comissió Mixta, Gonzalo Puebla de Diego i Jaume Vilalta i Vilella.

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR