REIAL DECRET 2576/1983, de 20 de juliol, de traspàs de funcions i serveis de l'Administració de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria del Centre d'Estudis d'Ordenació del Territori i Medi Ambient.

SecciónDiversos
EmisorPresidència del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

L'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, en el seu article 9.9 estableix la competència exclusiva de la Generalitat en matèria d'Ordenació del Territori i en el seu article 10.1.6 el desenvolupament legisaltiu i l'execució en matèria de protecció del Medi Ambient en el marc de la legislació bàsica de l'Estat i, si s'escau, en els termes que aquesta estableixi. En conseqüència, escau de traspassar a la Generalitat els serveis de l'Estat en matèria del Centre d'Estudis d'Ordenació del Territori i Medi Ambient.

La Comissió Mixta prevista a la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, ha procedit a concretar els corresponents serveis i inventariar els béns i els drets de l'Estat que hauran de ser objecte de traspàs a la Generalitat, adoptant en aquest respecte l'acord oportú en la seva sessió del ple celebrat el dia 22 de juny de 1983.

En virtut d'això, en compliment del que disposa la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, a proposta dels Ministres d'Obres Públiques i Urbanisme i d'Administració Territorial i prèvia deliberació del Consell de Ministres en la seva sessió del dia 20 de juliol de 1983,

Disposo:

Article primer

- S'aprova l'acord de la Comissió Mixta

de Transferències prevista a la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya pel qual es concreten les funcions, serveis i els mitjans materials i personals que han de ser objecte de traspàs a la Generalitat de Catalunya en matèria del Centre d'Estudis i Ordenació del Territori i Medi Ambient, adoptat pel Ple de la susdita Comissió en la seva sessió del dia 22 de juny de 1983 i que es trascriu com a annex del present Reial Decret.

Article segon

- Es traspassen a la Generalitat de

Catalunya els serveis i funcions que es detallen en l'esmentat acord de la Comissió Mixta, en els termes i condicions que s'hi especifiquen i els béns, personal i crèdits pressupostaris que resulten del text de l'acord i de les llistes annexes.

Article tercer

- Aquests traspassos seran efectius a

partir de la data assenyalada en l'esmentat acord de la Comissió Mixta.

Article quart

- Aquest Reial Decret serà publicat

simultàniament al Boletín Oficial del Estado i al Diari Oficial de la Generalitat i adquirirà vigència a partir de la seva publicació.

Dat a Madrid, el 20 de juliol de 1983

JUAN CARLOS R.

El Ministre de la Presidència, Javier Moscoso del Prado y Muñoz

Annex I

Gonzalo Puebla de Diego i Jaume Vilalta i Vilella, Secretaris de la Comissió Mixta de Transferències prevista a la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya,

Certifiquem:

Que en la sessió plenària de la Comissió celebrada el dia 22 de juny de 1983, s'acordà el traspàs a la Generalitat de Catalunya del Centre d'Estudis i Ordenació del Territori i Medi Ambient, en els termes que s'expressen a continuació:

  1. Competències de la Generalitat L'Estatut d'Autonomia de Catalunya estableix en el seu article 9.9 que correspon a la Generalitat de Catalunya la competència exclusiva en matèria d'Ordenació del Territori i en l'article 10.1.6 li atribueix, en el marc de la legislació bàsica de l'Estat, i si s'escau en els termes que aquesta estableixi, el desenvolupament legislatiu i l'execució en matèria de protecció del Medi Ambient. Per la seva banda, la Constitució reserva a l'Estat en l'article 149 apartat 1, números 3, 20, 21, 22 i 23 determinades competències exclusives relacionades amb l'Ordenació del Territori i Medi Ambient.

  2. Serveis que es traspassen 1. En conseqüència, es transfereixen a la Generalitat de Catalunya, dintre del seu àmbit territorial, totes les funcions i serveis que el Ministeri d'Obres Públiques i Urbanisme realitza, a través del Centre d'Estudis i Ordenació del Territori i Medi Ambient, en aquestes matèries. 2. Podran establir-se mecanismes de coordinació per a l'elaboració d'estudis i investigació de caràcter i interès general o d'àmbit supraautonòmic.

  3. Béns, drets i obligacions que es trapassen A partir de l'efectivitat de la transferència, la Generalitat de Catalunya se subroga en els drets i obligacions derivats dels estudis que figuren a la llista adjunta número 1 juntament amb els crèdits pressupostaris corresponents.

  4. Personal adscrit als serveis que es traspassen El personal adscrit als serveis que es traspassen es consigna a la llista número 2.

  5. Llocs de treball vacants Les places vacants adscrites als serveis que es traspassen es consignen a la llista número 3.

  6. Crèdits pressupostaris Els crèdits pressupotaris de l'exercici d'enguany corresponents a la dotació dels serveis transferits, es consignen a la llista número 4.

  7. Efectivitat de la transferència Aquests traspassos seran efectius a partir de l'1 de juliol de 1983.

I per tal que consti, expedim la present certificació a Madrid, el vint-i-dos de juny de mil nou-cents vuitanta-tres.

- Els Secretaris de la Comissió Mixta: Gonzalo Puebla de Diego i Jaume Vilalta Vilella.

(Vegeu annex II a les pàgs. 2535-2536)

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR