REIAL DECRET 897/1995, de 2 de juny, sobre traspàs de funcions i serveis de l'Administració de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria d'execució de la legislació sobre propietat intel·lectual.

SecciónDiversos
EmisorPresidència del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

L'article 149.1.9 de la Constitució Espanyola reserva a l'Estat la competència exclusiva en matèria de legislació sobre propietat intel·lectual.

L'article 11.3 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, estableix que la Generalitat de Catalunya té la competència exclusiva en matèria de Propietat Intel·lectual.

Els Reials Decrets 2210/1979, de 7 de setembre, i 1010/1981, de 27 de febrer, van fer el traspàs de funcions i serveis en matèria de cultura a la Generalitat de Catalunya.

Actualment escau dur a terme l'ampliació de funcions i serveis traspassats, amb els relatius a les funcions en matèria d'execució de la legislació sobre Propietat Intel·lectual.

La Comissió Mixta que preveu la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, a fi de procedir al traspàs esmentat, ha adoptat en aquest sentit l'Acord oportú en la reunió del Ple celebrat el dia 10 de maig de 1995.

En virtut d'això, en compliment del que estableix la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, a proposta del ministre per a les Administracions Públiques i amb la deliberació prèvia del Consell de Ministres en la reunió del dia 2 de juny de 1995,

Disposo:

Article 1

S'aprova l'Acord de la Comissió Mixta de Transferències que preveu la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, sobre traspàs de funcions i serveis de l'Administració de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria d'execució de la legislació sobre propietat intel·lectual, adoptat pel Ple d'aquesta Comissió en la sessió del dia 10 de maig de 1995 i que es transcriu com a Annex d'aquest Reial Decret.

Article 2

Consegüentment, són traspassades a la Generalitat de Catalunya les funcions i els serveis, com també els mitjans personals i els crèdits pressupostaris que s'esmenten en el dit Acord de la Comissió Mixta en els termes que s'hi especifiquen.

Article 3

Aquests traspassos seran efectius a comptar de la data assenyalada en l'Acord de la Comissió Mixta, sens perjudici que el Ministeri de Cultura dugui a terme, fins a l'entrada en vigor d'aquest Reial Decret, si escau, els actes administratius necessaris per al manteniment dels serveis en el mateix règim i nivell de funcionament que tinguin en el moment de l'adopció de l'Acord.

Article 4

Els crèdits pressupostaris que es determinen, d'acord amb la llista núm. 2 de l'Annex, seran donats de baixa en els conceptes pressupostaris corresponents i transferits pel Ministeri d'Economia i Hisenda als conceptes habilitats en la secció 32 dels Pressupostos Generals de l'Estat, destinats a finançar el cost dels serveis assumits per les Comunitat Autònomes, una vegada s'hagin lliurat al Departament esmentat per part de l'oficina pressupostària del Min. de Cultura els certificats de retenció de crèdit, per donar compliment al que disposa la Llei 41/1994 vigent, de 30 de desembre, de pressupostos generals de l'Estat per a 1995.

Disposició final única Aquest Reial Decret serà publicat simultàniament al BOE i al DOGC, i entrarà en vigor a partir de la seva publicació.

Madrid, 2 de juny de 1995

Joan Carles, R.

Jerónimo Saavedra Acevedo Ministre per a les Administracions Públiques

Annex

La senyora Rosa Rodríguez Pascual i el senyor Jaume Vilalta i Vilella, secretaris de la Comissió Mixta que preveu la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya

Certifiquen: Que en la sessió plenària de la Comissió Mixta de Transferències celebrada el dia 10 de maig de 1995 es va adoptar un acord sobre el traspàs de les funcions i els serveis de l'Administració de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria d'execució de la legislació sobre Propietat Intel·lectual, en els termes que s'indiquen tot seguit:

  1. Referència a normes constitucionals, estatutàries i legals en què s'empara el traspàs L'article 149.1.9 de la Constitució reserva a l'Estat la competència de legislació sobre Propietat intel·lectual. L'article 11.3 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, estableix que correspon a la Generalitat de Catalunya l'execució de la legislació de l'Estat en matèria de Propietat Intel·lectual. Atesos els Reials Decrets 2210/1979, de 7 de setembre, i 1010/1981, de 27 de febrer, pels quals es van fer els traspassos en matèria de Cultura, ja es van traspassar a la Generalitat mitjans vinculats a l'exercici de funcions incloses en l'àmbit de la propietat intel·lectual. La Llei 22/1987, d'11 de novembre, de Propietat Intel·lectual, modificada per la Llei 20/1992, de 7 de juliol, i el Reial Decret 773/1993, de 14 de maig, pel qual s'aprova el Reglament del Registre de la Propietat Intel·lectual, han establert una regulació nova de la Propietat Intel·lectual, la posada en funcionament de la qual s'ha de dur a terme conjuntament entre les diferents Administracions públiques competents. Per això, el Min. de Cultura ha considerat necessari adequar els mitjans ja traspassats a les Comunitats Autònomes.

  2. Serveis que es traspassen S'amplien els mitjans traspassats per a l'exercici de les funcions en matèria d'execució de la Propietat Intel·lectual.

  3. Béns, drets i obligacions de l'Estat objecte de traspàs No hi ha béns, ni drets, ni obligacions en aquest traspàs.

  4. Personal adscrit als serveis i les institucions que es traspassen 1. El personal que es traspassa adscrit als serveis la gestió dels quals exercirà la Generalitat de Catalunya apareix referenciat nominalment a la llista adjunta núm. 1. Aquest personal passarà a dependre de la Comunitat Autònoma en els termes que preveu la Llei 30/1994, de 2 d'agost, de Mesures per a la Reforma de la Funció pública i altres normes aplicables en cada cas i en les mateixes circumstàncies que especifiquen les llistes esmentades i consten, en tot cas, en els seus expedients de personal. 2. La Subsecretaria del Ministeri de Cultura notificarà als interessats el traspàs i la seva nova situació administrativa un cop el Govern haurà aprovat aquest acord per Reial decret. Igualment, es remetran als òrgans competents de la Generalitat de Catalunya els expedients d'aquest personal, com també dels certificats d'havers referits a les quantitats meritats per aquests.

  5. Valoració de les càrregues financeres dels serveis que es traspassen 1. La valoració del cost efectiu que, en pessetes de 1990, correspon als serveis traspassats a la Generalitat de Catalunya puja provisionalment a 17.920.834 ptes. 2. El finançament, en pessetes de 1995, corresponent al cost efectiu anual és el que recull la llista núm. 2. 3. El cost efectiu que figura detallat en els quadres de valoració de la relació núm. 2 es finançarà de la manera següent: Transitòriament, fins que el cost efectiu es computi per revisar el percentatge de participació de la Comunitat Autònoma en els ingressos de l'Estat, el cost total es finançarà mitjançant la consolidació en la secció 32 dels Pressupostos Generals de l'Estat, dels crèdits relatius als diferents components d'aquest cost, pels imports que es determinin, susceptibles d'actualització pels mecanismes generals que preveu cada Llei de pressupostos. Les possibles dioferències que es produeixin durant el període transitori a què fa referència el paràgraf anterior, respecte al finançament dels serveis transferits, seran objecte de regularització al tancament de l'exercici econòmic, mitjançant la presentació dels comptes i els estats justificatius corresponents davant una Comissió de Liquidació, que es constituirà en el Ministeri d'Economia i Hisenda.

  6. Documentació i expedients dels serveis que es traspassen El lliurament de la documentació i els expedients dels serveis traspassats s'ha de fer dins el termini d'un mes a comptar de la publicació del Reial Decret pel qual s'aprovi aquest Acord.

  7. Data d'efectivitat del traspàs El traspàs de funcions i serveis objecte d'aquest acord tindrà efectivitat a comptar del dia 1 de juliol de 1995.

I, per donar-ne fe, expedim aquesta certificació.

Madrid, 10 de maig de 1995

Rosa Rodríguez Pascual i Jaume Vilalta i Vilella Secretaris de la Comissió Mixta

Llista núm. 1

Llista de personal i llocs de treball vacants adscrits als serveis (i les institucions) que es traspassen a la Comunitat Autònoma de Catalunya

Llista nominal de funcionaris.

Localitat: Barcelona.

Centre o dependència: -.

Cognoms i nom: Berruezo Abaurrea, Aurelio (1). Cos o escala a què pertany: secret. tèc. Aiss. Núm. registre: 3680391735A6002. Lloc de treball que exerceix: tècnic superior nivell 27. C. específic: 1.146.768 ptes. Retribucions bàsiques: 2.909.116 ptes. Retribucions complementàries: 2.418.372 ptes. Total anual: 5.327.488 ptes.

Cognoms i nom: Orovigt Monasterio, Agustín (2). Cos o escala a què pertany: lletrat ext. Aiss. Núm. registre: 0491069346A6006. Lloc de treball que exerceix: cap de secció nivell 20. C. específic: 65.040 ptes. Retribucions bàsiques: 2.451.232 ptes. Retribucions complementàries: 767.556 ptes. Total anual: 3.218.788 ptes.

Quota patronal Seguretat Social: import anual: (1) 1.095.264 ptes.; (2) 811.032 ptes.

Localitat: Girona.

Centre o dependència: -.

Cognoms i nom: Bouso Mares, Félix. Cos o escala a què pertany: oficial inst. a ext. Núm. registre: 4023643846A1110. Lloc de treball que exerceix: cap de secció nivell 24. C. específic: 65.040 ptes. Retribucions bàsiques: 3.003.798 ptes. Retribucions complementàries: 996.408 ptes. Total anual: 4.000.206 ptes.

Quota patronal Seguretat Social: import anual: 888.412 ptes.

Llista nominal de funcionaris.

Localitat: Lleida.

Centre o dependència: -.

Cognoms i nom: Moreno Antorn, María Luisa. Cos o escala a què pertany: admtiu. ext. 23/77. Núm. registre: 4080750802A1132. Lloc de treball que exerceix: cap de negociat nivell 16. C. específic: 65.040 ptes. Retribucions bàsiques: 1.775.004 ptes. Retribucions complementàries: 624.048 ptes. Total anual: 2.399.052 ptes.

2.1 Llista nominal de personal laboral.

Localitat: Barcelona.

Centre o dependència: -.

Quantitats expressades en pessetes de l'any 1995

Cognoms i nom: Muñoz Pérez, M. Carmen. Cos o escala a què pertany: personal laboral. Núm. registre personal: 29909650-13. Lloc de treball que exerceix: Categoria: netejadora. Nivell: 8. Retribucions anuals: Bàsiques (sou i triennis): 1.423.520 ptes. Complementàries (altres): 85.960 ptes. Total de l'any 1995: 1.509.480 ptes. Cost any Seguretat Social empresa: 481.140 ptes.

Cognoms i nom: Ramírez Diéguez, Sofía. Cos o escala a què pertany: personal laboral. Núm. registre personal: 71007212-35. Lloc de treball que exerceix: Categoria: netejadora. Nivell: 8. Retribucions anuals: Bàsiques (sou i triennis): 1.322.160 ptes. Complementàries (altres): 85.960 ptes. Total de l'any 1995: 1.408.120 ptes. Cost any Seguretat Social empresa: 447.876 ptes.

2.1 Llista nominal de personal laboral.

Localitat: Tarragona.

Centre o dependència: Serveis Perifèrics.

Quantitats expressades en pessetes de l'any 1995

Cognoms i nom: Sabaté Falcó, Rosa. Cos o escala a què pertany: personal laboral. Núm. registre personal: 39783341-35. Lloc de treball que exerceix: Categoria: netejadora. Nivell: 8. Retribucions anuals: Bàsiques (sou i triennis): 1.062.936 ptes. Complementàries (altres): 64.190 ptes. Total de l'any 1995: 1.127.126 ptes. Cost any Seguretat Social empresa: 358.776 ptes.

Llista núm. 2

Valoració en pessetes de 1995 del cost efectiu dels serveis a traspassar a la Comunitat Autònoma de Catalunya, en matèria de Propietat Intel·lectual

TA= total anual (en milers de pessetes)

Crèdits pressupostaris TA --------------------------------------------- 24 01.451A 120.00 ..................... 6.170 24 01.451A 120.02 ..................... 1.301 24 01.451A 120.05 ..................... 2.668 24 01.451A 121.00 ..................... 3.464 24 01.451A 121.01 ..................... 1.342 24 01.451A 160.00 ..................... 3.380 24 03.451A 130.00 ..................... 3.809 24 03.451A 130.01 ..................... 236 24 03.451A 160.00 ..................... 1.288

Total capítol I: 23.658.

24.03 451A 206 ........................ 1.424

Total capítol II: 1.424.

Total a transferir: 25.082.

(95.151.056)

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR