REIAL DECRET 2724/1983, de 5 d'octubre, sobre traspàs a la Generalitat de Catalunya en matèria de formació professional reglada.

SecciónDiversos
EmisorPresidència del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

L'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, en els articles 11.2 i 15, estableix que correspon a la Generalitat de Catalunya l'execució de la legislació de l'Estat en matèria laboral, la qual assumeix les facultats, competències i serveis que en aquest àmbit i a nivell d'execució té actualment l'Estat respecte a les relacions laborals, sens perjudici de l'alta inspecció d'aquest, i que és de la competència plena de la Generalitat la regulació i administració de l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats, en l'àmbit de les seves competències, sens perjudici del que disposen l'article 27 de la Constitució i les Lleis Orgàniques que, de conformitat amb l'apartat primer de l'article 81 de la Constitució, el despleguin, de les facultats que atribueix a l'Estat el número 30 de l'apartat 1 de l'article 149 de la Constitució i de l'alta inspecció necessària per al seu compliment i garantia.

En conseqüència, és procedent traspassar a la Generalitat de Catalunya els serveis de l'Estat en matèria de Formació Professional Reglada.

La Comissió Mixta, prevista a la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, ha procedit a concretar els corresponents serveis i a inventariar els béns i els drets de l'Estat que hauran de ser objecte de traspàs a la Generalitat, i ha adoptat al respecte l'oportú acord en la sessió del Ple celebrat el dia 22 de juny de 1983.

Per tot això, i en compliment del que disposa la disposició transitòria sisena, 2, de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, a proposta dels Ministeris de Treball i Seguretat Social i d'Administració Territorial i prèvia deliberació del Consell de Ministres en la reunió del dia 5 d'octubre de 1983,

Disposo:

Article 1

r.

- S'aprova l'acord de la Comissió Mixta de

Transferències prevista a la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya pel qual es concreten les funcions, els serveis i els mitjans materials i personals que han de ser objecte de traspàs a la Generalitat de Catalunya en matèria de Formació Professional Reglada, adoptat pel Ple d'aquesta Comissió en la sessió del 22 de juny de 1983 i que es transcriu com a annex del present Reial Decret.

Article 2

n.

- En conseqüència, es traspassen a la Generalitat

de Catalunya els serveis i les funcions que es detallen en l'esmentat acord de la Comissió Mixta, en els termes i les condicions allí especificats, i els béns, personal i crèdits allí especificats, i els béns, personal i crèdits pressupostaris que resulten del text de l'acord i de les condicions annexes.

Article 3

r.

- Aquests traspassos seran efectius a partir de

la data assenyalada en l'esmentat acord de la Comissió Mixta.

Article 4

t.

- Aquest Reial Decret serà publicat

simultàniament al Boletín Oficial del Estado i al Diari Oficial de la Generalitat i adquirirà plena vigència a partir de la seva publicació.

Dat a Madrid, el 5 d'octubre de 1983.

JUAN CARLOS R.

El Ministro de la Presidencia, Javier Moscoso del Prado y Muñoz.

ACORD DE LA COMISSIÓ MIXTA DE TRANSFERÈNCIES

El senyor Gonzalo Puebla de Diego i el senyor Jaume Vilalta i Vilella, Secretaris de la Comissió Mixta prevista a la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya,

Certifiquen:

Que al Ple de la Comissió celebrat el dia 22 de juny de 1983 es va adoptar l'acord sobre transferències a la Generalitat de Catalunya, sobre Formació Professional Reglada, en els termes que es reprodueixen a continuació:

  1. Competències que corresponen a la Generalitat de Catalunya. L'article 149.1.30 de la Constitució reserva a l'Estat la competència exclusiva sobre regulació de les condicions d'obtenció, expedició i homologació de títols acadèmics i professionals i normes bàsiques per al desplegament de l'article 27 de la Constitució, a fi de garantir el compliment de les obligacions dels poders públics en aquesta matèria, i estableix el mateix article 149.1.7 que l'Estat té competència exclusiva en matèria de legislació laboral i sens perjudici de la seva execució pels òrgans de les Comunitats Autònomes. Per la seva banda, l'Estatut d'Autonomia de Catalunya estableix, en els articles 15 i 11.2, que corresponen a la Generalitat de Catalunya la regulació i l'administració de l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats, en l'àmbit de les seves competències, sens perjudici del que disposa l'article 27 de la Constitució i les Lleis Orgàniques que, de conformitat amb l'apartat primer de l'article 81 d'aquesta el despleguin, de les facultats que atribueix a l'Estat al número 30 de l'apartat 1 de l'article 149 de la Constitució i de l'alta inspecció necessària per al seu compliment i garantia, i l'execució de la legislació de l'estat en matèria laboral, assumint les facultats, competències i serveis que en aquest àmbit i a nivell d'execució té actualment l'Estat respecte a les relacions laborals, sens perjudici de l'alta inspecció d'aquest. Queden reservades a l'Estat totes les competències en matèria de migracions interiors i exteriors, fons d'àmbit nacional i d'ocupació, sens perjudici del que estableixin les normes de l'Estat sobre aquestes matèries.

  2. Descripció dels serveis i institucions que es traspassen A l'empara dels articles 11.2 i 15 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i 149.1.1 de la Constitució, es transfereixen a la Generalitat de Catalunya, dins del seu àmbit territorial, en els termes del present acord, les funcions i serveis que corresponen en l'actualitat a l'Institut Nacional d'Ocupació en matèria de Formació Professional Reglada.

  3. Béns, drets i obligacions de l'Estat que es traspassen. Es traspassen a la Generalitat els béns, els drets i les obligacions de l'Estat que es recullen en la llista adjunta número 1.

  4. Personal adscrit als serveis i Institucions que es traspassen. Es transfereix a la Generalitat de Catalunya, en les condicions assenyalades en la legislació vigent, el personal que s'especifica en la llista número 2 amb indicació del número de Registre de Personal i les dotacions pressupostàries corresponents. Els traspassos de personal que es contenen en el present acord s'entendran, sens perjudici de l'ampliació al mateix de les disposicions o acords que l'Administració Central adopti, amb caràcter general, respecte a la qualificació de Cossos o Escales als quals pertanyin o homologació de funcionaris que hi estiguin integrats fins a la total normalització d'aquests col·lectius.

  5. Places de treball vacants que es traspassen. No hi ha places de treball vacants en la present transferència.

  6. Crèdits pressupostaris que es traspassen a la Generalitat. Els crèdits pressupostaris de l'exercici corrent que constitueixen la dotació dels serveis traspassats es recullen en la llista adjunta número 3.

  7. Efectivitat dels traspassos. Sens perjudici de la data d'entrada en vigor del Reial Decret aprovatori del present acord, els traspassos efectuats dels serveis, béns, personal i crèdits seran efectius a partir de l'1 de juliol de 1983.

I per tal que consti, expedim la present certificació a Madrid, el 22 de juny de 1983.

- Els Secretaris de la Comissió Mixta, Gonzalo Puebla de Diego i Jaume Vilalta i Vilella.

(Vegeu llistes a les pàgs. 2733-2759)

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR