REIAL DECRET 896/1995, de 2 de juny, sobre ampliació de mitjans adscrits als serveis traspassats per l'Administració de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de cultura.

SecciónDiversos
EmisorPresidència del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

La Constitució Espanyola, en el seu article 149.2, disposa que, sens perjudici de les competències que puguin assumir les comunitats autònomes, l'Estat ha de considerar el servei de la cultura com a deure i atribució essencial i ha de facilitar la comunicació cultural entre les comunitats autònomes, d'acord amb aquestes.

L'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, estableix en l'article 9 que la Generalitat de Catalunya té competència exclusiva en matèria de cultura.

Els Reials Decrets 2210/1979, de 7 de setembre, 1010/1981, de 27 de febrer, 1554/1994, de 8 de juliol, i 1556/1994, de 8 de juliol, van operar el traspàs de funcions i serveis en matèria de cultura a la Generalitat de Catalunya.

En conseqüència, escau dur a terme l'ampliació de mitjans traspassats, amb els relatius als béns immobles.

La Comissió Mixta que preveu la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, a fi de procedir a l'ampliació esmentada, va adoptar en aquest sentit l'acord corresponent en la sessió del Ple celebrat el dia 10 de maig de 1995.

En virtut d'això, en compliment del que preveu la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, a proposta del Ministre per a les Administracions Públiques, i prèvia la deliberació del Consell de ministres en la seva reunió del dia 2 de juny de 1995,

Disposo:

Article 1

S'aprova l'acord de la Comissió Mixta de Transferències que preveu la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya sobre ampliació de mitjans de l'Administració de l'Estat traspassats a la Generalitat de Catalunya en matèria de cultura, adoptat pel Ple d'aquesta Comissió, en la seva sessió del dia 10 de maig de 1995, i que es transcriu com a annex a aquest Reial Decret.

Article 2

En conseqüència, són traspassats a la Generalitat de Catalunya els mitjans que es detallen en l'acord esmentat de la Comissió Mixta, en els termes que s'hi especifiquen.

Article 3

Aquests traspassos seran efectius a comptar de la data que assenyala l'Acord de la Comissió Mixta, sens perjudici que el Ministeri de Cultura elabori, fins a l'entrada en vigor d'aquest Reial Decret, si escau, els actes administratius necessaris per al manteniment dels serveis en el mateix règim i nivell de funcionament que tinguin en el moment de l'adopció de l'Acord.

Disposició final única Aquest Reial Decret s'ha de publicar simultàniament al Boletín Oficial del Estado i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, i adquirirà vigència a partir de la seva publicació.

Madrid, 2 de juny de 1995

Joan Carles, R.

Jerónimo Saavedra Acevedo Ministre per a les Administracions Públiques

Annex

La Sra. Rosa Rodríguez Pascual i el Sr. Jaume Vilalta i Vilella, secretaris de la Comissió Mixta que preveu la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya

Certifiquen: Que en la sessió plenària de la Comissió Mixta de Transferències, celebrada el dia 10 de maig de 1995, es va adoptar un acord pel qual s'amplien els mitjans traspassats a la Generalitat de Catalunya pels Reials Decrets 2210/1979, de 7 de setembre, 1010/1981, de 27 de febrer, 1554/1994, de 8 de juliol, i 1556/1994, de 8 de juliol, en matèria de cultura, amb el traspàs actual de béns immobles en els termes que tot seguit s'expressen:

  1. Referència a normes constitucionals, estatutàries i legals en què s'empara l'ampliació. La Constitució, en el seu article 149.2, determina que, sens perjudici de les competències que puguin assumir les comunitats autònomes, l'Estat ha de considerar el servei de la cultura com a deure i atribució essencial i ha de facilitar la comunicació cultural entre les comunitats autònomes, d'acord amb aquestes. L'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, estableix en l'article 9.4 la competència exclusiva de la Generalitat en matèria de cultura. Pels Reials Decrets 2210/1979, de 7 de setembre, 1010/1981, de 27 de febrer, 1554/1994, de 8 de juliol, i 1556/1994, de 8 de juliol, van ser traspassats a la Generalitat de Catalunya funcions i serveis en matèria de cultura. Per aquest Acord es procedeix a l'ampliació dels mitjans traspassats amb els relatius als immobles que s'especifiquen en la llista annexa.

  2. Béns, drets i obligacions que s'amplien. Es traspassen els béns immobles i els drets, de conformitat amb els termes i les condicions que es detallen en la llista annexa número 1. En relació amb el punt 4 de la Disposició Transitòria sisena de la Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, per la qual s'aprova l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, en el supòsit que els béns no es trobin matriculats a nom de l'Estat o no hi figuri clarament acreditada la titularitat estatal, s´haurà de lliurar la documentació existent a la Comunitat Autònoma perquè la Generalitat de Catalunya dugui a terme les actuacions previstes, d'acord amb la legislació hipotecària, a fi de procedir a la investigació de propietat i matriculació dels béns a favor de la Generalitat de Catalunya. En el termini d'un mes des de l'aprovació d'aquest acord s´han de signar les actes corresponents de lliurament i recepció de la documentació existent.

  3. Data d'efectivitat. Aquest acord tindrà efectivitat a comptar del dia 1 de juny de 1995. I per donar-ne fe, expedim aquesta certificació.

Madrid, 10 de maig de 1995

Rosa Rodríguez Pascual i Jaume Vilalta i Vilella Secretaris de la Comissió Mixta

Relació núm. 1

Nom i ús: Capella de Santa Àgueda. Localitat i direcció: Barcelona, Pl. del Rei, 10 (amb darrere a Pl. Berenguer el Gran). Situació jurídica: immoble no matriculat.

Nom i ús: Saló del Tinell. Localitat i direcció: Barcelona, pl. del Rei 7 i 9 (c/v. a c. Tapineria i c. Comtes de Barcelona). Situació jurídica: immoble no matriculat. Observacions: gestió municipal.

Nom i ús: immoble on es troba ubicat el Museu Federic Marès. Localitat i direcció: Barcelona, c. Comtes de Barcelona, 6 a 10 (darrere a c. Tapineria). Situació jurídica: immoble no matriculat. Observacions: gestió municipal.

Nom i ús: Casa Balmes. Localitat i direcció: Vic (Barcelona), pl. Don Miguel de Clariana, 3 (o c. Dues Soles, 3). Situació jurídica: propietat de l'Estat. Afecte al Min. de Cultura.

Nom i ús: Seu Antiga (Catedral vella. Claustre i edifs. adossats). Localitat i direcció: Lleida, pl. de la Catedral, s/n. Situació jurídica: Situació jurídica pendent d'aclariment. Observacions: cedit en ús al Bisbat de Lleida.

Nom i ús: El Covacho (Abric rupestre). Localitat i direcció: el Cogull (Lleida), al costat del riu Set. Situació jurídica: immoble no matriculat.

Nom i ús: jaciment arqueològic del Molí d'Espígol. Localitat i direcció: Tornabous (Lleida), Camí d'Espígol. Situació jurídica: propietat de l'Estat. Afecte al Min. de Cultura.

Nom i ús: Castell de Calonge. Localitat i direcció: Calonge (Girona), pl. del Castell, 1. Situació jurídica: propietat de l'Estat. Afecte al Min. de Cultura.

Nom i ús: Monestir de Sant Pere de Roda. Localitat i direcció: el Port de la Selva (Girona), Camí de Vilajuïga. Situació jurídica: propietat de l'Estat. Afecte al Min. de Cultura.

Nom i ús: Abadia de Vilabertran. Localitat i direcció: Vilabertran (Girona), pl. Monestir, 3 i 4 (o pl. Nova). Situació jurídica: propietat de l'Estat. Afecte al Min. de Cultura.

Nom i ús: teatre romà (part). Localitat i direcció: Tarragona, c. Caputxins, s/n (una finca de 1909 m2). Situació jurídica: propietat de l'Estat. Afecte al Min. de Cultura.

Nom i ús: Monestir de Santes Creus. Localitat i direcció: Aiguamúrcia (Tarragona), pl. Jaume el Just, 4 (o Pl. de l'Església). Situació jurídica: propietat de l'Estat. Afecte al Min. de Cultura.

Nom i ús: for romà. Localitat i direcció: Tarragona, c. Cervantes, s/n. Situació jurídica: propietat de l'Estat. Afecte al Min. de Cultura.

Nom i ús: mausoleu romà de Centcelles. Localitat i direcció: Constantí (Tarragona), ctra. Tarragona-Constantí, km 5. Situació jurídica: propietat de l'Estat. Afecte al Min. de Cultura.

Nom i ús: Arc de Barà. Localitat i direcció: Roda de Barà (Tarragona), ctra. N-340, km. 271. Situació jurídica: propietat de l'Estat. Afecte al Min. de Cultura.

Nom i ús: jaciment arqueològic dels Munts. Localitat i direcció: Altafulla (Tarragona), pl. Àmfores, s/n (urbanització Luz y Mar). Situació jurídica: propietat de l'Estat. Afecte al Min. de Cultura.

Nom i ús: Torre dels Escipions. Localitat i direcció: Tamarit (Tarragona), ctra. N-340, km. 1669. Situació jurídica: immoble no matriculat.

Nom i ús: finques adossades a la Muralla de Montblanc. Localitat i direcció: Montblanc (Tarragona), diverses finques urbanes. Situació jurídica: propietat de l'Estat. Afecte al Min. de Cultura.

(95.149.043)

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR