REIAL DECRET 3301/1981, de 18 de desembre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria d'ordenació del litoral.

SecciónDiversos
EmisorPresidència del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

L'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, en el seu article 9.9, estableix la competència exclusiva de la Generalitat de Catalunya en matèria d'ordenació del litoral. Per altra banda, l'article 11.10 de l'esmentat Estatut atribueix també a la Generalitat l'execució de la legislació de l'Estat en matèria d'abocaments industrials i contaminants a les aigües territorials de l'Estat corresponents al litoral català.

En conseqüència, és procedent traspassar a aquesta Comunitat Autònoma els serveis inherents a les susdites competències.

La Comissió Mixta prevista a la disposició transitòria 6 de l'Estatut ha procedit a concretar els corresponents serveis de l'Estat que han d'ésser objecte de traspàs a la Generalitat, i ha adoptat respecte a això l'oportú acord en la seva sessió del ple celebrat el dia 31 de juliol de 1981.

En virtut d'això, en compliment del que disposa la disposició transitòria 6.2 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, a proposta dels Ministres d'Obras Públicas y Urbanismo i d'Administración Territorial i prèvia deliberació del Consell de Ministres en la seva reunió del dia 18 de desembre de 1981,

Disposo:

Article primer

- S'aprova l'acord de la Comissió Mixta,

prevista a la disposició transitòria 6 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, pel qual es concreten els serveis i mitjans que han d'ésser objecte de traspàs a la Generalitat en matèria d'ordenació de litoral, adoptat pel Ple de l'esmentada Comissió, en la seva sessió de 31 de juliol de 1981, i que es transcriu com a annex al present Reial Decret.

Article segon

- En conseqüència, queden traspassats a la

Generalitat de Catalunya els serveis i mitjans a què es refereix el susdit acord de la Comissió Mixta.

Article tercer

- Aquests traspassos seran efectius a partir

de la data assenyalada a l'acord de la Comissió Mixta.

Article quart

- Aquest Reial Decret serà publicat

simultàniament al Boletín Oficial del Estado i al Diari Oficial de la Generalitat, i adquirirà vigència a partir de la seva publicació.

Dat a Madrid, el 18 de desembre de 1981.

JUAN CARLOS R.

El Ministro de la Presidencia, Matías Rodríguez Inciarte.

ANNEX

Gonzalo Puebla de Diego i Jaume Vilalta i Vilella, Secretaris de la Comissió Mixta prevista a la disposició transitòria 6 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya,

Certifiquem:

Que en el Ple de la Comissió celebrat el dia 31 de juliol de 1981 s'acordà el traspàs a la Generalitat de Catalunya dels serveis de l'Estat referents a l'ordenació del litoral, en els termes que es reprodueixen a continuació:

  1. Competències que corresponen a la Generalitat de Catalunya.

    L'article 9.9 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya estableix la seva competència exclusiva en matèria d'ordenació del litoral i l'article 11.10 li atribueix l'execució de la legislació de l'Estat en matèria d'abocaments industrials i contaminants a les aigües territorials de l'Estat corresponents al litoral català.

  2. Serveis que es traspassen. 1. Correspon a la Generalitat de Catalunya, a l'empara de la seva competència en matèria d'ordenació del litoral, formular i aprovar plans d'ordenació de les zones del litoral, que podran incloure les platges, però, en cap cas, la zona marítimo-terrestre, així com autoritzar els usos del sòl, que, ajustats a planejament, pretenguin localitzar-se a la zona ordenada. En la fase d'informació oficial d'aquests plans, es sol·licitarà informe dels organismes de l'Administració Central de l'Estat, competents en matèria de domini públic marítim. Els esmentats informes hauran d'ésser favorables per a què la Generalitat pugui procedir a l'aprovació definitiva del pla. La Generalitat, previ pronunciament favorable sobre l'acomodació de l'ús del sòl al pla corresponent, tramitarà, en la forma establerta a la Llei de Costes i al Reglament per a la seva execució, els expedients de concessió de domini públic, que, si s'escau, correspon de resoldre a l'Administració de l'Estat, sens perjudici que la notificació de la resolució que hagi recaigut s'efectuï mitjançant els òrgans competents de la Generalitat. 2. Quan la zona marítimo-terrestre exclosa amb caràcter general de l'ordenació, perdi la seva qualitat de tal, l'Administració de l'Estat realitzarà una nova delimitació. En els supòsits d'expedients de concessió que comportin guanyar terrenys al mar que no hagin de tenir caràcter de zona marítimo-terrestre, s'establirà a l'Ordre de concessió coresponent la nova línia de delimitació, i la seva tramitació s'ajustarà al que disposa el paràgraf 3 del número 1 d'aquest mateix apartat B). 3. En virtut del que preveu l'article 11.10 de l'Estatut d'Autonomia, competeix a la Generalitat autoritzar les obres i instal·lacions d'abocament a mar, així com llur inspecció, sens perjudici de les competències quant a l'atorgament de les concessions sobre el domini públic, que, en tot cas, corresponen a l'Administració de l'Estat. La tramitació dels expedients de concessió s'ajustarà al que estableix el paràgraf 3 del número 1 d'aquest mateix apartat B).

  3. Béns, drets i obligacions de l'Estat que es traspassen a la Generalitat de Catalunya. No n'hi ha.

  4. Personal adscrit als serveis que es traspassen. Per a l'exercici de les competències que, en matèria d'ordenació del litoral exercirà la Generalitat de Catalunya, passarà a dependre'n el personal que es detalla a la llista número 1, la qual indica el Cos o escala a què pertany, el número assignat al Registre de Personal, situació administrativa, lloc de treball, així com les retribucions bàsiques i complementàries, i determina i quantifica els corresponents crèdits del personal que passi a la Generalitat de Catalunya.

  5. Llocs de treball vacants. Figuren a la llista número 1.

  6. Crèdits pressupostaris que es traspassen. No n'hi ha.

  7. Efectivitat de les transferències. Aquests traspassos seran efectius a partir del dia 1 de gener de 1982.

    I per tal que consti, s'expedeix la present certificació a Madrid, el 15 de juliol de 1981.

    - Gonzalo Puebla de Diego - Jaume Vilalta i Vilella.

    (Vegeu llista a la pàg. 35)

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR