DECRET 524/1982, de 28 de desembre, pel qual es regulen les funcions del Departament de Sanitat i Seguretat Social relatives a les entitats d'assegurança lliure d'assistència mèdico-farmacèutica. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 332, p. 1291, de 27.5.1983).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC i les esmenes que estableix el Decret 180/1994.

L'article 17.1 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya estableix que correspon a la Generalitat el desenvolupament lesgislatiu i l'execució de la legislació bàsica de l'Estat en matèria de sanitat interior.

Les funcions que en aquesta matèria fan referència a les entitats d'assegurança lliure d'assistència mèdico-farmacèutica són exercides pel Departament de Sanitat i Seguretat Social d'acord amb el que disposen el Reial Decret 2210/1979, de 7 de setembre, i els Decrets del Govern de la Generalitat de 15 d'octubre de 1979 i 330/1981, de 3 de setembre.

La importància d'aquests temes, així com els dubtes que han pogut sorgir sobre la normativa aplicable en alguns punts, fan necessari dictar una disposició que reguli les funcions del Departament de Sanitat i Seguretat Social relatives a les entitats d'assegurança lliure d'assistència mèdico-farmacèutica i determini els òrgans competents per exercir-les, i faci especial menció de l'aplicabilitat de la legislació de l'Administració de l'Estat respecte a les taxes que recapti la Generalitat com a conseqüència dels traspassos dels serveis estatals esmentats.

Per tant, vista la normativa procedent, d'acord amb la Llei de Catalunya 3/1982, de 25 de març, a proposta del Conseller de Sanitat i Seguretat Social i el Conseller d'Economia i Finances, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer 1

Correspon al Conseller de Sanitat i.

Seguretat Social l'atorgament de l'autorització per a la creació i supressió de les entitats d'assegurança lliure d'assistència mèdico-farmacèutica. 2. El Director General d'Assistència Sanitària atorga les autoritzacions per a la modificació i adaptació d'aquestes entitats, i exercirà les competències administratives que s'escaiguin en aquesta matèria. 3. La resolució s'ha d'emetre en el termini de sis mesos des de la presentació de la sol·licitud. En cas de manca de resolució expressa en el termini indicat, la sol·licitud s'entén estimada.

Article segon 1

S'entenen compreses en l'àmbit.

d'aplicació del present Decret:

  1. Les societats anònimes i mutualitats d'assegurança constituïdes de conformitat amb la Llei de 15 de desembre de 1954.

  2. Les mutualitats de previsió social acollides a la Llei de 6 de desembre de 1941, sempre que la seva aplicació tingui caràcter voluntari; queden excloses, en conseqüència, aquelles que tinguin caràcter d'obligatorietat als efectes d'aplicació.

  3. Els serveis assistencials organitzats per empreses mercantils o industrials, o per organismes oficials o corporacions a favor de llurs empleats, treballadors, funcionaris i llurs familiars, i, en general, totes aquelles associacions o serveis que d'una manera o expressa queden exceptuats de les disposicions de les Lleis de 6 de desembre de 1941 i 16 de desembre de 1954.

  4. Totes les entitats, qualsevol que sigui la seva naturalesa constitucional i modalitat d'aplicació, però que tinguin com a una de llurs finalitats la cobertura dels riscs d'assistència sanitària i farmacèutica, conjuntament o aïllada. 2. Queden sotmeses a l'aplicació d'aquest Decret les entitats referides en l'apartat anterior que tinguin el seu domicili social a Catalunya, així com les delegacions d'entitats del mateix tipus que despleguin llurs funcions i activitats en l'àmbit territorial de la Generalitat, encara que tinguin el seu domicili social fora de Catalunya.

Article tercer

- Sota la dependència del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR