ORDRE TRI/357/2004, de 27 de setembre, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions públiques per a la realització d'accions relatives a programes experimentals en matèria d'ocupació, i s'obre la corresponent convocatòria per a l'any 2004 per a la concessió d'aquestes subvencions (codi convocatòria Z38).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball i Industria
Rango de LeyOrdre

ORDRE

TRI/357/2004, de 27 de setembre, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions públiques per a la realització d'accions relatives a programes experimentals en matèria d'ocupació, i s'obre la corresponent convocatòria per a l'any 2004 per a la concessió d'aquestes subvencions (codi convocatòria Z38).

Atès el que disposa l'Ordre TAS/2643/2003, de 18 de setembre, per la qual es regulen les bases per a la concessió de subvencions per a la posada en pràctica de programes experimentals en matèria d'ocupació (BOE núm. 232, de 27.9.2003);

Atès el que disposen el Reial decret 1050/1997, de 27 de juny, sobre traspàs a la Generalitat de Catalunya de la gestió realitzada per l'INEM en l'àmbit del treball, l'ocupació i la formació i la disposició addicional de la indicada Ordre TAS/2643/2003, de 18 de setembre;

Vist que l'Estratègia Europea per a l'Ocupació i les noves directrius i recomanacions del Consell de la Unió Europea en l'àmbit de l'ocupació tenen com afinalitat assolir la plena ocupació, la millora en la qualitat i la productivitat dels llocs de treball i el reforç de la cohesió i la inclusió social, fent especial esment de les directrius específiques relatives a la igualtat entre homes i dones ia promoure la integració al mercat de treball de les persones desafavorides i combatre la discriminació de què són objecte;

Atès el que disposen la Llei 17/2002, de 5 de juliol, d'ordenació del sistema d'ocupació, i de creació del Servei d'Ocupacióde Catalunya (DOGC núm. 3676, de 12.7.2002);

Vista la Llei 6/2004, de 16 de juliol, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2004 (DOGC núm. 4179, de 21.7.2004);

Vist el que estableix el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002); la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003), la Llei 56/2003, de 16 de desembre, d'ocupació (BOE núm. 301, de 17.12.2003); atès que s'ha donat audiència als agents socials representats al Consell de Direcció del Servei d'Ocupació de Catalunya i al Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya, amb els informes previs de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada, a proposta del director del Servei d'Ocupació de Catalunya i en ús de les facultats que em són conferides d'acord amb l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Objecte i convocatòria

1.1 Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases reguladores per a la concessió de les subvencions destinades a la realització de programes experimentals en matèria d'ocupació i obrir la convocatòria per a l'any 2004.

1.2 El conseller de Treball i Indústria establirà, mitjançant resolució, les convocatòries d'ajuts en funció de les disponibilitats pressupostàries de cada exercici d'acord amb el que disposa l'article 23 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i l'article 92.4 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya.

1.3 A mesura que es produeixin renúncies o revocacions de les subvencions i en el supòsit que un cop resolta la convocatòria s'hagi esgotat l'import màxim destinat a aquest exercici a les accions que regula aquesta Ordre, es podran assignar nous atorgaments als projectes que no han arribat a obtenir subvenció i que segons els criteris de valoració que conté aquesta Ordre mantenien una posició immediatament posterior a la dels projectes subvencionats segons l'ordre de preferència establert, sempre que aquests projectes es puguin realitzar en els terminis que estableix aquesta Ordre.

1.4 En el supòsit que, un cop resolta la convocatòria de les subvencions previstes a aquesta Ordre, no s'hagués esgotat l'import màxim destinat per a l'exercici corresponent, o en el cas que s'obtinguin fons addicionals destinats a les accions reguladores en aquesta Ordre, es podrà amb el romanent que quedi o amb l'import d'aquests fons addicionals obrir una nova convocatòria per a la concessió de subvencions per al desenvolupament de les accions previstes en aquesta Ordre; l'atorgamentd'aquestes subvencions estarà condicionat a l'existència de disponibilitat pressupostària per a aquesta finalitat.

Article 2

Convocatòria per a l'any 2004: terminis, sol·licituds i documentació

2.1 S'obre la convocatòria pública per a la presentació de sol·licituds i de la documentació corresponent per a la concessió de les subvencions previstes en aquesta Ordre.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds i de la documentació que correspongui d'acord amb les previsions d'aquesta Ordre serà d'un mes a comptar de l'endemà de la publicació de la present convocatòria.

2.3 Els llocs de presentació de les sol·licituds seran d'acord amb el que disposa l'article 9 d'aquesta Ordre.

2.4 La tramitació de les sol·licituds s'efectuarà d'acord amb el que disposen els articles 9, 10 i 12 d'aquesta Ordre.

2.5 Les bases reguladores d'aquesta convocatòria són les establertes en la present Ordre.

Article 3

Import màxim per a l'any 2004 i partida pressupostària

L'import màxim per a l'any 2004 destinat a l'atorgament de les subvencions previstes en aquesta Ordre és de 4.718.560,00 euros a càrrec de la partida pressupostària D/478620000/0000 del Pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2004. Aquest import estarà condicionat a l'efectiu traspàs dels fons per part de l'Administració General de l'Estat.

Article 4

Definició dels programes experimentals

4.1 Els programes experimentals d'ocupació són aquells que tenen per objecte el desenvolupament de plans integrals d'ocupació que combinin accions de diferent naturalesa com són: informació, orientació i assessorament; formació; pràctica laboral i mobilitat geogràfica, amb la finalitat d'aconseguir la inserció laboral dels desocupats.

4.2 Aquestes accions aniran orientades, amb caràcter general, a la millora de l'ocupabilitat i integració dels desocupats assenyalats com a prioritaris en la definició anual del Pla Nacional d'Acció per a l'Ocupació, com són els programes destinats a discapacitats, immigrants, dones amb problemes d'integració laboral, treballadors en situació de risc d'exclusió social, així com perceptors de prestacions de subsidis d'atur o de la renta activa d'inserció.

Sens perjudici del previst al paràgraf anterior, podran assenyalar-se altres destinataris específics, dins dels col·lectius referits i per programes concrets, dins dels prioritaris establerts en el Pla Nacional d'Acció per a l'Ocupació.

Article 5

Tipus d'accions subvencionables

5.1 Les subvencions regulades en aquesta Ordre tenen per objecte la finançament en l'àmbit territorial de Catalunya dels següents tipus de programes:

a) Programes experimentals per a desocupats, preferentment perceptors de prestacions. Amb caràcter general, almenys el 60% dels beneficiaris d'aquests programes experimentals hauran de ser perceptors de prestacions o subsidis per atur. Aquest percentatge serà menor en el cas que el número de beneficiaris de prestacions o subsidis, inscrits com a demandants d'ocupació en l'àmbit d'actuació en què hagi de desenvolupar-se el programa, no s'assoleix el citat percentatge.

L'objectiu d'inserció per aquest col·lectiu de beneficiaris haurà de ser almenys del 35% dels demandants atesos durant el desenvolupament del programa.

b) Programes experimentals per a desocupats admesos en el programa de la Renda Activa d'Inserció. Així mateix, es considerarà programa experimental el que es desenvolupi d'acord amb l'establert a l'article 4, quan tots els participants en el mateix siguin desocupats prèviament admesos al programa de la renda activa d'inserció, tot d'acord amb l'establert a la disposició reguladora del citat programa.

En aquests programes, l'objectiu d'inserció laboral ha de ser, com a mínim, del 30% dels demandants d'ocupació atesos durant el desenvolupament d'aquests.

5.2 Per ambdós tipus de programes, i amb caràcter general, es considerarà que s'ha aconseguit l'esmentada inserció laboral quan, durant la vigència del programa experimental d'ocupació, el desocupat sigui contractat com a treballador per compte aliè per a un període no inferior a 6 mesos. No obstant, en la corresponent resolució d'atorgament es podrà adequar la definició d'aquesta inserció per compte aliè, en funció de circumstànciescom poden ser l'activitat professional que desenvoluparà el treballador inserit o la seva pertinença a col·lectius de desocupats amb especials dificultats d'inserció.

Article 6

Entitats beneficiàries

Podran ser beneficiaris de les subvencions previstes en aquesta Ordre per a cada tipus de programa les entitats sense ànim de lucre que acreditin experiència en la realització d'accions que vagin adreçades a l'acompanyament als desocupats en processos d'inserció laboral per compte aliè o propi.Article 7

Requisits de les entitats beneficiàries i forma d'acreditar-los

Per poder accedir als ajuts, les entitats han de complir els requisits següents:

a) Complir el que estableix l'article 38 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració social dels disminuïts, d'acord amb l'article 7 i la disposició transitòria del Decret del Govern de la Generalitat de Catalunya 238/1987, de 20 de juliol, o aplicar les mesures alternatives d'acord amb el Reial decret 27/2000, de 14 de gener (BOE núm. 22, de 26.1.2000), modificat pel Reial decret 290/2004, de 20 de febrer, pel qual es regulen els enclavaments laborals (BOE núm. 45, de 21.2.2004), o bé aplicar l'establert al Decret 246/2000, de 24 de juliol, sobre...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR