CIRCULAR 1/1992, d'1 de juny, de la Direcció General de Política Financera, per la qual s'estableix el procediment de pagament del rendiment íntegre de les emissions de Deute de la Generalitat de Catalunya als no-residents que operin a Espanya sense mediació d'establiment permanent.

SecciónDiversos
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyCircular

La Llei 31/1991, de 30 de desembre, de pressupostos generals de l'Estat per a 1992 i la Llei 18/1991, de 6 de juny, de l'impost sobre la renda de les persones físiques, han establert que no restaran sotmesos a tributació a Espanya els rendiments del Deute públic que obtinguin els inversors no-residents que no operin a Espanya mitjançant establiment permanent.

Atès que el Deute de la Generalitat es col·loca en part entre inversors residents, resulta convenient establir per als no-residents que operin sense mediació d'establiment permanent un règim de pagament del rendiment íntegre. Per tant, d'acord amb la Direcció General de Pressupostos i Tresor i la Intervenció General, s'estableixen les instruccions següents:

- 1 El Departament d'Economia i Finances no practicarà les retencions sobre rendiments procedents del Deute de la Generalitat de Catalunya a les persones físiques i jurídiques no-residents a què es refereixen l'article 17.2 de la Llei 18/1991, de l'impost sobre la renda de les persones físiques i l'article 23.3.e), número 2, de la Llei 61/1978, de l'impost sobre societats, segons la nova redacció donada per l'article 70 de la Llei 31/1991, de pressupostos generals de l'Estat per a 1992, a la vista de les relacions que s'especifiquen en la instrucció 2.

- 2 Les entitats dipositàries o els sistemes de liquidació i compensació reconeguts a l'Estat espanyol o internacionalment, o les entitats a ells adherides en els comptes dels quals figurin registrats a favor de no-residents que no operin a Espanya mitjançant l'establiment permanent, bons o obligacions, o qualsevol altra modalitat de Deute de la Generalitat de Catalunya, presentaran davant la Direcció General de Política Financera del Departament d'Economia i Finances:

  1. Una declaració global on apareixerà l'import total dels rendiments corresponents a inversors no-residents.

  2. Una relació on s'especificaran el nom de cadascun dels titulars no-residents, els seus països de residència i l'import dels rendiments corresponents. Aquestes declaracions es presentaran el dia anterior a la data de venciment dels interessos reflectint la situació al tancament del mercat d'aquest mateix dia.

    - 3 Les entitats hauran d'obtenir i conservar a disposició de l'Administració tributària de l'Estat durant el període de prescripció de les obligacions tributàries la següent documentació justificativa de la residència de cada inversor no-resident:

  3. Quan el no-resident actuï pel seu compte i sigui un banc...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR