ORDRE de 2 de febrer de 1995, per la qual es crea el Programa director per a la reordenació dels serveis de protecció de la salut i la vigilància epidemiològica (Programa de reordenació de la salut pública a Catalunya).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

La Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya, reorganitza en profunditat el sistema sanitari català, cercant la racionalització i la coordinació dels recursos existents, per tal d'assolir una major i més eficaç atenció a la salut dels ciutadans. Amb aquests objectius s'està desenvolupant un procés de canvi, l'element clau del qual és la diferenciació entre les funcions de contractació i de provisió de serveis. Es configura un sistema en el qual existeix un ens encarregat, entre d'altres funcions, de la contractació de serveis sanitaris, el Servei Català de la Salut, i un conjunt d'entitats proveïdores amb les quals l'ens esmentat formalitza els contractes pertinents per a la provisió de serveis i prestacions sanitaris, d'acord amb les directrius emanades del Departament de Sanitat i Seguretat Social.

Les activitats de salut pública formen part dels serveis que el sistema sanitari públic garanteix a la població i, per tant, els òrgans que executen aquestes activitats han de tenir la consideració de proveïdors del sistema.

Tanmateix, les activitats de salut pública s'inscriuen en dos àmbits diferents. D'una banda, les actuacions sobre les persones, promoció de la salut i prevenció de la malaltia, s'han d'executar des de la xarxa assistencial, i de l'altra, les actuacions sobre el medi, protecció de la salut, són executades per diversos dispositius específics dependents de la Generalitat de Catalunya o dels ens locals.

Per a l'adaptació de la salut pública al nou model sanitari que resulta de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, precitada, escau la creació d'un programa que planifiqui i coordini la reordenació dels recursos existents per tal d'optimitzar-los o promogui la implantació de mecanismes de gestió àgils per a l'execució eficient de les activitats de protecció de la salut i vigilància epidemiològica.

D'acord amb les competències que m'atorga l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Es crea el Programa director per a la reordenació dels serveis de protecció de la salut i la vigilància epidemiològica (Programa de reordenació de la salut pública a Catalunya), el qual s'adscriu a la Secretaria General del Departament de Sanitat i Seguretat Social.

Article 2

El Programa té com a finalitats les següents:

  1. Planificar i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR