ORDRE AAR/427/2008, de 19 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per a la reposició d'animals reproductors bovins sacrificats per motiu de sanejament oficial, i es convoquen els corresponents a l'any 2008.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/427/2008, de 19 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per a la reposició d'animals reproductors bovins sacrificats per motiu de sanejament oficial, i es convoquen els corresponents a l'any 2008.

Els programes de lluita contra la brucel·losi bovina i la tuberculosi bovina han aconseguit uns percentatges molt reduïts de ramats positius que han facilitat al Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) iniciar les actuacions necessàries per tal d'eradicar definitivament aquestes malalties de Catalunya.

La manera més ràpida i efectiva d'aconseguir-ho, en la fase final del procés de lluita, es basa en la potenciació del sacrifici de tots els animals de les explotacions clarament positives efectuant-hi un buidat sanitari. Això no obstant, efectuar el buidat sanitari d'una explotació té un cost important per a la persona ramadera que va més enllà del simple cost econòmic dels animals sacrificats i que fa necessària una compensació econòmica.

L'ajut s'adreça a les explotacions ramaderes considerades microempreses, petites i mitjanes empreses, d'acord amb el que preveu l'Annex I del Reglamento (CE) núm. 800/2008 de la Comissió, de 6 d'agost de 2006, sobre la definició de petites i mitjanes empreses (DOUE L-214, de 9.8.2008).

L'article 10.2 del Reglament CE 1857/2006, de la Comissió, de 15 de desembre de 2006, sobre aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat als ajuts estatals per a les petites i mitjanes empreses dedicades a la producció de productes agrícoles i que modifica el Reglament CE 70/2001 (DOUE L 358, de 16.12.2006), estableix que els ajuts destinats a compensar els agricultors per les pèrdues causades per malalties d'animals són compatibles amb el mercat comú d'acord amb l'article 87.3 lletra c) del Tractat i estan exempts de l'obligació de notificació de l'article 88.3 del Tractat, quan compleixin les condicions que l'esmentat article recull.

Per assegurar la màxima transparència de les mesures adoptades i un seguiment efectiu, d'acord amb el marc jurídic actual s'han comunicat aquests ajuts a la Unió Europea d'acord amb el que preveu l'article 20.1 del Reglament CE 1857/2006, i se li ha assignat el número d'ajut XA-345/2008.

En conseqüència, valorada la conveniència de donar suport a aquest sector ramader mitjançant un ajut econòmic que permeti realitzar la reposició, i d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats a la reposició d'animals reproductors bovins sacrificats per motiu de sanejament oficial, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts destinats a la reposició d'animals reproductors sacrificats per motiu de sanejament oficial de les campanyes 2007 i 2008 d'acord amb les bases reguladores que s'aproven a l'article 1 d'aquesta Ordre.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds serà des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC fins al 15 d'octubre de 2008, inclòs.

2.3 Els ajuts que estableix aquesta Ordre seran a càrrec de la partida pressupostària D/770000100/6120 dels pressupostos del DAR per a l'any 2008, dotada amb un import màxim de 441.130,12 euros.

2.4 L'òrgan instructor dels expedients d'ajut és el Servei de Producció Ramadera.

2.5 L'òrgan competent per emetre resolució sobre les sol·licituds és el director o la directora general d'Agricultura i Ramaderia. A aquest efecte es nomena una Comissió de valoració que serà l'òrgan col·legiat encarregat de valorar les sol·licituds d'ajuts, formada pel subdirector o la subdirectora general de Gestió d'Acció Rural, el subdirector o la subdirectora general de Ramaderia i el/la cap del Servei de Sanitat Animal.

2.6 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit a la persona sol·licitant serà de dos mesos comptat a partir de la data en què finalitza el termini de presentació de sol·licituds. En cas de manca de resolució expressa la sol·licitud es considera desestimada per silenci administratiu.

2.7 Contra la resolució de concessió del director o la directora general d'Agricultura i Ramaderia, que no exhaureix la via administrativa, es podrà interposar recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural en el termini d'un mes comptat a partir de l'endemà de la notificació de la resolució, sens perjudici que s'hi pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR